嬰兒食譜

跳至

首頁
34567...45

尾頁

複式洋房

Re: 今日食乜粥 (Part 2)

deleted

複式洋房

我一直都唔敢用泥猛煲粥架~因為聽人講泥猛好dirty!個身有蟲喎!嚇到我自己都唔敢食,又點會俾bb食喎~其實咁多種魚都唔駛煲泥猛啦!

男爵府

我bb6個月,煲過瘦肉+節瓜/紅蘿蔔/南瓜/蕃茄/蕃薯粥,想問仲有咩新花款?佢食親粥都典黎典去(好似食左fing頭咁)好似好唔like,都唔知點算!

http://kawaii-kids.com/

複式洋房

我BB也是這樣,後來我用小型攪拌機攪成糊佢就吃多了。

男爵府

睛靈勳章

我俾bb試左1次粥, 佢食時都係典黎典去, 好似唔多like. 不過, 係度睇左你地俾既我意見, 我會再試數次, 希望阿仔喜歡食粥啦.

大宅

Can i get baby cheese from CitySuper? which brand? my baby boy can have cheese now, he was only 6 months old???

Thanks!!!
[img align=right]http://bb4.babyhome.com.tw/UPLOAD8/165086/169261.16376250.80497.jpg[/img]

複式洋房

I dun know whether my bb dun like eat congee or dun know how to swallow the congee ar?since everytime I feed her ,she will vomit out ar.Not only congee but also rice and other thing ?can u help ?

男爵府

我的育兒心得勳章 親子王國15週年勳章

各位媽媽你們好,我想問有冇人試過用青瓜煲粥?七個月大的BB,食青瓜蓉可以嗎?

男爵府

pinga29:
青瓜涼呀同埋煮唔爛,小朋友粥多數用南瓜,節瓜

男爵府

我的育兒心得勳章 親子王國15週年勳章

野蠻仔:

原來係咁,等我試吓用節瓜先。Thanks!

複式洋房

我想問下有冇人知我bb點 吾食粥同成日嘔 ?

洋房

唉!rosannaching,
呢個問題我都想知答案.我個bb9個月啦,都未肯食粥仔和糊仔,雖未到嘔,但"mic"實個咀仔,"gill"到唔開,試過很多種食物,都冇一樣鍾意,真激氣 :-( :-(

大宅

LOUISAKC 寫道:
唉!rosannaching,
呢個問題我都想知答案.我個bb9個月啦,都未肯食粥仔和糊仔,雖未到嘔,但"mic"實個咀仔,"gill"到唔開,試過很多種食物,都冇一樣鍾意,真激氣 :-( :-(

我都一樣啦! :-( :-( :-(

大宅

我bb 而家15個月大, 但只有9kg.....
我想問我可以煲d 咩野粥俾佢食可以令佢易d 長肉~
我識煲既粥又小.........
我見到你地好勁呀, 日日都唔同款~
你地可唔可以教下我ar?

豆豆B  我個仔都喺15個月,都喺咁瘦!好頭痛!  發表於 11-9-7 16:51

大宅

I would like to ask, your guys will make the food everyday or make one big portion and devide to few days?
[img align=right]http://bb4.babyhome.com.tw/UPLOAD8/165086/169261.16376250.80497.jpg[/img]

男爵府

囝囝今日食南瓜粥

大宅

野蠻仔 寫道:
囝囝今日食南瓜粥

好似好好味咁~
你落左幾多南瓜 ar??
同埋係用邊隻南瓜ga???
我仔仔今日食粟米蓉瘦肉粥~
該用戶已被刪除

子爵府

詠詠今日食番茄薯仔三文魚桂花粉

大宅

野蠻仔,
請問個南瓜粥怎樣煲&什麼材料呢

首頁
34567...45

尾頁

跳至