2012年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

男爵府

你們個大b係仔定女呀?呢胎有無話要追一個性別噤嫁??

伯爵府

回覆:有無第二胎媽媽呀??

第一個係仔,差不多5歲,第二胎隨心,仔女都ok

男爵府

引用:第一個係仔,差不多5歲,第二胎隨心,仔女

原帖由 julieann 於 12-06-04 發表
第一個係仔,差不多5歲,第二胎隨心,仔女都ok
喂,噤啱嘅?你住邊區嫁?黎緊選小學?

伯爵府

回覆:pomuimui 的帖子

係呀,好頭痛,陀住個細已經成日嘔,個大又要揾學校

我住觀塘區,私小直資照揾,之後津校我未有心水

chiuchingm  我都係觀塘區架~  發表於 12-6-5 17:20

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

上一胎係仔,今胎仔定女都ok啦,健康就好

男爵府

引用:上一胎係仔,今胎仔定女都ok啦,健康就好

原帖由 rayrayus 於 12-06-05 發表
上一胎係仔,今胎仔定女都ok啦,健康就好
你仔仔幾歲呀?

男爵府

引用:係呀,好頭痛,陀住個細已經成日嘔,個大又

原帖由 julieann 於 12-06-04 發表
係呀,好頭痛,陀住個細已經成日嘔,個大又要揾學校

我住觀塘區,私小直資照揾,之後津校我未 ...
你呢胎成日嘔呀?到依家都仲未完?
播道幾好噤喎,你啱心水嘛?津校就真係唔識,只知有間地利亞

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

pomuimui 發表於 12-6-4 10:09
你仔仔幾歲呀?

就黎14個月~

男爵府

引用:Quote:pomuimui+發表於+12-6-4+10:09+你仔

原帖由 rayrayus 於 12-06-05 發表
就黎14個月~
嘩,勁呀!三年抱兩!不過其實他們差距唔多,可以陪大家成長係好開心嘅事

伯爵府

係呀,呢胎辛苦呀,第一胎勁舒服,無嘔無剩,呢胎初時一兩個月胎最多,依家三個半月好少少,但都間唔時嘔下,仲要嘔水,好辛苦呀!

你住邊區呀?播道我都聽過幾好!

男爵府

引用:係呀,呢胎辛苦呀,第一胎勁舒服,無嘔無剩

原帖由 julieann 於 12-06-05 發表
係呀,呢胎辛苦呀,第一胎勁舒服,無嘔無剩,呢胎初時一兩個月胎最多,依家三個半月好少少,但都間唔時嘔下 ...
我住中西區嫁!touchwood我2胎都無咩野!你係自己湊小朋友嘛??不過好快無事嫁啦,依家都12週^^
播道報名緊嫁路喎。。。。如果男校聖約瑟係咪你果區嫁?蔡繼有就黎有簡介會喎,你會听嘛?呢間私校好多人讚嫁
你緊張想知呢胎陀仔定女嘛?

伯爵府

阿仔三歲前自己湊,之後佢返學我就返工喇,我依家14wk喇,但間唔時作嘔,一係嘔黃膽水,勁辛苦,唯有少食多餐!

呢胎我無話想仔定女呀,女當然會開心啲,始終有仔有女一個好字,但如果係細佬都好,兩兄弟可以玩埋同一樣野,所以無特別諗,因為打算生多個只係唔想大仔咁悶,想多個人陪佢成長

佢知道自己做哥哥不知幾開心同期待,成日對住我個肚傾計

男爵府

引用:阿仔三歲前自己湊,之後佢返學我就返工喇,

原帖由 julieann 於 12-06-05 發表
阿仔三歲前自己湊,之後佢返學我就返工喇,我依家14wk喇,但間唔時作嘔,一係嘔黃膽水,勁辛苦,唯有少食多 ...
我都幾似喎同你,噤你生完諗住自己湊返定點呀?
我就自個仔出世後一直partime,個仔未入學前,如果我要返工就媽咪幫我湊住,但夜晚我會返媽咪到瞓,自己湊住個仔;到個仔讀書,我就同老公夾過時間,攪掂個仔返學先返工^^
未有依家個肚時,我同老公都覺得再生仔嘅機會好大,所以有哂心理準備,我同你心態一樣,想有多個陪個大(但其實我覺得他們隔得遠了啲^^),不過個仔呢刻都好開心可以做哥哥,我今日想坐落張矮椅子到時,成個坐咗落地下,個仔即刻錫返我同BB
仔女我都ok,當然如果係女,會係獎賞啦
所以我同老公講,今胎完全唔想知道性別住,想生果時先開估

你個仔比較靜定動嫁?你信唔信生第二個時,啲性格會同阿哥好有分別嫁??

男爵府

第一胎係仔,今胎我想係女,老公想係仔,係咩結果都開心

大宅

我第一胎係女女,而家10歲啦!而家12W,亞女同老公想係女,我就仔女都ok,有個女,如有個仔就一個好字!

大宅

第一胎係仔,所以今胎仔女就happy,可以扮靚!!阿仔3歲半未夠!!

複式洋房

我第一胎係仔...現在23 個月...第二胎我想係小龍女...但老公想係仔...

大宅

我第1胎係女,第二胎我都想係小龍仔
加上我老爺&奶奶就想我係仔,因為我老公係長子..

珍珠宮

好媽媽勳章

我第一胎女, 而家22個月, 如果生仔當然好, 起碼叫還咗男家嗰邊心願, 不過女都唔緊要, 其實我覺得兩姐妹會開心D, 安排大女讀女校都得

男爵府

好媽媽勳章

有無第二胎媽媽呀??

hello
我大囡3歲了,這個係仔定女無特別preference
老公想要仔但個口就話無所謂
因為已經有個女所以有時覺得生多個女2姊妺好啲

首頁

尾頁

跳至