樓市動向

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

瑪瑙宮

2021勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

帝琴灣空間較大

大宅

如果你老公唔係楂車番工, 銀湖同帝琴灣對佢黎講會好遠.

聽濤有三條免費邨巴線, 分別去大學, 馬鞍山中心, 鑽石山.

如果係有車一族, 銀湖車位月租3100, 天宇海2500, 聽濤1300, 帝琴灣唔知

新樓銀湖,天宇海實用低, 聽濤9百幾尺有3房+雜物房, 聽濤同帝琴灣實用高.

如果好鍾意豪華會所, 非銀湖莫屬, CLUB HOUSE 入面個PLAYGROUND 小朋友最愛

禁止訪問

回覆:henrychancfh 的帖子

男爵府

回覆:天宇海vs銀湖天峰vs聽濤vs帝琴灣

我住帝琴灣

村巴只到沙田同新港城,如果番北角不開車就比較遠。我地一般開車,出九龍旺角二十多分鐘就可以。

會所没有銀湖大同多野

但我地喜歡低密度住宅,綠化多,沒有住高樓大厦的感覺。

聽濤同天宇海是長實樓,我地自己就不考慮。

我地就好鐘意帝琴灣,沒意外應該不搬啦!

:-D :-D :-D :-D

男爵府

引用:我住帝琴灣 村巴只到沙田同新港城,如果番

原帖由 502 於 12-06-05 發表
我住帝琴灣

村巴只到沙田同新港城,如果番北角不開車就比較遠。我地一般開車,出九龍旺角二十多分鐘就可以 ...
車位約$2400

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+502+於+12-06-05+發表我住帝

男爵府

回覆:Superman-GF 的帖子

沒有到中環的村巴,開車的住戶比較多,租車位不難吧,會所長期都有告示找租客!

不過如果我地不開車,我不會住這裡!

侯爵府

回覆:天宇海vs銀湖天峰vs聽濤vs帝琴灣

我上次去帝琴灣睇樓,係唔錯,實用率高,不過就等車等到你傻,差點曬到暈!買餸好麻煩!
天宇海,雞肋也!地點唔上唔落,成日開車時見到啲人亂過馬路,但無正式睇過。
聽濤,實用率高,有邨巴,但成日有漏水問題,同埋開始舊,但間格好,佢有好多種間格,仲要最like佢八百多呎都有士多房,一家四口加工人都可小朋友自己住一間房。
銀湖,比較新,會所比較靚,交通只係馬鐵站,但周邊只有一間茶餐廳和眾多地產,實用一般。
但帝琴灣係最少強國人的地方

annpoon51  我真的不覺聽濤有很多漏水問題, 聽濤是97年樓, 當時當豪宅賣, 用料都可以  發表於 12-7-13 22:08
lmy

版主

大廚勳章 玩具勳章 趣教勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

Superman-GF 發表於 12-6-5 13:58
點選?老公在北角上班,大女返馬鞍山或沙田幼稚園,想有工人房,需要空間。點揀??

...
海典居和雅典居看過嗎?

回家,並不只因為能遮風避雨、吃飽喝暖;
回家,是因為那裡有

「喜樂」「感恩」開始

禁止訪問

回覆:cherry媽咪 的帖子

禁止訪問

回覆:babyislove 的帖子

子爵府

以上樓盤,除左天宇海,有d個價仲未去返97價!

keep北角樓租出去,租馬x山樓較保值。

大宅

畀面勳章 大廚勳章

引用:Quote:原帖由+502+於+12-06-05+發表車位約$

原帖由 Superman-GF 於 12-06-05 發表
車位易租嗎?咁我要兩架車,大鑊!!交通方面,好似聽濤方便返北角啲。可搭村巴去鑽石山轉地鐵。帝琴有冇早 ...
有兩部車唔好考慮銀湖喇~
一來車場租金貴
兩來有錢租都無得租
仲要等一年都未必有位

男爵府

引用:我上次去帝琴灣睇樓,係唔錯,實用率高,不

原帖由 cherry媽咪 於 12-06-06 發表
我上次去帝琴灣睇樓,係唔錯,實用率高,不過就等車等到你傻,差點曬到暈!買餸好麻煩!
天宇海,雞肋也! ...
yes暫時強國人沒有入侵,以自用香港人多,希望維持低水,等強國人絕跡!

大宅

hi~
我住銀湖,因為鍾意住新樓, 但車位少同實用率低係新樓嘅死穴, 不過單位間格勝在夠多, 雖然而家住緊兩房, 但長遠都會物色3房單位, 如果數心水靚則, 可揀6座1203呎, 或者8座1005呎. 間格好同不是黑厠, 如果有budget的話可考慮.

車位方面暫時都係租住翠擁, $2200起. 如果一定要直泊正樓下機會就渺茫啲.

首頁

尾頁

跳至