跳至

首頁

尾頁

大宅

囡囡今年k2, 明年就輪到我哋緊張了, 請問各位馬鞍山家長你哋選了邊間? 第幾志願入到? 好等我可以做定功課填表時作參考

男爵府

引用:囡囡今年k2,+明年就輪到我哋緊張了,+請問各

原帖由 新地 於 12-06-04 發表
囡囡今年k2, 明年就輪到我哋緊張了, 請問各位馬鞍山家長你哋選了邊間? 第幾志願入到? 好等我可以做定功課填 ...
我都想知呀

子爵府

回覆:新地 的帖子

第一馬循

大宅

回覆:馬鞍山小一派位

請問啲分係點樣計㗎?

珍珠宮

育兒性格勳章 睛靈勳章

fatfatlam 發表於 12-6-5 05:52
第一馬循

恭喜先!

想問吓點解擺佢 no.1而唔係熱門嘅馬主? 你首5位點排呢? !我仔今年先升K2但已經好緊張呀!

小曳人  馬循都係區內大熱喎!  發表於 12-6-6 06:43

子爵府

引用:Quote:fatfatlam+發表於+12-6-5+05:52+第一

原帖由 11B 於 12-06-05 發表
恭喜先! 想問吓點解擺佢 no.1而唔係熱門嘅馬主? 你首5位點排呢? 唉!我仔今年先升K2但已經好緊張呀! ...
其實我知馬主是最受歡迎,但去完開放日之後,印象不太好,覺得老師、校長冇乜愛心,在成個過程中,只派校長、副校長、二三位老師負責,及全程好強調自己學校是如何受歡迎,個人感覺不是太好。因我亦有參觀過其它的學校,幾乎全部都是出動全校老師,及會找學生一齊整攤位遊戲,另參觀大人小朋友一起投入,這樣令我感覺到他們有幾重視啲參觀者。而我第一揀馬循、二、靈糧、三、雨川

子爵府

回覆:fatfatlam 的帖子

對我個人來說,老師有愛心遠俾派位重要,及如果將馬主放第一位,中的機會更加微,因真是超大熱。你可以參觀多幾間學校,自然會知自己比較鍾意咩類型的學校!希望幫到你!

別墅

回覆:馬鞍山小一派位

Fatfatlam, 你個排位同我當年一模一樣 我心水都係馬主&馬循,以我自己比較(如有錯,請指教)

馬主:比較傳統、嚴d、小班教學
馬循:活動教學多d、普教中

由於囡囡比較活躍,又怕馬主太hit,所以最後都選左馬循,亞囡都讀得好開心

大宅

我都帶左個女去馬主開放日..去完印象都不太好..最後佢勁鍾意雨川..第一志願入左..勁開心

珍珠宮

育兒性格勳章 睛靈勳章

fatfatlam 發表於 12-6-6 07:46
其實我知馬主是最受歡迎,但去完開放日之後,印象不太好,覺得老師、校長冇乜愛心,在成個過程中,只派校長 ...

Thanks for your sharing! Seems this is quite goods and a good choice for your children even 馬循 is not the 1st hot school.

Have you hold 15 point or 20 point to apply?

子爵府

馬主幾時有open day? 想去睇下....thanks!

子爵府

回覆:11B 的帖子

我得15分,自行已經揀佢,但入吾到,跟住甲一同乙一都是揀佢,就算抽吾中去叩門都有誠意分搭夠!

子爵府

回覆:crystal5142000 的帖子

You can check their web site or call me directly, last time I call them to reserve seat

子爵府

引用:Fatfatlam,+你個排位同我當年一模一樣+我心

原帖由 於 12-06-06 發表
Fatfatlam, 你個排位同我當年一模一樣 我心水都係馬主&馬循,以我自己比較(如有錯,請指教)

馬 ...
八卦一問,咁囡囡抽吾抽到馬循,讀得開吾開心丫,希望冇幫佢揀錯!

子爵府

我上website 睇唔到幾時open day!

複式洋房

我去唔到第一的馬循, 派左去第五的香港九龍塘基督教中華宣道會台山陳元喜小學, 請問有冇人知少少lee間學校的資料呢? 如果我叩門不成, 我都要讀 lee 間, 真係好擔心

大宅

今年馬循好熱門, 抽唔到, 好彩有私小在手, 唔使為叩門奔波

bunnyslover  Hi!can u pm me 私小的資料thx!  發表於 12-6-12 01:14

大宅

引用:我去唔到第一的馬循, 派左去第五的香港九

原帖由 happykeikei 於 12-06-06 發表
我去唔到第一的馬循, 派左去第五的香港九龍塘基督教中華宣道會台山陳元喜小學, 請問有冇人知少少lee間學校 ...
其實宣道會的學校不差的,而這學校其實是由新田圍的陳元熹分拆出來的全日制學校,他們的老師有愛心,上進。

[url=http://www.friso.com.hk/index.jsp][img]http://friso.com.hk/ticker/ticker_p.jsp?dn=MIKE&mn=AMY&y=2011&m=11&d=7&bg=bg3&mk=pragnancy2.png[/img][/url]

男爵府

引用:今年馬循好熱門,+抽唔到,+好彩有私小在手,+

原帖由 LANG060221 於 12-06-06 發表
今年馬循好熱門, 抽唔到, 好彩有私小在手, 唔使為叩門奔波
介唔介意講邊間私小,非常感謝。

別墅

馬鞍山小一派位

馬主我打過去問,要9月先open day

首頁

尾頁

跳至