自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問高麗菜即係(香港)什麼菜? 見食譜寫住。

侯爵府

遊學勳章 畀面勳章

回覆 回覆:AngelyHo的帖子

黄牙白

珍珠宮

玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 陪月勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:高麗菜?

椰菜

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

引用:請問高麗菜即係(香港)什麼菜? 見食譜寫

原帖由 AngelyHo 於 12-05-28 發表
椰菜

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔係椰菜咩?

侯爵府

AngelyHo 發表於 12-5-28 14:35

但係台灣清境食的高麗菜比起HK的椰菜更加有菜味..

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

http://www.ytower.com.tw/sundry/tips.asp

你去呢到睇,【食材關鍵字搜尋】高麗菜

禁止發言

珍珠宮

回覆:高麗菜?

高麗菜=椰菜=捲心菜

大宅

回覆:KAYIBABY1987 的帖子

多謝各位幫忙!

首頁

尾頁

跳至