夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

大獲~各位help 呀~~

現實生活我不能說的我只可在此說出來~ :-( :-(

話說這三四星期公司的工作大増~而我上司是英國人~佢同我在3年前已經相識當時亦結了婚有一仔仔(當時是一個小職員之後我離開了公司)

佢現在已經升了到經理的位~人是十分的好可能是之前大家都認識~工作起來亦好有默契~~而上星期六日大家(我同佢)為了一份的report開了ot~~在星期日的晚上8時我們一整天沒有食飯(大家好像立即完成早回家)在8時多的時候突然report解決了~~他~~吻了我一口
當時我其實是十分的累而佢不停地做~只想快快回家大家當時的心情一樣(我以為)佢的一吻的的感覺是開心因可回家了~~~ ?-( ?-(

我以為英國人的一吻只是禮貌沒有什麼的意圖(起碼我感覺)

那件事後我也不以為意~直到昨天佢沒回公司以公司昨天有了改動大大的地震~而我沒有事但我亦知道我沒得升級及沒有加人工~ :-(

我好好怒~(上司因答應我我會promote的)今天佢回來~
佢亦好怒佢同我表示佢不知公司的事~~而我呢表示:呀~我還需要信你嗎~~ :tongue:

之後佢不理我去了找大老闆~~
不久後佢叫了我入房~~表示我同老闆說了~我將有薪加but沒升級~~

之後佢話 so it's ok啦∼∼ 我立即笑了而佢打開了雙手∼hugging我亦上前∼∼∼∼∼∼∼

一hug 就出事了∼∼∼∼∼∼∼
佢擁抱實我∼不停吻我∼∼∼救命∼∼我不停的推開佢而佢就更大大力的∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼

點算∼∼我∼∼∼好guitly我對老公不住 :-( :-(

洋房

Re: 大獲~各位help 呀~~

大家成日都會見面,唔講嘢就冇可能啦.揾個機會同上司婉轉講出黎.

呢次抱咗都冇辦法啦.忘記呢件事,好難呀.要睇吓你自己,你會唔會為咗呢件事,離開呢間公司呀?

洋房

老老實實,你比佢hug

公爵府

要表明你的立場, 嚴肅地跟他說, 你不喜歡這套, 況且給人家看了, 會引起閒言閒語.

恭賀新禧,迎春接福!

別墅

我去hug去是表示多謝佢help me to fright back my right但我想都沒有想過佢吻我∼∼我心jump得很厲害∼∼我的guilty是我好愛我老公∼縱使佢不多理我∼∼

:-( :-( 我的心情是怕∼身在shake佢問我點解之前比佢吻∼我表示因大家都開心可以回家∼∼
佢不停地表示佢好喜歡我而我不停的表示我是不可以play fire it will brun ourself(我指婚外情)現在我好怕∼∼附亦不會因為這樣離開公司因佢幫我fright了個好我人工~~

公爵府

咁你咪同佢講清楚囉,
你唔講的話, 佢當ok,
除非你都想喇~
e d野一個人唔會發生,
一定係雙方ga~
睇你自己喇~

恭賀新禧,迎春接福!

民房

咁您好愛老公,就算隻老闆幫您fright個好人工都唔會就範麻,係咪先!? 所以要同佢交待得一清二楚囉,以後保持距離好喎,必要時都要走架,返工咋而家,舌底晒咁都得架咩

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

英國人...一般都好easy go easy come,就算佢有老婆仔女,佢都可以同你上床,亦都唔會介意你有老公仔女...

試過有個鬼佬約我去街,我即刻同佢講,我有老公有個女,佢話佢唔mind,我拒絕佢佢都不停死纏難打...

本來鍚一鍚係好是但,但係要睇下咩環境,你話好耐無見,見番面開心黎個kiss & hug就話o者...

我諗佢以為你無咩所謂先至...你要同佢講清楚,你話你係好傳統既中國女人,你接受唔到呢樣野囉...

如果你老公同個鬼妹咁,你會點?

