論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

海盈 & 國際僱佣

請問有冇人用個以下兩間僱佣公司? Any comment?

海盈僱佣 (旺角)
國際僱佣 (荃灣)

Thank you.

別墅

Re: 海盈 & 國際僱佣

i used 海盈, but i fired the indoesdia maid when she worked only two months.
My feeling 海盈 not serious to good training maid and not check their previous details.
but i contact 海盈 (tsuen wan), they are quite not co-operation.

民房

海盈 causeway bay is O.K., My brother and I both hire a maid in 海盈 causeway bay. Both are very smart.( My brother's maid is too,,,,,,,,,,,,,smart. )

But, you need luck to get a good maid

大宅

其實邊間都係一樣,我覺得找到好的maid是講運數,好彩o既就會搵到一個好的,唔好彩,則會在一間人人都話好的公司找到個傭人中的極品,你o地話係咪?
講彩數o架!看錄影帶時俾足眼力la!或者一些公司會安排你越洋interview,試吓request佢o地越洋interview d maid 啦,我請工人o個間,會專程飛到菲律賓幫我interview一個,再致電俾我通過電話與這個工人通話,聽吓佢d英文,我明唔明,佢又明唔明我講咩!

伯爵府

好媽媽勳章

我覺個agent好緊要。如果唔識選工人,唔識同agent講要求,佢地都會一大堆工人畀你簡,真係去左好多間,睇左好多工人,有d一睇張相都唔得。有d agent好好,我簡左工人,agent用電話interview, 如果好蠢都會話畀我知唔得。

好奇怪,明明見到avaliable既好工人(樣、經驗、評分),agent轉頭即話畀人請左? ?-( 都唔知係抽起左定係畀人請左?

首頁

尾頁

跳至