心聲留言

跳至

首頁

尾頁

別墅

婆婆走左, 好心酸, 冇心情過年.

借個地方講下心底話...

婆婆岩岩去左,以前唔覺得同婆婆太親厚,但係到佢走左,真係好傷心, 好後悔以前冇好好孝順佢, 好唔捨得婆婆, 呢幾日都好消沈, 覺得做什麼事都提不起勁, 好想喊, 但係點樣婆婆都唔會再返黎啦.... 一閉眼就諗起婆婆昏迷前同我既對話,佢話我收工咁攰唔好仲趕去醫院探佢, 我話唔緊要啦, 果時又覺得冇乜同婆婆講,氣氛有d悶,後尾探病既親戚話走啦,俾婆婆抖下,我又走左去, 冇諗到就係同婆婆最後一次對話.... 我心好痛,好後悔....

婆婆,妳安心上路, 我對妳唔住,冇好好孝順妳,好少黎探妳, 而家想見都冇得見... 對唔住婆婆 :cry:

別墅

Re: 婆婆走左, 好心酸, 冇心情過年.

蜂鳥:

唔好傷心啦, 我好明白你現在心情, 我媽媽早兩年正月走的, 我仲記得,當日好涷, 我緊握媽媽冰冷的手, 想將溫暖相傳, 但無奈始終冰冷, 就甘樣她就走左.
雖然, 我無覺得對佢唔住, 但會覺得可以對佢好一些, 做多一些, 因她始終係'最愛我的人'

別墅

真係忍唔住一路打message一路喊, 我諗妳仲傷心... 而家決定對父母,老爺奶奶都好d, 唔好再俾自己後悔...

子爵府

畀面勳章

蜂鳥:

折衷啦!

大宅

蜂鳥,

Sorry for your loss.

婆婆會知道你既心意架﹐願你哀傷過後﹐心情平復過來。

侯爵府

TAKE CARE

男爵府

我爸爸都走了5年 :-( :-( :-( :-( 到e家我都成日想起佢就 [img align=left]http://forum.bjcg.com/images/upload/2005/12/23/160404.gif[/img]

但時間真可以沖淡一切既, 只要珍惜眼前人啦[img align=left]http://my.so-net.net.tw/waternene/D/13/D13-059.gif[/img]

男爵府

:-( :-( :-(

別墅

我十分明白妳的心情,因為我老爺年29零晨2時去世,同日上午10時我個仔入醫院,都是同一間醫院,今日年初二才出院,我和我生掛住個仔,都沒有心情.

CONNIE

複式洋房

上年十一月尾我公公都去左上天堂....

到依家我仲係好掛住佢....

希望你唔好太傷心啦,
已經係事實黎架啦,只好望佢可以係天堂過得開開心心啦 :-(
=]

別墅

多謝妳地安慰, 過左幾日新年,係有沖淡一d,不過到夜深人靜, 訓上床都仲係會諗住婆婆.

婆婆既去世, 真係唔知有冇涉及人為疏忽, 因為佢走得好急, 但係如果要申請調查,勢必要婆婆剖屍, 長輩們都唔知道婆婆唔會願意, 而且件事會拖好耐.... 仲有驗屍驗到人為過失都冇用,婆婆唔會返黎.... :cry: 所以都係俾婆婆落葬了事. :cry:

我都會從此更加珍惜身邊既親人, 好多謝妳地.

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

首頁

尾頁

跳至