論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

她外表純良友善,在上星期日,agent通知我她們傾了一整個下午,工人決意要走.....
工人原本是給我一個月通知,但我容許好即走,不會追討代通知金,所以她決定即走,大家如果最近請工人,小心被純良外表欺騙(我不是說她兇悍),因為純良是好她唯一優點,但缺點有:

1. 唔識中文(識10-20%左右)
2. 唔識英文(好中文少少20-30%左右)雖然佢同我講佢識simple english,但我估唔到如此simple....
3. 留低咗個主要器具官----->大.....喺印尼

因為以上所引發嘅事件就多囉......

1. 講極唔明....做埋俾佢睇都唔明.....
2. 明咗啦,轉頭又唔記得
3. 好啦,試多幾次好似記得喎,但係下次做又錯....
4. 整理緊d餸,可以突然走去拖地,問佢點解佢又解釋唔到.....
5. 佢問我要食波蘿包定提子包,我同佢講波蘿,轉頭佢走去買咗提子....
6. 買咗件新衫叫佢燙(由於唔知可唔可以燙,叫佢喺背後衫腳試吓先...)佢一嘢喺心口位辣落去,整咗個'控',問佢點解唔跟指示,佢同我講佢慣咗改唔到....咁我問佢一句邊個出糧俾邊個....?
7. 我奶奶教佢煎魚接近一年,條魚唔甩皮嘅機會低過10%.....
8. 我奶奶喺廚房教佢做嘢,佢就發夢,到問佢就口啞啞.....
9. 體味極之濃郁......
10. 佢做嘢唔乾淨我奶奶叫佢做過,佢覺得我奶奶針對佢.....
11. 我原本諗住用多d時間夜晚教佢日常中文/英文.....唉......

其實仲有好多,不能盡錄.....希望各位好運.......

大宅

記住,佢外表好好笑容,肥肥地.....幾可愛.....好矮4呎6左右....

生日係西洋中秋節

男爵府

睛靈勳章

她辭職對你係好事件 ! 好過搏炒, 要你賠多D 錢!

大宅

其實係.....其實佢心地唔壞,但係佢真係唔適合做家傭......

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

應該係你好人過頭. 你99係工人似D

姑姑  或者啦.....我都係打工,自己都唔想老細咁克薄.....  發表於 12-6-9 16:59

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

你有無尅扣佢人工? 半夜三更叫佢起身做野? 唔比佢食? 無假放? 話咗你好人得滯.

大宅

你問d問題咁得意....好有玩嘢成份......

你講d情況,做咗我驚折福......

大宅

我卒之請到個完約新姐姐....佢就快會嚟我屋企,希望今次好運d.....

複式洋房

回覆:我家姐姐走了.....

我現在個印印都係咁,佢地個種係咪冇腦低智商,激死人!

姑姑  佢cv話佢高中畢業架.....  發表於 12-10-30 23:13

大宅

引用:她外表純良友善,在上星期日,agent通知我她

原帖由 姑姑 於 12-06-09 發表
她外表純良友善,在上星期日,agent通知我她們傾了一整個下午,工人決意要走.....
工人原本是給我一個月通知, ...
佢係海外印?? 未出過國打工??

禁止訪問

大宅

wlovebb 發表於 12-10-30 23:08
佢係海外印?? 未出過國打工??
佢之前做緊架,agent係我朋友嘅朋友,我諗住信得過,因為佢話舊僱主唔俾佢放假,但又唔敢辭職,咁咪去agent度問囉,咁我諗住個agent都叫識,信咗佢.....點知咁就中伏啦.....
以後都唔敢搵呢個agent啦,佢'幫'我兩次,(一個俾我亞媽,一個我自己), 兩個都係老千,用外表去欺騙我......

大宅

唔熟唔食

公爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

我家姐姐走了.....

佢地真係好得意,收收下衫去抹地,但衫未接喎!

神未曾應許天色常藍;但衪曾應許生活有力!

首頁

尾頁

跳至