如果真係覺得好guitly就同老公講清楚,就算佢嬲你都應該架,起碼你可以鍚番佢等佢原諒你。

別墅

stkyo:
我之前都覺得比佢kiss個面只不過是禮貌~而又不是吻咀

今次在佢都強吻的情況下我同時表示了我接受不到~~我亦好不開心 :-( :-( 同佢的關係我要怎麼辦~~
而我昨晚亦不停想起佢吻我的情景~ 我想停止的想~~[size=large]大獲
可又不敢同老公講~我有感覺佢會一發不可收拾~~ :-(

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

佢可能會以為你對kiss無咩所謂,所以咪變本加厲囉

如果你老公發你脾氣都好正常,咁你咪解釋比佢聽囉!

我都試過比一個男仔趁我低頭係手袋搵零錢個陣好快咁鍚左我塊面一啖,我都有同老公講,佢都有唔開心架,不過佢好緊張咁問我有無叫非禮.... :lol: 最後,都無事,因為我唔係自願,我真係估唔到佢突然偷襲我,想反抗都反抗唔切。

珍珠宮

2024年龍年勳章

funghei, 乜你攪到咁大鑊呀, 其實當時發生完之後你應該打個鬼佬一大巴掌呀麻, 唔係佢可能以為你欲拒還迎, 隻手雖然推開佢但其實好想比佢錫, 跟住下次又黎過咪死...!!??

不過依家唔發生都發生左啦, 我係你我就會避開佢啦, 如果佢再有下一次我會打一大巴佢嘆下, 等佢知道我係真係唔鍾意羅, 唔係點喎...!!

我明白你覺得對唔住老公o個種feeling既, 不過我係你我都唔會對老公講, 因為:

1. 唔想老公有介蒂
2. 唔想老公返自己公司打個鬼佬一身
3. 唔想有機會比老公強逼自己resign份工

基於以上呢3個因素, 你都係唔好講喇, 你老公份人咁大男人一定睇唔開, 同埋佢成日想你唔做野, 佢一定會借呢個藉口逼你resign, 千祈唔好呀~~
希望每天開心渡過 ;-)

別墅

Jessy;
知我者不若你了~~ :-( :-( 我都不知幾想同老公講~我從沒有對老公有什麼的隱瞞~今次我都是為了你那3個原因我不敢同佢講~~ :-( :-(
昨天回到公司我若沒其事的工作~他亦沒有什麼~~但回到家我老公突然發傻~狂罵印印~好好煩~~
老公表示我沒有做老婆的本份~~我好怒~但可以點呀~~仔仔又要倚靠印印在早上的幾小時單獨看顧~~

我沒有同佢吵~~我亦明白佢根本沒有好好我想一下我的感受~~ :-( :-( 如我沒有好的自制~~我一定行錯了~~

大宅

或者你試下同個上司講下, 中國女人同鬼婆既分別, 而你自己又會係邊一種人, 你一定唔會接受同其他男人做呢d野......... 等佢日後對你唔會再係咁; 如果佢都係咁既, 冇計, 唯有唔做!!

別墅

我現在的感覺很不舒服及差~~ :-(
老公不停的埋怨我~~不湊仔上班去~
而我resign我又對不住個大老闆及那上司~~

那鬼鬼現在去了開會叫我waiting for him???

我拒絕了∼∼ ?-( 但個心∼∼∼∼唉∼∼∼∼大大的獲∼∼∼ :-( :-(

珍珠宮

2024年龍年勳章

funghei, 你老公又係既....大家都有自己的事業, 點可以咁樣話老婆喎, 咁你老公又有無盡老豆的責任呀

至憎d大男人成日講晒湊仔教育係媽咪的事架喇, 個仔大家都有份, 現今社會邊有分邊個打邊個得架....唉..!!

