懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

懷孕16周,早幾日行行下街突然休克10幾秒,好在事前同老公講左聲:我好暈,佢接
得住我至冇跌落地,老公話過左好耐, 搽左小小白花油喺太陽穴過左陣先識醒,cal
l左白車又等左好耐,入院仲要拮左兩針,好在最後做哂檢查冇咩事
,到左尋晚喺屋企又暈過,真係好擔心

伯爵府

BB防敏心得分享勳章

我有時站長時間也會覺得暈,到後期又無昵地反應喇

男爵府

系你體質差定系你有D貧血啊?我果陣唔會窩~你多D休息下啦~唔好一個人出門啦~

翡翠宮

有無驗過血?系咪貧血?做個詳細D檢查啦,仲有行開行埋揾個人陪下你,注意休息

公爵府

有「營」勳章 叻叻勳章

我都試過喺超市反胃同暈,行出嚟就冇事。

複式洋房

我有貧血架,現時14w6d,已經係街暈過4次屋企一次,頭兩個月病得嚴重又唔食得藥,唔舒服又冇胃口,嗰時真係辛苦得要命,每次都係自己一個,老公工作忙,請足1 week病假都係自己照顧自己,到現時都仲有啲咳但冇辦法醫治,無奈~不過都興幸bb對自己不薄,如果唔係唔舒服,我都無乜妊娠反應,唔嘔已經最大安慰!

男爵府

你出街都要老公陪住添吖,咁危險,去醫院就拮左兩針?都唔幫你補充下嘅。

複式洋房

回覆:懷孕16周暈眩休克

多謝各JM意見

男爵府

我之前都系四五嗰月果時暈過一次,我覺得係自己嘅身體差兼貧血造成嘅

公爵府

2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

我都試過2次啊....開會時呀...公司一多人就唔得....要出去第2個ROOM到休息..一陣就無事...可能係太多人...空氣唔夠就暈....我都有同醫生講..最重要你...見暈..得自己一個時..第一步要蹲低..可以就先坐低...

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 笑得好勳章

我都試過暈, 一個人返工, 排隊等VAN仔, 等等下頭暈, 頂唔住, 坐有係街到, 都冇一個好心人理下我, 諗起都傷心, 我坐了差不多10 MINS, 先自己慢慢行返屋企, 不過都係一段時間, BB大定左就會冇事GA LA, 不過自己盡量唔好一個人出街, 同休息多D喇... ADD OIL AR

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

我早期都會眼前一暈,全身無力,就暈低過2次。但就冇休克。你要小心D吖。要定期产檢,補充營養,少食多餐,仲有,如果貧血,就唔好飲茶喇。

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

我果陣都無E種情況,平時多D曬吓太陽,增強體質喇

珍珠宮

可能系貧血丫,多補充點營養喇。

別墅

係吾係貧血呀,要註意身体呀,吾好站太耐呀,要食多點補過野先得,對BB同你都好

首頁

尾頁

跳至