跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

bb成日都好似想扭大便,又好似唔舒服咁,成日扭到塊面通紅及喊,你地bb有冇咁呀?

每次我以為佢大便,但又唔係

男爵府

Re: bb成日都好似想扭大便,又好似唔舒服咁,成日扭到塊面通紅及喊,你地bb有冇咁呀?

有。

不過我毛毛最後真的有大大喎...

珍珠宮

Re: bb成日都好似想扭大便,又好似唔舒服咁,成日扭到塊面通紅及喊,你地bb有冇咁呀?

佢有呢d跡象之後,隔一陣先大大ga~~

複式洋房

我bb出世頭幾日都係甘,不過又吾係柯大大喎,後來我發覺佢肚餓

公爵府

畀面勳章

我bb都係咁,訓訓下都扭

大宅

My bb always cries and wakes up every half an hour, and every time she cries, she is like this. I really don't know what she wants.......... maybe she just wants to cry, cry, and cry all the time whenever she's awake.

別墅

我個b都係成日喊到好勁, 好似肚痛咁, 但係又冇大大喎, 有時淨係放屁.....可能因為個肚有風, 所以係咁...有咩方法可以少d咁樣?

大宅

食飽奶之後一定要掃風掃到佢吐左啖氣出黎先囉~

大宅

Rub your hands till they are hot and then just put on Baby's tummy. 但不要向下掃﹗ Some would rub hands using a bit of oil, some use 保心安油.

My BB would twist her body and cry even during feeding. I tried the above 1st method and it works sometimes -- 健康院 D nurse 教的。

平時我會將BB 趴在我大脾上﹐然後拍BB背﹐BB會舒服很多﹐喊緊都好快停。

fongbau 寫道:
我個b都係成日喊到好勁, 好似肚痛咁, 但係又冇大大喎, 有時淨係放屁.....可能因為個肚有風, 所以係咁...有咩方法可以少d咁樣?

在愛中成長,才懂愛別人!成長短片  成長拾趣

男爵府

好媽媽勳章

謝謝各位的回應

有朋友教我,用巳熟的雞蛋(不要蛋黃)及放銀器在內,及搓bb肚.若銀器變色,即是有風喎,我試過,成條變晒色,唔知係唔係好多風呢

大宅

我b女都成日放屁 (仲係好臭個隻), 尋日去健康院醫生話我地掃唔夠風, 所以bb成日會好唔舒服.... :lol:

首頁

尾頁

跳至