跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 大埔媽咪俱樂部 (Part 10)

littlepig,
醫生有無話係咩病or估計係食左乜野食物出事呀? 希望她快快好番啦~

原因不明.... 真係奇怪, 咁細個都會胃痛?!

大宅

Littlepigpig 寫道:
[quote]
蒙妮卡 寫道:
littlepigpig,
周振軍點只醫生咁簡單,佢直頭是一個商業奇才, 擅於揾$$.

就係好唔明, 點解咁差但一樣多人多到痳![/quote]

佢d葯勁, 所以快好.
家齊、家慈囡囡係我的寶貝,兩個都是12月出世  :-)

大宅

有濫用抗生素嗎?
蒙妮卡 寫道:
[quote]
Littlepigpig 寫道:
[quote]
蒙妮卡 寫道:
littlepigpig,
周振軍點只醫生咁簡單,佢直頭是一個商業奇才, 擅於揾$$.

就係好唔明, 點解咁差但一樣多人多到痳![/quote]

佢d葯勁, 所以快好.[/quote]

大宅

tammyuen,
這個不清楚. 但我試過98年洗頭扭親腰, 周振軍見我有公司保險, 要我入院, 佢幫我拉腰,入咗院, 隔鄰床的姑娘都好奇怪, 一個兒科醫生幫我拉腰.

家齊、家慈囡囡係我的寶貝,兩個都是12月出世  :-)

大宅

蒙妮卡
下,拉腰??? 你覺得有需要嗎?
仍記得他話為何要拉腰呀?

珍珠宮

小豬,
cherry而家點呀?

wingma,
我冇餵人奶呀!
肺鏈球菌針係乜? 點先會有呢個病?

尋晚睇有線, 肥媽maria個孫2個幾月咳到有肺炎!!! 好驚啊!!! :-( :-( :-(

細佬呢2日食奶都唔多開胃, 今朝又見到佢成個鼻塞住鼻涕 :cry:

胡兆雲駛唔駛預約架?bb係咪都係$160?

嘩! 乜周振軍唔好架! 等我老豆仲話叫我帶細佬去睇佢, 話佢好出名添!

大宅

wingma,
我也想知道, 若為慳錢而唔打肺炎連豬菌針, 博得過嗎?
thanks.

macca,
細佬有無試過食保嬰丹呀? 初起時, 在臨訓空肚食一次, 第朝會無流鼻水架! (bb頭半年食人奶好d喎!)

大宅

tammyuen

都真係幾激ka, 我老公琴日3:00pm左右同我complain個工人,又話突然間有d唔係幾好既感覺,話驚個工人對個仔唔好wow,我就問佢係咪真係想fire佢,if yes,佢就要係未有新工人用之前頂散d家務,if ok,我就call agent,初頭個agent都話禁急,未必安排倒,但我call 個boss,佢就arrange 左8:00pm到我屋企收人,service都幾好,9:00pm鐘攪掂曬.

我就叫我99去接我個女放學番藍田,所以今日放假一天,另外,我唔敢比個仔見佢走,但又覺得到佢走都唔比佢見下個仔好似好衰敢,touch wood,個仔琴晚都ok,但e+對仔女都唔知工人fired左.

大宅

GRCCFAMILY,
你工人C在那處, 點同agent講? 聽完有無勸你地3思下先 & 會點幫你地安排新工人? 或者暫時請家務助理幫下手先!

子爵府

過檔啦....姊妹們.....

[size=medium]大埔媽咪俱樂部 (Part 11)

男爵府

cheukwing媽咪 寫道:
[quote]
貓貓Sharon 寫道:
Wing ma,

有無需要打肺炎鏈球菌"針?

我會同穎穎打! [/quote]

Wingma,

What is the advantange for 打肺炎鏈球菌"針, where is cheaper?
http://www.tickercentral.com/view/59wk/l.png[/img][/url][/img][img align=right][/img][img align=left][/img]

首頁

尾頁

跳至