懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

38週1D就開刀, 今日35W, BB 先得4.4磅, 我問醫生估計BB 出世有幾多磅, 佢話最多5.5磅, 點解?

伯爵府

陪月勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:38週1D就開刀, 今日35W, BB 先得4.4磅, 我

原帖由 ollieww 於 12-06-07 發表
38週1D就開刀, 今日35W, BB 先得4.4磅, 我問醫生估計BB 出世有幾多磅, 佢話最多5.5磅, 點解? ...
無問題架。健康就得,我b36週時得3lbs多啲咋,我38wk3順產時已經有6.38Ibs。

伯爵府

引用:38週1D就開刀, 今日35W, BB 先得4.4磅, 我

原帖由 ollieww 於 12-06-07 發表
38週1D就開刀, 今日35W, BB 先得4.4磅, 我問醫生估計BB 出世有幾多磅, 佢話最多5.5磅, 點解? ...
而家四個幾月已經俾嫲嫲湊到由細碼變大碼!

mei129    發表於 12-6-8 17:37

別墅

jordinat 發表於 12-6-7 10:47
無問題架。健康就得,我b36週時得3lbs多啲咋,我38wk3順產時已經有6.38Ibs。

...

你個兩個week有無特別食d乜或做d乜呀?
可以增咁多磅既~

大宅

月餅勳章 陪月勳章

其實5.5磅都唔係特別輕, 你O既concern係乜呢?

大宅

積極D咁食多D蛋白同休息多D~ 加油呀~ 保持心情開朗都好緊要架~!

大宅

我last week 34W 都係得4.6lbs,
也會38W開, 在東區生

大宅

...

2 week 重2lb 好勁喎!! 食左咩?

男爵府

要最後衝刺一下

大宅

我34w已經5.5 lb, e生話係大b, 好彩我約咗37w尾開刀, e生預測起碼7.x lb, 如果足月出世仲大件
如果你係順產, 阿b細隻d易生d, 同埋要睇性別, b女會輕d

子爵府

試吓飲花膠燉鮮奶谷吓佢
我成個孕期無食過咩補品燉品,淨係每個禮拜食一次花膠燉鮮奶,上次30w去照BB已經差唔多有4lbs嘞。

伯爵府

36W阿B只有4.6LBS
38W阿B已經有6.2LBS
36W時醫生叫我唔好食嘢谷阿B.
所以這兩星期我冇突別食D咩嘢.

大宅

...

what hv u eat during these 2 weeks? how can growth fm 3LBs to 6.38LBS during 2 weeks?

大宅

airyaoi 發表於 12-6-7 12:01
其實5.5磅都唔係特別輕, 你O既concern係乜呢?

醫生話5.5磅係輕, 而且99話咁輕難湊

大宅

回覆:35Weeks, BB only 4.4磅, 唉

我朋友又係三十幾週個B好輕,醫生建議佢飲孕婦奶粉,之後幾星期後檢查發現BB大得快咗,所以佢而家keep住飲,妳可以試下。

大宅

wf2b 發表於 12-6-7 16:13
我朋友又係三十幾週個B好輕,醫生建議佢飲孕婦奶粉,之後幾星期後檢查發現BB大得快咗,所以佢而家keep住飲 ...
1 日飲1 柸 OR 2 柸?

大宅

月餅勳章 陪月勳章

ollieww 發表於 12-6-7 16:02
醫生話5.5磅係輕, 而且99話咁輕難湊
以依家個個都7磅8磅咁計就輕唧, 其實我O地出世時5.5磅都唔係太差O架啦, 依家D人營養好唧。
輕重同強唔強壯又唔一定成比例o既。姑娘話孕婦精神緊張都會令個胎吸收得無咁好o架, 所以放鬆d仲好。
我覺得要長胎, 最緊要休息足, 瞓得好。食得多都要阿B吸收得到, 如果淨係肥響你度就無意思啦~~
試o下飲全脂奶啦~ 或者多d湯水。

侯爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章

我懷孕到現在 20w 輕了 8 lbs,
擔心中

伯爵府

ollieww 發表於 12-6-7 16:00
what hv u eat during these 2 weeks? how can growth fm 3LBs to 6.38LBS during 2 weeks?
其實無意谷架,去到未開始唔洗介口就咩都食,我就鐘意自己煲花膠湯飲,其實奶都開始少飲。 醫生話臨尾bb會自己突然大得好快,因為我尸想順產,反而唔想佢太大,而且可能行得多,食清胎毒既又多,所以阿b早咗20日出嚟。

侯爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 冬日勳章 陪月勳章 畀面勳章

回覆:35Weeks, BB only 4.4磅, 唉

無野架,你醫生嚇你啫,36週開始就大得好快架啦,我之前都係啦,我好似36週先得4磅幾,出世有7磅3,臨尾個禮拜醫生叫我唔好食咁多添呀:;pppp:

首頁

尾頁

跳至