心聲留言

跳至

首頁
12345...48

尾頁

大宅

Re: <消防員 / 救護員>既老婆入黎傾下

我想問下大家有冇去過銅鑼灣個紀律步隊會所玩,唔知好唔好玩呢?

大宅

LianaMamaa :
你而家住宿舍架 ?

大宅

1. 小魔怪媽咪wendy -2個仔, 政南4Yrs,政謙 15個月
2. 小B女女
3. happymother123 -
4. zoellc - 囡囡 18個月
5. 車厘子qt – 囡囡14個月
6.mandy-fung ~ 朗朗 2 yrs
7.得得b
8. LianaMamaa ~ 3個月大

大宅

唔你, 而家住居屋. 要賣左居屋先可以申請宿舍wor. 所以都係唔等啦!

[img align=left]http://lilypie.com/baby2/030209/3/4/2/+8[/img]

大宅

我覺得做救護員,,辛苦過消防員..

別墅

Hi 車厘子qt ,

銅鑼灣個紀律步隊會所,幾好,好乾淨,人不太多

車厘子qt 寫道:
我想問下大家有冇去過銅鑼灣個紀律步隊會所玩,唔知好唔好玩呢?

男爵府

wendy 我同你問題差不多, 本來今期有可能般大間宿舍, 點之話我坐宿舍會拆, 我住荃灣消防宿舍, 間屋得3百幾呎, 住2 個大人1個5歲囡囡及將會9月出世bb, 原本一心一意等搬, 現在又唔知幾時有得搬,又吾感抽這期宿舍, 聽說會派新居屋給我們, 你地知啦政府做野慢幾拍, 老公話點到等到派屋先搬, 無辨法只有等, 希望一年內搬到啦.
我唔記得介紹老公資料, 他做消防15年了, 是不是這裹做得最長的, 有時間大家多多上來傾傾.

大宅

1. 小魔怪媽咪wendy -2個仔, 政南4Yrs,政謙 15個月 ~~ 住牛池灣宿舍
2. 小B女女~~ 住佛光街
3. happymother123 - 囡囡 2歲9個月 ~~住荃灣宿舍
4. zoellc - 囡囡 18個月 ~~ 住屯門宿舍
5. 車厘子qt – 囡囡14個月 ~~住將軍澳
6.mandy-fung ~ 朗朗 2 歲 ~~ 住牛池灣宿舍
7.得得b
8. LianaMamaa ~ 3個月大 ~~住居屋
9.ivytang02 ~ 5歲囡囡 & 就快出世BB ~~住荃灣宿舍

大宅

ivytang02 :
你都好過我,,間屋都有300百幾尺,,我住果度270尺, 一家四口住.好彩我兩個仔仲細個,不過太多玩具,,唔多空間走動..反而你住荃灣都有個大廳睇下,我地咩野都無得睇.一入屋就望曬成間屋咁大..超細..你住荃灣有得搬..但我地住牛灣有排等...可能我大仔幼稚園畢業都唔知有得搬未..好慘...
你老公做了15年消防員好耐喎...如果唔係咁拆..你地未可以搬去B座大D住...

大宅

Yenki >> 我諗住帶囡囡去玩下,因SARS其間沒地方去,所以試下去會所玩,無咁悶.

小魔怪媽咪wendy >> 係呀~~~做救護員是辛苦過消防員的,由其是SARS其間,簡直加重壓力.
:-(

男爵府

wendy 無錯我可以搬b座, 好似4百幾呎, 早於3年前已經可以搬了, 但我不想住太舊了, 同時女兒學校在九龍, 想搬出九龍, 例如黃大仙, 彩虹,牛池灣比較新及大間的, 但原來好難申請, 好多人換屋, 但今年應該到我們, 現在又要等, 算啦, 希望到時派間又大又正新屋.
wendy 牛灣, 是否牛池灣街市隔離, 好新的, 點解這麼細, 我原本想選它, 是否有大間的? 另外我知今期會重選, 有好多拆宿舍果班人吾會抽屋, 你地試下啦, 祝成功.

別墅

車厘子qt ,

會所ground floor 有一個children playroom for 5歲以下bb or小孩,裡面全是soft cushion, 幾好嫁,你可以同bb去玩下。

車厘子qt 寫道:
Yenki >> 我諗住帶囡囡去玩下,因SARS其間沒地方去,所以試下去會所玩,無咁悶.

大宅

我住果度係牛池灣消防局上便...日日都好D餘震..有時睇電視..訓教,都會少少郁.因為下便係MTR站.加上樓年都有三十有多.牛池灣後面都有宿舍叫永定道.你老公做了咁多年消防.會有好多分.足夠抽大間位.唔怕喇..你地一定有新樓住喇..幾好呀.
今期會重選,2/7 號公報結果,不過都好少機會抽到,因為我地只可以抽到最高去到H..而I.IJ 都無曬..所以要等多幾年喇

大宅

yenki :
nice to meet u ~~
你係消防員 / 救護員 既老婆呢?
你駛唔駛煩宿舍問題呀.
我就好煩啦..>_<

車厘子qt :

我老公細佬都入了救護員,操緊班.下個月出班喇.聽我老公講救護員升級快過消防員..咁你老公升級未?

別墅

小魔怪媽咪wendy ,

nice to meet u too... :-P

Sorry,我不是消防員 / 救護員 既老婆,但老公都是紀律部隊,我有好多朋友做消防員 / 救護員,歡欣我嗎?

宿舍問題?我想每個紀律部隊的同事,都會煩,正所謂僧多粥少。

大宅

yenki :
宿舍問題?我想每個紀律部隊的同事,都會煩,正所謂僧多粥少..係呀..政府家陣想減宿舍福利...
你老公都係紀律部隊..係邊到部門架...咁駛唔駛煩宿舍問題?

民房

聽講牛池灣消防局有餘震......我諗就會搬遷..遲早問題...請內心等候......因為消防局就以上問題去信屋宇地政處...己派人跟進.....我住佛光街....我都等上新樓.....因為實在太地方....希望快D搬就好喇.....各位消防太太努力喇.......有BB問題大家可以互相幫助....希望大家快快樂樂...做個好老婆.好媽媽..努力呀.........

大宅

小b女女:
唉~~~點解你會知道呢.?前個星期.都有地政處d人黎睇個地方.佢地話唔會搬遷...最多係維修...同麻好多人講.宿舍同消防局相連好少會拆.加上要拆卸,又要搵地方起個間局...所以...未要一直等...等....等....
<<.聽講牛池灣消防局有餘震......我諗就會搬遷..遲早問題...請內心等候......因為消防局就以上問題去信屋宇地政處...己派人跟進>>

你bb幾大個..佛光街我老公有個同事上期剛剛搬去住.
地方同牛池灣差不多,,佛光街大少少...不過地方環境都幾好..校網最好..

別墅

小魔怪媽咪wendy ,

老公係警察部。
煩宿舍問題 - 我好少想這個問題,因為有就有,冇就冇,煩都沒有幫助。

小魔怪媽咪wendy 寫道:
yenki :
宿舍問題?我想每個紀律部隊的同事,都會煩,正所謂僧多粥少..係呀..政府家陣想減宿舍福利...
你老公都係紀律部隊..係邊到部門架...咁駛唔駛煩宿舍問題?

大宅

我老公都係做救護員,有兩個囡,分別六歲同兩歲,住荃灣宿舍.
開心三姊妹~~兩個囡囡 + 一個媽咪警惡懲奸~伸張正義~維護法紀一齊對付馬騮呀袓

首頁
12345...48

尾頁

跳至