跳至

首頁

尾頁

複式洋房

想問下你哋bb有幾多隻牙?

bb而家下面2隻,上面就未出。

水晶宮

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Re: 想問下你哋bb有幾多隻牙?

5只 (2只上門牙, 1只上側門牙, 2只下門牙)

大宅

晴晴已經有7隻牙la!上面4隻,下面3隻

複式洋房

共6隻, 上面4隻 (包括兩隻門牙及兩隻出緊嘅側門牙)及下面兩隻

別墅

Re: 想問下你

學林有2只(下面門牙), 另外蘊釀緊下面側邊一只, 上門牙一只

別墅

Kelda 得下面兩只! :-(
[img align=right]http://baby.popart.hk/blog/upload/KNY_FIONA/2006062901160034931.jpg[/img] 惡雞女 - 小小Kelda的成長點滴 Kelda Studio Photos

侯爵府

畀面勳章

靚bb 寫道:
共6隻, 上面4隻 (包括兩隻門牙及兩隻出緊嘅側門牙)及下面兩隻

雪晴都係.

民房

我個女仲未生牙仔!!! 一隻都冇

水晶宮

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

今早發現 Karl仔 又再出多一只, 上側門牙, 好快有6只牙啦.

別墅

LuLu88:
八掛問吓:你有冇成日帶BB去晒太陽?

LuLu88 寫道:
我個女仲未生牙仔!!! 一隻都冇

侯爵府

好媽媽勳章

mrsleungbb 寫道:
學林有2只(下面門牙), 另外蘊釀緊下面側邊一只, 上門牙一只

Same as my BB.........
We 帶BB去晒太陽 every day.

民房

冇呀!!我老公好緊張佢個女會晒死,一出街我好似d阿嬸咁担遮.

水晶宮

LuLu88:
你 bb 無出牙既原因, 都可能係晒得太陽少呀! 你要平時帶 bb 去下公園, 晒下太陽, 當然唔會選擇中午時份啦.

因為晒太陽, 就可以令 bb:
從陽光照射下身體會製造大部分的維他命D, 而維他命D就係有助鈣和磷的吸收、促進牙齒和骨骼的正常生長。

大宅

我女女出o黎出去都係得下面兩隻,唔通真係晒得小太陽
咁我要多

民房

咁真係要佢晒多d, 多謝你們賜教!!!

大宅

我個晴晴都係成日曬太陽ka!平日99就會帶晴晴去公園玩吓,另外假期我地都會帶佢去ka!因為晴晴見到咁多小朋友就會好開心ka la!所以佢而家已經出咗成7隻牙,有一隻仲蘊釀緊要出黎la!

別墅

想問下你哋bb有幾多隻牙?

好開心呀,我既納言仔終於都出牙仔啦 (等左好耐啦) ! 不過我唔係第一個睇到隻豬仔牙仔既人:-( :-( ∼因為今日要番工,都係我媽咪偷偷地去保母度探豬仔先知 jar!!

大宅

songbird:
恭喜你同納言仔呀!我記得上次
該用戶已被刪除

大宅

畀面勳章

szeszes 寫道:
LuLu88:
你 bb 無出牙既原因, 都可能係晒得太陽少呀! 你要平時帶 bb 去下公園, 晒下太陽, 當然唔會選擇中午時份啦.

因為晒太陽, 就可以令 bb:
從陽光照射下身體會製造大部分的維他命D, 而維他命D就係有助鈣和磷的吸收、促進牙齒和骨骼的正常生長。

吓!原來係咁!
我彤彤一隻牙仔都未有 :-( :-( :-(
等我明天好D太陽去晒下先こthanks

首頁

尾頁

跳至