樓市動向

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Support U
PK agent, what the hell you did poor guy?
1% commission, $xxk :;pppp:

別墅

回覆 回覆:jvkll的帖子

唔好勞氣 簽咗臨約 啲人就變面 係好慶嘅 好agent 好小有 我係成交後一星期先比 仲唔知幾好服務 未交匙冇理由gum快比佣 下回簽前講定啦 周街agent 唔驚找唔到

別墅

引用:Support UPK agent, what the hell you did

原帖由 rich47004 於 12-05-31 發表
Support U
PK agent, what the hell you did poor guy?
1% commission, $xxk
最多比半佣 律師先收6000—7000 agent 收幾萬

hksunshine  Agree !!  pk agent  發表於 12-5-31 17:28

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

追數呢家野,可以點樣好聲氣呢都遲左成2日期, 又話忙,人地黎收又唔好, 似拖數多D囉.

男爵府

如果要拖數...我都無需要e 個topic ...講真始終都要比錢...我都吾係第一次經agent買賣樓....亦無今次kei 經歷...真係純粹講下自己感受......算la...無謂多講...認為拖就拖啦...以後都係齋睇好d

男爵府

Cherraine 發表於 12-5-31 15:10
最多比半佣 律師先收6000—7000 agent 收幾萬

味係, 小學畢業又agent, 乜都唔做, 做個D 仲差, 從中食價, poor guy.
大把agent 回番佣比買家, 証明佢地都唔覺值咁多.

子爵府

可能個Agent.都喺比老板指示,佢都有壓力,或者她再收唔到就要抄.
妳要人地體諒妳,咁妳有冇諒解人呢?

大宅

kitman0628 發表於 12-5-31 14:17
其實間間地產都話大訂就比佣嫁啦。。不過個個業主或客多數成交先比。。我都覺得好正常。。因好多代理收完人 ...

我都係(一早講明)成交之後先比(唔理大行細行), 如果當中有甩轆咁點!

公爵府

引用:合約話邊日咪邊日law, 點解要拖人地喎, 講

原帖由 howmuch 於 12-05-31 發表
合約話邊日咪邊日law, 點解要拖人地喎, 講到好似追數果個有問題咁...
你老細遲十日出糧你都會問實佢邊日出la!

男爵府

成日欏出糧來比, 而家佢大大間地產, 頂吓都唔得? 做生意係要頂啦, 出糧根本就另一回事, 唔出糧告到妳間地產執啦

禁止訪問

回覆:追佣如同大耳隆追數甘ar!!!

水晶宮

我都是成交之後才俾佣,講真一日未成交,一日都有機會撻Q,我有收到追數信,我就同AGENT講話成交之後,俾個日子佢,話會幾時交,可能是大行,跟住就無再追.

公爵府

成交之後先比 of course

別墅

引用:Quote:kitman0628 發表於 12-5-31 14:17 其

原帖由 jvkll 於 12-05-31 發表
地產代理由sell 我到簽約果刻d 態度都無咩野...因為之後一直都無再接觸...而我只係覺得位小姐態度有問題.. ...
好多地產代理都係咁。。我好明白

公爵府

引用:成日欏出糧來比, 而家佢大大間地產, 頂吓都

原帖由 rich47004 於 12-05-31 發表
成日欏出糧來比, 而家佢大大間地產, 頂吓都唔得? 做生意係要頂啦, 出糧根本就另一回事, 唔出糧告到妳間地產 ...
講真你有時間上黎鬧,立刻覆人post,
話冇時間開票/internet banking/ phone banking/atm, 真係好難說得過去!
爭人$十幾日,仲要聲大夾惡話自己忙。人地追數係人地錯,你都幾厚顏!

別墅

回覆 jvkll 的帖子

做地產都係為左份傭,緊張係難免,而且你話唔當行,又實質上又唔可以俾個確切的時間。

子爵府

Joball 發表於 12-5-31 18:20
講真你有時間上黎鬧,立刻覆人post,
話冇時間開票/internet banking/ phone banking/atm, 真係好難說得過去! ...

水晶宮

地產顧客至上, 唔追你, 又或者比你遲D比..... OK, 大家冇爭拗. 但如果有爭拗, 就唔該睇返份合約, 上面清清楚楚, 合約冇人迫你簽.

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至