夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

賺得多定少,好難定義既。好多時我地都會賺幾多都唔覺得夠。如果你搵得少,但handle到所有開支,其實我覺得問題不大。如果佢要你搵多啲係for 置業、為頭家既,咁我覺得佢有佢既concern,咁咪兩公婆坐低傾囉。但如果佢要你搵多啲係for買名牌俾佢,咁你唔需要理佢啦。

我認識有啲人,個老婆成日要個老公買呢樣買個樣,咁真係要中六合彩先得。有啲就結婚前唔介意老公搵得少,話只要兩個人一條心就幾辛苦都願意一齊捱,但結婚無幾耐,見其他女性朋友結婚後,成日去旅行,住大屋,買名牌,但眼見自己乜都無,捱得好辛苦,就開始埋怨。

其實只要應付到日常開支,我覺得已經好好架啦。

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

tingtsang 發表於 12-6-6 00:07
住o向我娘家對面果一家3口, 男人係越南人, 老婆係上海人~個女讀完中學就去o左澳洲讀書, 之後留o向澳洲落地 ...

點解你講個女人的內容咁似我舊公司隔離公司既女人?

你係咪住荃灣附近公屋ga?

tingtsang  HAHAHAHAHHAAHA~~~唔係, 唔通呢個世界真係咁多呢d人????  發表於 12-6-10 18:50

伯爵府

的確錢對家庭又真係好重要 !

男爵府

2024年龍年勳章

我都成日同C6呻窮,其實佢比左唔少家用啦,兩公婆再計算D開支,有商有良

禁止發言

複式洋房

引用:好唔開心。老婆嫌我賺錢少!和我拍拖已知我

原帖由 honaldo 於 12-06-05 發表
好唔開心。老婆嫌我賺錢少!和我拍拖已知我學歷唔夠。
無人用槍指柱你,要你嫁俾我。激死....
...
婚前婚後係可以好唔同,我就係喇,有些方法唔知啱唔啱你用,我本身搵一萬頭左右啦!,係前線管理人員,唔駛點做果隻,但我感覺到婚後必定唔夠應付開支,我同老婆講定我會將八成收入比哂佢,其他嘢我唔理喇,我自己既三餐同一切就自己搞掂,傾好哂喇,每月比八千佢,果段時間好真係好難捱,所以我增值,略有小成然後轉行,由低做起,不停學習,辛勤加班,跟著受人賞識,而家人工幾乎係之前既一倍,但我亦同老婆講我哋有言在先,當初你要定我八千,乜都唔理,我辛苦亦唔可憐我,今日我比以前搵更多係我既本事同夠膽轉行拼番嚟,所以你只值八千,而我搵幾多都唔關你事,樓主,夠膽問你老婆想要幾多,盡可能滿足佢,自己咪辛苦d囉,亦要記住佢咁對你,當係磨練發奮圖強拋磚引玉,打後你會活得更精彩

首頁

尾頁

跳至