或者你解釋比老公聽, 仔仔大左讀中學時又要補習班呀, 出街同朋友wet呀, 要用多好多錢架, 仲有讀大學呢....學費好貴架, 咁依家搵多d錢將來生活都好d呀~~in case個仔想去外國讀書都多個錢呀...如果依家resign左份工, 跟本就無可能搵得返依家個人工.....同埋襯後生搵多d錢, 將來可以早d退休呀, 唔通你老公真係諗住返工返到65歲咩..!!

你唔好唔開心啦, 就黎過年又有幾日唔駛對住個鬼佬啦, 諗下新年同老公and仔仔去邊度拜年and玩仲好過啦~~你加左人工有無講比老公聽呀, 帶佢地一齊去食餐好既大家開心下啦~~橫掂人工加得咁好, 係咪..?? :wink:
希望每天開心渡過 ;-)

大宅

唉!!有時都唔明d老公, 個老婆肯工作, 佢又唔鍾意, 個老婆唔肯工作, 又話佢懶!! 做女人真係唔知點先至為之好!!我覺你應該要搞掂咗個鬼佬上司先, 分清楚上司同下屬既關係, 再睇下點樣響公事同家庭取得平衡..... :-P :-P

別墅

多謝你們~
我前兩天都加班回家後仔仔已經睡了~~ :-( 老公早一天沒有理睬我~~但佢都(認)不住打電話比我問我回家未我亦消了氣~~
昨天終於可以5:00放工~

鬼鬼方面~~我前一天同佢單獨傾了~佢有hug我~我表示不可以的~我很愛我老公~而我老公好敏感的我亦不想對老公有什麼的大話~佢表示佢知道但佢好like我常draming中有我~ ?-( 唉~~anyway我都不可以對老公不住~~

而我表示我們將要一起工作(on project base)兩年~不想有什麼的心病~~ 大家互hug了我亦走了~

昨天大家都當沒事的工作~~希望他真的想清楚啦~~

我終於明白我只會愛我老公一人 老公我很很愛你

大宅

Funghei 寫道:
多謝你們~
我前兩天都加班回家後仔仔已經睡了~~ :-( 老公早一天沒有理睬我~~但佢都(認)不住打電話比我問我回家未我亦消了氣~~
昨天終於可以5:00放工~

鬼鬼方面~~我前一天同佢單獨傾了~佢有hug我~我表示不可以的~我很愛我老公~而我老公好敏感的我亦不想對老公有什麼的大話~佢表示佢知道但佢好like我常draming中有我~ ?-( 唉~~anyway我都不可以對老公不住~~

而我表示我們將要一起工作(on project base)兩年~不想有什麼的心病~~ 大家互hug了我亦走了~

昨天大家都當沒事的工作~~希望他真的想清楚啦~~

我終於明白我只會愛我老公一人 老公我很很愛你

Victory!!!!!!!!!!!!!!

At least you have solved out the issue with your alien boss.

No need to bother the thinking of your husband. He will eventually knows! I'm sure that he loves you!!

別墅

Alanhoky Thanks you la~~

其實之前我都好(尢而)我是否可以同鬼鬼暗地中一起過的~~
恕我直言其實我對佢有好感但去不到一個叫情人的關係~ ?-(

我亦不太sure我老公是否loves me because 佢不多理我的感受∼∼but i sure佢十分的
愛的對仔仔∼∼∼so 佢是好爸爸∼∼

大宅

Funghei 寫道:
Alanhoky Thanks you la~~

其實之前我都好(尢而)我是否可以同鬼鬼暗地中一起過的~~
恕我直言其實我對佢有好感但去不到一個叫情人的關係~ ?-(

Alan : it is very dangerous to have this thinking in your mind; you have to cut it out!!!!

我亦不太sure我老公是否loves me because 佢不多理我的感受∼∼but i sure佢十分的
愛的對仔仔∼∼∼so 佢是好爸爸∼∼

Alan : he is focusing too much on the kids & his career, which a married man usually does; you may ask him to visit BK frequently to see how other women complain and he will know; definitely he loves you, but he doesn't know how to express!! Don't think too much.

首頁

尾頁

跳至