夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

洋房

如果你個friend(女性)好留意你老公, 又成日問佢d

我個friend最近好似成日好留意我老公既

男爵府

Re: 如果你個friend(女性)好留意你老公, 又成日問佢d

你咪問佢咩事囉!做咩成日問你老公d野,叫佢如果想知就自己出面搵個男人咪知囉!話俾佢知你老公已經有你,吾會hou出面d女人~~~你當講笑咁講,你吹得你漲咩!佢再問你咪話呢d係你同老公既私穩,吾想話俾佢知,佢仲講/問時,你咪認認真真咁同你朋友講,佢再咁問你會嬲,佢仲問,咁呢個朋友你要吾要都罷喇!分明想媾你隻佬!有時做朋友應該識得咩叫做尊重既!係我就趁早疏遠佢,免得佢有機可乘走黎煩我同隻佬喇!
老公VOICEMAIL 1 2 3 愛是恆久忍耐又有恩慈,愛是不嫉妒不自誇不張狂,不作害羞的事,不求自己益處,不輕易發怒,不計算人的惡,不喜歡不義,只喜歡真理,凡事包容,凡事相信,凡事盼望,凡事忍耐,愛是永不止息

男爵府

Re: 如果你個friend(女性)好留意你老公, 又成日問佢d

JAY媽 寫道:
你咪問佢咩事囉!做咩成日問你老公d野,叫佢如果想知就自己出面搵個男人咪知囉!話俾佢知你老公已經有你,吾會hou出面d女人~~~你當講笑咁講,你吹得你漲咩!佢再問你咪話呢d係你同老公既私穩,吾想話俾佢知,佢仲講/問時,你咪認認真真咁同你朋友講,佢再咁問你會嬲,佢仲問,咁呢個朋友你要吾要都罷喇!分明想媾你隻佬!有時做朋友應該識得咩叫做尊重既!係我就趁早疏遠佢,免得佢有機可乘走黎煩我同隻佬喇!

講得好啱!

公爵府

牛年勳章

引導佢行正途, 對他說妳覺得我老公好, 係因為我們相愛, 將來妳搵到一個妳鐘意的男人, 就知道& 明白架喇! 安全計, 唔好俾機會佢見到妳老公

別墅

同意

JAY媽 寫道:

男爵府

JAY媽 寫道:

agree!
有咩好問呀?你老公d野關佢鬼事呀!!

洋房

因為係老死黎既, 驚係自己敏感會破壞感情 :-(
有無d無咁直接既問話呀

男爵府

既然係老死就更加要問清楚/搞清楚大家咩身份啦!如果吾想咁激既話,咪淨係關心地問佢咩事囉!做咩成日問你老公d野...等佢講出黎,如果佢唔講但仲要問,你身為佢老死,你都有權同佢講清楚,你唔想講你同你老公d私人野囉!你話你會介意!講真,做得老死都要識得互相尊重,如果佢明知你吾想講/介意佢問你老公d野,但佢仲要係咁問,呢樣,佢已經吾當你係朋友,因為佢咁做已經冇顧及你既感受同尊重你!你明冇?
nancynancy 寫道:
有無d無咁直接既問話呀
老公VOICEMAIL 1 2 3 愛是恆久忍耐又有恩慈,愛是不嫉妒不自誇不張狂,不作害羞的事,不求自己益處,不輕易發怒,不計算人的惡,不喜歡不義,只喜歡真理,凡事包容,凡事相信,凡事盼望,凡事忍耐,愛是永不止息

男爵府

我覺得妳同佢係老死嘅話,,應該唔会因敏感而會錯意,,照計你都應該幾了解妳朋友,係咪??

不如同妳朋友傾開問佢,近排係咪有對象吖!可能会好啲!
有無d無咁直接既問話呀

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

JAY媽 寫道:
既然係老死就更加要問清楚/搞清楚大家咩身份啦!如果吾想咁激既話,咪淨係關心地問佢咩事囉!做咩成日問你老公d野...等佢講出黎,如果佢唔講但仲要問,你身為佢老死,你都有權同佢講清楚,你唔想講你同你老公d私人野囉!你話你會介意!講真,做得老死都要識得互相尊重,如果佢明知你吾想講/介意佢問你老公d野,但佢仲要係咁問,呢樣,佢已經吾當你係朋友,因為佢咁做已經冇顧及你既感受同尊重你!你明冇? [quote]
有無d無咁直接既問話呀
[/quote]

Agree :evil:

洋房

我個friend未結婚既, 最近成日話結左婚既中年男人最attractive, 又成日問點解我同佢食

男爵府

咁查實你老死有無男友架?如果有既話,佢平日會唔會約埋佢男友出黎同你實飯先?如果佢都有,而且佢同佢男友既關係吾錯,只係問你點解吾約埋你老公一齊實飯既話,我就覺得無問題囉!但若然吾係,就真係好有問題,正路一個正常既成年人都吾會成日問人地d私事,更何況係朋友個老公d野?!如果都係解答吾到你心中既疑團既話,我覺得最直接最好既方法就係你直接問你老死發生乜事,做乜對你隻佬咁有興趣喇! [quote]
我個friend未結婚既, 最近成日話結左婚既中年男人最attractive, 又成日問點解我同佢食

大宅

我覺得你老死好奇怪哦, 講真女人出來吃飯都唔想有男人係度既啦, 佢地係度, 你又點八嘢. 比我就少同佢接觸, 安全為上.
該用戶已被刪除

男爵府

好媽媽勳章

我覺得2個女人約出o黎食飯,梗係唔多想有個男人在場o家!!
大家一定會有心事講,o甘有乜理由會叫多個男人係度阻住o西呀??
"彤豬b"愛"彤豬媽" "彤豬爸"愛"彤豬媽" :-) :-) :pint: :pint: :-)[img align=left]C:\Documents and Settings\User\My Documents\My Pictures\carton[/img]

洋房

小搗蛋 寫道:
大家一定會有心事講,o甘有乜理由會叫多個男人係度阻住o西呀??

係o丫!!
如果果個老死令你覺得uncomfortable, 咁咪見少d囉, 冇損失o架, 我有個friend個friend真係咁樣同個friend既老公搭上左, 唉!!真係喊都無謂lor!!! :-( :-( :-(

大宅

都係小心d好
方鍾SIR 寫道:
[quote]
小搗蛋 寫道:

係o丫!!
如果果個老死令你覺得uncomfortable, 咁咪見少d囉, 冇損失o架, 我有個friend個friend真係咁樣同個friend既老公搭上左, 唉!!真係喊都無謂lor!!! :-( :-( :-( [/quote]
[url=http://www.snugglepie.com][img]http://www.snugglepie.com/ezb/362025.png

洋房

好多謝各位姊妹既忠告, 我會找個機會問下佢, 同時小d比佢地見面law :-x
睇下隔一陣會唔會有改變

其實真係希望自己誤會左, 起碼唔會同老死有介娣 :cry:

洋房

佢e家無boyfriend, 我問佢做咩要叫埋我老公, 佢話唔叫既話, 我老公未無飯食law, 好似好concern我老公錦

大宅

如果係我老死, 我會用講笑既方式同佢講 : "做咩呀? 咁關心我隻佬, 對佢有野呀?" 睇下佢有乜反應囉.
同埋我會直接同老公講呢件事,問下佢有乜意見.

首頁

尾頁

跳至