嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: Twins媽媽可否分享下?

我請左陪月啦, 佢地孖b收貴d架, 14,000蚊一個月, 6日, 10個鐘, 佢話佢個家姐都係生龍鳳胎, 識train佢地食奶時間wo, 在香港又湊過兩對孖b

大宅

我都忍唔住買左幾件
我都好想有個女,可以買裙仔比佢又可以扮靚

孖bJAN
你有冇照4D?
我想照黎睇下係孖仔定係龍鳳.但係我老公話佢地既性別巳經決定左,照黎冇意思.

大宅

孖bJAN 寫道:
我請左陪月啦, 佢地孖b收貴d架, 14,000蚊一個月, 6日, 10個鐘, 佢話佢個家姐都係生龍鳳胎, 識train佢地食奶時間wo, 在香港又湊過兩對孖b

我都想請陪月,不過驚奶奶唔鍾意.佢一定會黎我度幫手.
真係唔知原來孖b收貴d.

男爵府

lovelytwins,

我原本都book 左曾祥風照4d, 佢收孖b都係$600, 不過我老公話照黎無用, 叫我唔好咁八卦,我個私家醫生都係咁話, 所以我cancel左, 因為我都係兩個禮拜去照一次u/s, 所以都好清楚孖b健唔健康, 我20周知道佢地性別的, 個仔條咕咕真係好清楚, 唔洗醫生講都睇到, 跟住去聯合照, 個醫生都話係龍鳳

我想問你,你去廣華, 係咪次次都係同一個醫生架,我在聯合係次次都同一個高級醫生架

大宅

孖bJAN
$600 自平喎.
我係廣華次次都係同一個高級醫生.我聽姑娘講,孖b一定係高級醫生睇架.仲唔駛等咁耐添.

別墅

孖bJAN :
我初時都唸住照4D,但唸下無謂打擾孖B,到出世都唔同樣,我只希望佢地健康就安心.
我在瑪麗&贊育都是每次同一醫生,瑪麗個DR.好好人,有問必答.希望係佢幫我開刀就好lu,因為我個fd都係佢開刀生,話手勢一流.
我在瑪麗(香港大學)還幫我用儀器測宮縮,每次訓床一小時,可預早知道是否早產,佢話可以減少早產機會.
你咁好請到個咁好既陪月,我就有媽媽和工人幫手,都係盡力而為,因為我想親力親為.試下做媽媽的甜酸苦x!

男爵府

lovelytwins,

咁你是吾是向廣華生? 開刀定順產呀? 唔知系咪睇開果個高級醫生接生呢?

男爵府

milkmilk,

瑪麗咁好0既, 有得測宮縮, 我而家都成日宮縮呀 :-( 我好驚早產呀, 我就私家同聯合兩邊睇, 我上年四月都有在瑪麗做ivf, 不過失敗左, 仲花左成6萬銀, 我覺得個吳醫生唔好law, 跟住幫襯私家先得, 所以我都想在私家醫院生, 不過我又驚早產wo, 你知啦, 早產住私家醫院好貴架ma, 而家真係好矛盾

洋房

hello!真的好開心見到咁多孖b 媽媽的分享。希望日後可以越來越多啦!我應該不會找陪月了,不過會叫媽咪湊。我會在威爾斯產檢和生,遲些會看埋私家醫生(黃建明醫生)兩邊走。你們有否上班呢?我仍要上班,晚間有四晚要返學,都有d怕自己應付不來。你們又如何呢?我仍末知孖b 的性別,所以仍末有衝動買衫仔。我想問有人話生仔或生女,媽媽嘔的程況會不同,皮膚也會有所不同的,你們生龍鳯胎的媽媽,皮膚有何不同呢?大家分享下啦!
努力!加油!互勉!
:-P
url=http://www.youngnutrition.net][/url]

大宅

我會係廣華生.我都唔知係咪呢個醫生幫我接生.佢話要遲d先決定開刀定順產.

大宅

孖bJAN
什麼叫宮縮?係咩感覺架.
ivf係咩?

男爵府

beautybear 寫道:
我想問有人話生仔或生女,媽媽嘔的程況會不同,皮膚也會有所不同的,你們生龍鳯胎的媽媽,皮膚有何不同呢?大家分享下啦!
努力!加油!互勉!
:-P

我都無嘔過, 皮膚好過未大肚之前, 暗瘡濕疹好番哂

男爵府

lovelytwins 寫道:
孖bJAN
什麼叫宮縮?係咩感覺架.
ivf係咩?

宮縮個肚會硬左, 有時成個肚, 有時一忽仔, ivf即係試管嬰兒

男爵府

l醫生話唔番工無咁易早產wo

別墅

MilkMilk121:

瑪麗都有幫我用儀器測宮縮,剛於昨日做第三次,但測到一個鐘內宮縮了三次,姑娘話如果再密D,就不太樂觀 :-( 另外,妳係咪要每晚塞藥,我老公懷疑我隻藥是安慰藥,因為唔多似hormone藥(白色空心膠囊),妳隻藥是點樣?

孖bJAN :

如果宮縮頻密,真係要問清楚醫生ok or not!小心身體!多D休息!

大宅

宮縮個肚會硬左, 有時成個肚, 有時一忽仔, ivf即係試管嬰兒

孖bJAN
原來宮縮係係肚硬左,死啦....我成日都有架,仲要係一日幾次添,有時一邊肚,有時左右一齊,硬左同埋有舊野突左出黎,我以為係bb突出黎咋 :-(

男爵府

我0岩0岩睇完醫生番黎啦

我對b而家每人2.2磅, 醫生話佢地特登生細d, 就番我咁瘦wo

我問醫生, 成日宮縮會唔會早產, 佢話只要唔好四圍tun, 就唔會早產, 如果唔係規律性, 又無流血, 就唔洗驚

大宅

孖bJAN,

你可唔可以pm你個陪月既資料俾我呀?我而家得12wk架咋.thanks.

孖bJAN 寫道:

男爵府

小程程,

pm左比你啦

大宅

thanks thanks!! :-P

首頁

尾頁

跳至