2012年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

bb頸皮太厚

其實去私家度嗰陣,厚度真係差少少,個個度法唔同,好睇個醫生個手勢。私家話冇問題,我就信晒佢喇!當初我係唔想擔心咁耐,還掂都約咗做產檢,所以先俾多$850做多一次OSCAR,至少我而家放心好多!

複式洋房

bb頸皮太厚

其實我覺得如果真係擔心,最好盡快問下你睇開個私家醫生,佢會有多啲資料俾你,會分析俾你聽,咁唔使十五十六吖嘛!

複式洋房

回覆:bb頸皮太厚

Agree

大宅

bb頸皮太厚

我個陣係威院度,個護士度左十幾張相,佢好小心,其他人都係度幾張,佢驚度錯就度左十幾張,我望住個mon都見到佢度黎度去都係介乎1.3-1.5左右,樓主個陣有冇望住個mon 睇下幾多mm??

別墅

bb頸皮太厚

唔識睇,而且當時完全唔記得要睇/問係幾多…
個姑娘都係度咗十幾張,不停chok我個肚,度黎度去都係咁上下,我只係知道bb 5cm…
而家托上托,搵朋友個朋友(喺嗰度做,但我唔識嘅)睇下check唔check到…
我想知有幾厚… 雖然都唔知關唔關事,但都想知囉…

別墅

bb頸皮太厚

問咗搭上搭嘅醫生朋友,佢唔肯講話我b頸皮有幾厚(佢應該check到嘅),話厚度要相對驗血指數先有意思,所以唔講,基本上我而家只有等。
不過個醫生話頸皮過厚出黎嘅結果好大機會係high risk… 咁,我即係要等電話…

男爵府

畀面勳章

grass_ft 發表於 12-6-1 12:00
問咗搭上搭嘅醫生朋友,佢唔肯講話我b頸皮有幾厚(佢應該check到嘅),話厚度要相對驗血指數先有意思,所以唔 ...
頸皮只係其中一個elements,你唔洗咁擔心~
重要睇埋血報告 & age~

我就fail左,依家等抽胎水.....

我知好難唔擔心,但都要放鬆d~ 你可能係low risk呢~未發生的事,唔好先嚇自己啊~

別墅

bb頸皮太厚

但我查過頸皮厚嘅原因是基於"染色體異常", 所以頸皮厚都好大機會係high risk...
不過我會鼓勵自己,老公都有鼓勵我。
而家只係想小b健健康康,同埋繼續好好愛鍚大囡,其他咩都唔重要啦…

男爵府

畀面勳章

grass_ft 發表於 12-6-1 12:21
但我查過頸皮厚嘅原因是基於"染色體異常", 所以頸皮厚都好大機會係high risk...
不過我會鼓勵自己,老公都 ...
也有可能係度果個人的問題,你始終唔知有幾厚;你又冇收到call...都唔一定有事的~ 加油!

別墅

bb頸皮太厚

pwh called, high risk 1:3, also high risk in t13, 18. the nurse said she called after office hour becoz I'm really high risk. but I can't make decision at the moment. she ask me to call back the hotline earlier in office hour, now I hv 2days to consider...
crying

首頁

尾頁

跳至