烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

大宅

元朗有好多好野食~~~

勝利牛丸 - 好彈牙, 好好味.....
同係"又新街"有檔"新鮮製造o既燒賣"好好味呀~~~
當然仲有恆香o既老婆餅...香蕉糕...haha...

你地有機會去試

珍珠宮

Re: 元朗有好多好野食~~~

請問仲有無呀?[quote]
pinga 寫道:
勝利牛丸 - 好彈牙, 好好味.....
同係"又新街"有檔"新鮮製造o既燒賣"好好味呀~~~
當然仲有恆香o既老婆餅...香蕉糕...haha...

你地有機會去試

大宅

仲有一間叫"三上"o既日本料理....都好好味呀~~
泛后甜品.....好多好多呀~~

別墅

請問間勝利同埋又新街點去, 如果我係坐元朗小巴應該同司機講係邊度落車

Ah B

複式洋房

去元朗我最鍾意食日本菜, 真係又平又好味架~

推介: 千之壽 - 食烏冬同壽司
一番 - 都係食壽司

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

講元朗點可以唔講"大榮華"!!

個人心水/必食推介: 圍頭五味雞, 奶皇馬拉羔

仲有食日本野首推教育路"田中"

個人心水/必食推介:曼魚炒飯, 手捲, 同.... 雜錦魚生飯 (一大碟魚生, 有五/六樣, 每樣三/四件, 都係五/六十蚊)

仲有超正牛丸 "彪記"....

同樣平靚正!!!
一張好的作品,畫面要簡潔有力。所以有人說攝影是減法畫畫是加法的意思就在這。

一張好的作品,需要有好的內容,好的構思、好的規劃,最重要的是觀察力、有人文藝術涵養以及感性知性的心。當然,相機隨身帶著。

民房

"田中"好味又抵食,d壽司既魚生好大件,不過呢間係限時架(45分鐘),地方細細,都幾多人等位添,唔係太適合小朋友,會食得比較急架!

公爵府

又新街就係恒香後面果條街.
勝利牛丸有三間分店, 兩間係裕景坊小巴站附近, 一間係谷亭街.
你係邊度嚟, 我話你知搭乜車!

BB6392 寫道:
請問間勝利同埋又新街點去, 如果我係坐元朗小巴應該同司機講係邊度落車

男爵府

'田中'確實很美味,但等位等到我有d怕怕。上次我們一行八人,足足等了個半鐘才有位。故此店除了不適合小朋友外,亦不適合一大班人歡聚。

另外,有朋友話食過一間粥粉麵店又平又好食的,但忘了名字亦不知位置。只知道:

- 雲吞麵、水餃麵等都是十元一碗 (據朋友所述,粒粒鮮蝦)
- 店舖很大,自助式
- 門口有韜韜的合照

有勞各位元朗地膽提供店名及地址,謝謝!

大宅

想問有無人去過水車館這邊惠康這條街有街晚上有民歌聽的餐廳呀,好像叫加勒比餐廳,不太記得了,唔知有咩食同埋價錢如何,好唔好食,有咩推介呢?

伯爵府

我知道 因為年初四先食完

地址就是西菁街 人民入境事務處 附近 當日我就是辨完証 行行下見到的

不過d 麵是好小 但好味

水晶宮

大榮華伙計個個寸到痺..勝利牛丸就真係好正..恒香老婆餅而家盒盒放
今夕吾軀歸故土  他朝君體也相同

公爵府

乜加勒比餐廳有民歌聽架咩? 冇留意喎!
呢間野開左好多年架啦! 唔係太好生意, 我去過一次咁大把咋! 以前見過有人轉薄餅, 而家出面仲賣埋燒肉乾, 有乜特式野食真係唔記得!

davidmarco 寫道:
想問有無人去過水車館這邊惠康這條街有街晚上有民歌聽的餐廳呀,好像叫加勒比餐廳,不太記得了,唔知有咩食同埋價錢如何,好唔好食,有咩推介呢?

公爵府

係咩~我O係元朗未買過凍嘅老婆餅喎!

[quote]
男人四十 寫道:
恒香老婆餅而家盒盒放

大宅

以為係無咁多人,近來才近設晚上有民歌,另外還有數天是卡拉Ok,每上都多左人,但好黑看不清入面情況如何,又不太知價錢怎樣,所以唔知去唔去好,如不去這個,請問再過些這間私房菜又如何呢?

男爵府

如果o係阜財街o個邊o既恆香細鋪(正鋪後面街), d老婆餅次次都係熱辣辣的~ 好味~

民房

我最鍾意恆香老婆餅...正呀!

公爵府

我鐘意皮蛋酥&雞仔餅多D

niki媽媽 寫道:
我最鍾意恆香老婆餅...正呀!

大宅

恆香d馬仔都好味呀~~

別墅

pinga 寫道:
仲有一間叫"三上"o既日本料理....都好好味呀~~
泛后甜品.....好多好多呀~~

我都好鐘意去三上架^^~
陸記d米線都唔錯~<--平靚正!!
恆香d老婆餅我都好鐘意食~每次去都會買半打(細)!!
按圖可以進入小世世的網站o(≧v≦)o

首頁

尾頁

跳至