美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

如題
HAVE A NICE DAY!!!HAVE A NICE DAY!!!

大宅

sun killer HKD54.9 - Manning and Watson have

別墅

最近轉用食德國防曬保護霜50SPF 有效阻擋紫外線UVB功能高達 98%

及紫外線長波UVA功能高達 87%

含維生素E保護細胞,可抑制自由基,避免皮膚過早老化.

公爵府

熱血勳章 畀面勳章

回覆:請介紹防曬品牌和價錢. 謝謝

正!質地好似cream咁,唔笠,280蚊

複式洋房

SueAnne防曬打底精華素
除咗可以防曬, 話仲有皮膚抗衰老作用

大宅

Curel around $180

男爵府

Sofina! $3xx

子爵府

陪月勳章

heliocare gel SPF30 $2xx
今朝開咗個post, 睇咗一次, 呀女瞓哂覺想開嚟睇吓, 點知去咗待查, 最好認真咁查, 唔好掉埋一邊就算呀!!!!!!!!!!!
我未必會睇返哂d forum, 你哋可以pm我

男爵府

我大部分都用開架貨,我推薦:
SUNKILLER SPF50 PA+++冰涼(清爽舒適)($4X-$55)
NEUTROGENA SPF50 PA+++(唔記得叫咩名,標榜純物理防敏感,好似叫PURE?)($120以內)
BIODERMA SPF30($200以上)
美肌之誌SPF50 PA+++(早幾日買$9.9,不油,塗身都好)
SHILLS噴霧防曬SPF50 PA+++(噴嘴設計很好,不油)(COLORMIX $75)
安耐曬銀色($200以上)
SUNPLAY 白身藍蓋SPF50($100以下)

不推薦的有:
FANCL(厚,死白,難推)
SHISEIDO防曬粉條(厚,「乸面」)
NEUTROGENA FAIRNESS SPF50(「乸面」)
LOREAL PARIS(油)
ROC(厚,死白)

注:我的皮膚中性偏乾。

子爵府

畀面勳章

咁平價防晒BBcream ( 200留下) 呢?有無好介紹

子爵府

畀面勳章

茄子 發表於 12-6-20 23:09
我大部分都用開架貨,我推薦:
SUNKILLER SPF50 PA+++冰涼(清爽舒適)($4X-$55)
NEUTROGENA SPF50 PA+++(唔記 ...
咁平價防晒BB

cream ( 200留下) 呢?有無好介紹

大宅

回覆 aprilbaby04 的帖子

可防斑嗎????

HAVE A NICE DAY!!!HAVE A NICE DAY!!!

侯爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

i like sunkiller. skin can breath.

the only downside is: after a whole day in air-conditioned office, face is a little dry.

首頁

尾頁

跳至