興趣嗜好

跳至

首頁
12345...7

尾頁

男爵府

Re: 今日去PCCW

因為... 佢地係同一個網架。

男爵府

恩禧媽 寫道:
[quote]
李吳知道 寫道:
PCCW在你取機時, 唔係會比埋一個新number你架咩?

如果帶no.過台,佢地唔會俾新no.你,如果你開新no.,佢地就會即時開個新no.俾你呀!不過我唔清楚幾時有得用囉! [/quote]

Thanks! 我知道的, 我星期六已拎左機的了~~
另一個sister問可唔可以用pccw以外的sim card, 所以我話pccw會比埋新no., 唔需要用其他sim card囉

男爵府

我今日都收到佢地訊息話申請已成功批核.
但係我都無fax過月結單地址証明比佢架, 我用緊3架,
我都唔係高用量,我用$80個plan之痳,我都覺得好意外

水晶宮

My husband, i, my sisters X2 also apply successfully.

We are not high volume users. i only pay $80/mth.

男爵府

咁帶號碼過台又要幾耐時間架
bebedad 寫道:
[quote]
恩禧媽 寫道:
[quote]
李吳知道 寫道:
PCCW在你取機時, 唔係會比埋一個新number你架咩?

如果帶no.過台,佢地唔會俾新no.你,如果你開新no.,佢地就會即時開個新no.俾你呀!不過我唔清楚幾時有得用囉! [/quote]

about 4 hours use 新number[/quote]

別墅

帶號碼過台要3days
該用戶已被刪除

男爵府

Bob&Wendy 寫道:
EricBB,

想問下你apply左幾耐先通知你成功批准?

[quote]
ERICBB 寫道:
我今日都收到佢地訊息話申請已成功批核.
但係我都無fax過月結單地址証明比佢架, 我用緊3架,
我都唔係高用量,我用$80個plan之痳,我都覺得好意外
[/quote]
我睇返個短訊係1月14日申請架.

大宅

我都代我老公上網登記左,剛剛今日先fax資料俾佢地,唔知可唔可以中獎呢? 我係16號登記架!

男爵府

wcandtt 寫道:
My husband, i, my sisters X2 also apply successfully.

We are not high volume users. i only pay $80/mth.
你地就好啦, 咁咪可以好多人一齊玩囉, 我先生都無中呀,只係得我一個咋.

伯爵府

牛年勳章

我係尊尚會員,很早就收到信,但排到2月尾至取機,到時係咪俾新number我架?
我家姊都係尊尚會員,但佢又無收到邀請信喎!
咁我幫我家姊同哥哥上網申請左,又fax左資料,佢地都有月費$200+的用量,但成個星期都未有消息,點解呢?

大宅

抽中了, 但不知帶號碼還是不帶好?
朋友說,接收不是很全面,另如帶了時, 六個月後怕新PLAN會很貴!和好像要轉回2G或其他公司是很困難的.
有沒有人可以比下意見,
另PCCW之3G是否用SUNDAY之網絡?

大宅

我舊老細都抽到啦,今朝仲打電話俾我試電話呀! :mrgreen:

男爵府

我今日都去拎左了, 我係帶號碼過台的,
不過要等到2月2日先可以用得喎.
仲有呀你地唔好掉個紙盒裡面什何野喎,原來佢要咩都要返架.小心小心

大宅

我咪仲衰,16/1拎左機,我帶no.過台,截數日係11號,咁所以我到11/2先可以用到3G呀!不過我問左staff,佢地話係由開台日開始計6個月,咁都算無蝕到呀!

ERICBB,
多謝你提醒,我會好好咁KEEP住個盒呀!

民房

e... 好似好多人都有份咁喎...

大宅

Ruruchu 寫道:
e... 好似好多人都有份咁喎...

我都覺得係呀!可能你pccw的marketing,諗住一次過俾多d人試,用得好,全部留番低都好過等人慢慢轉台黎呀!

大宅

all,
我老公都批左啦,我同老公可以一齊用video call啦!yeah!!!!!!

水晶宮

恩禧媽 寫道:
all,
我老公都批左啦,我同老公可以一齊用video call啦!yeah!!!!!!

me too .................. yeah!!!!!!!!!!!!!!! Also with my family member...........................very happy.

The quality is OK woh!!!!! 收得幾好,好過2年前我用 Sunday 時。

更好過"3"

男爵府

:-( :-( 你地就好啦 :-( :-( 我仲未搵到有人一齊抽中玩呀

首頁
12345...7

尾頁

跳至