單親天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

由始至終, 佢有幾可陪過個女?BB就黎六個月, 識坐了, 佢有睇過佢咩?轉姓, 我唔想BB再跟個咁既男人姓, 仲要出世紙del 埋佢個名!個男人勁冇所謂, 我覺得好心up, 原來BB的出世佢根本唔在乎, 佢而家負少一個責任應該更開心

這邊廂的我卻不知何故很傷心, 戥BB可憐, 戥自己可憐…

大宅

sweetybean 發表於 12-6-18 16:01
由始至終, 佢有幾可陪過個女?BB就黎六個月, 識坐了, 佢有睇過佢咩?轉姓, 我唔想BB再跟個咁既男人姓, 仲要 ...

算啦,好多野唔是你認為咖,或者對於佢地來講是一個負累,唔是一個家...佢肯俾你改姓咪好,唔使煩,佢唔配做BB的爸爸,所以唔使理佢,BB是可憐,是因為無一個完整的家,無一個負心的爸爸錫,但是有你,你可以做埋阿爸的責任,錫佢多D,唔好再諗個衰人啦,香港地衰的PK周街都系.........

大宅

哎=.=女人呀女人....
人地肯又話人唔著緊...人地唔肯又話人衰格
咁講真,你都預左最壞答案先問佢架啦
又何必對佢有咩寄望呢?
咁咪令自己更唔開心....

禁止訪問

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

作為媽咪,你有責任令你的子女開心;
然而你將你自己和子女的開心/可憐建立在別人關注身上
小朋友長大後,都會以為自己的存在是不幸,是"媽媽為了爭取爸爸關心(而失敗)的工具"

你對你的子女公平嗎?
你是大人了,已經有自己已經確立的一套價值觀
但小朋友仍是白紙呢! 難聽D講: 你冇男人會死係你的事! 做乜要拉埋小朋友落水!

唔好誤會,我唔係故意用呢句說話黎鬧你。你而家的sadness係因為個男人唔好我也很明白。快d振作起來吧! bb好需要你,你的開心,一樣係bb的開心!

伯爵府

我同個男人講要將BB的姓轉番我自己, 佢竟然冇所謂

乜可以del 阿爸個名架咩

大宅

Bluessky 發表於 12-6-19 23:34

我都想知

大宅

回覆:我同個男人講要將BB的姓轉番我自己, 佢竟然冇所謂

就由改姓的一刻開始,重新過新生活。
你可以令bb 幸福架。
你早問了這一個問題,即早些認清這個人,加油!

公爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

Bluessky 發表於 12-6-19 23:34

我都好想知.........同埋你地有冇註冊結婚?

大宅

出世紙印左個姓之後好似係唔得架!

首頁

尾頁

跳至