少年成長

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

唔識點樣教BB學o野(做動作、講o野等)??

應該點做,我已經不停教佢講"媽媽" "mum mum" "爹爹"佢都係冇乜點應我,教佢"請請" or "拍手"佢好唔專心,以為我同佢玩,都冇心機跟住學.........點算好呀 ?-(

大宅

Re: 唔識點樣教BB學o野(做動作、講o野等)??

你個bb幾大呀,唔可以咁心急的要慢慢教架.因為佢地d專注力重係有限的.

別墅

如果我無睇錯, 你個b好似得7個月咋喎, 佢未有反應只係能力上未完全掌握到, 明d唔明d, 遲d佢就有反應架啦...如果7個月, 一般進度都係剛剛識坐左右, 仲好細, 唔使指定教佢講d咩野, 要佢學講野只要日日同bb傾計(雖然好似傻瓜甘得自己一個人講野bb唔多有出聲)或讀故事書, 聽得多bb會記晒入腦, 當bb大d口腔肌肉發育成熟就會bi li ba la甘講架啦...

另外, 如果可以先了解bb既能力同成長進度來教, 會得心應手好多, 有個免費美國bb web 幾好幾適合你架, 用bb出生日期來登記, 之後每個星期都按bb每週成長進度有電郵寄俾你, 有鬼老專家分析bb心理及成長進度, 教你點同bb玩先可配合bb能力去一邊玩一邊學, 仲會有專家分析bb反斗行為既心理及多種父母處理方法既建議....有興趣知個web就pm我啦...

大宅

smallping,

我都知唔可以心急,但係有時見到同月數bb識得o既o野比我bb多就會諗係咪我唔識教呢??你講得o岩呀,我個囡o既專注力真係好有限~

kikimon,

唔該晒你呀,我對你講果個web好有興趣,已pm你,please check

民房

Hi kikimon ,

I am interested in the web site. please pm me. Thanks :-P

複式洋房

kikimon ,

I am also interested in the web site. please pm to me too! Thanks
2005/03/01-4.16kg 2005/04/02 -5.44kg 2005/05/14 - 7.47kg 2005/06/07 - 7.95kg, 65.5cm 2005/07/02 - 8.62kg 2005/09/03 - 8.98kg, head - 44cm, height - 72.5cm 2005/12/10 - 10.2kg, 76cm 我叫梓軒,响2005年3日1出世! Welcome to my web page : 駱仔仔之家

禁止訪問

畀面勳章

大宅

BK Milk勳章

PLEASE ALSO "M" ME TOO. THANKS.

大宅

畀面勳章

kikimon,

Please PM me the website too. Many thanks :mrgreen:

洋房

Please PM to me , thanks a lot. ^_^

複式洋房

Could you PM me the web site? Many thx.

民房

I am also interested in this web, please PM me as well thanks.

男爵府

好媽媽勳章

kikimon,
我有興趣, PLS CHECK PM!! THANKS!!!

大宅

kikimon,

我都想知,麻煩你PM比我。

Thanks

別墅

cheers_maggie 寫道:
smallping,

我都知唔可以心急,但係有時見到同月數bb識得o既o野比我bb多就會諗係咪我唔識教呢??你講得o岩呀,我個囡o既專注力真係好有限~

已經pm左俾各位啦...
其實半歲左右既bb可以專注少少時間約已經好好, 聽講專注力可以透過訓練來提升...所以我個bb九個月左右就買puzzle俾佢玩, 由兩塊開始玩, 三歲就玩到30塊啦, 我個bb既性格十分好動, puzzle圖案要係佢喜歡既先可以坐定定專心玩, 試過有d贈品puzzle圖案佢無興趣就唔想玩落去架啦...所以都係因材施教最得心應手...
唸反轉頭, 我個bb細時教佢拍手, 都教左好耐先識, 教佢擊掌give me five佢就好快學會, 可能give me five比拍手好玩掛

男爵府

我PM了,麻煩你EMAIL我, 謝謝

男爵府

pls pm me too~~ thx

別墅

已pm俾各位, 請check pm...

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

kikimon:我都想知,麻煩你PM比我。
Thanks

大宅

pls pm me too~~ thx

首頁
12345...6

尾頁

跳至