在職全職

跳至

首頁
34567...61

尾頁

別墅

Re: 有無後生媽咪一齊傾

Mrs.Tang:
我老公本身想陪產...但係我生得太快...
佢就嚟到醫院我先入產房..點知我入到去一開就開咗7度..
15分鐘就生咗...老公趕到嚟姑娘同佢講生咗啦...佢本身唔
信..姑娘借電話比我打比佢先信...佢跟住好失望..陪唔到我..
姑娘都話我第1胎都咁快......
最梗要母女平安ma...係高危時期生bb你o地仲偉大啦....
我睇咗你bb女d相呀...佢好得意呀

複式洋房

Re: 有無後生媽咪一齊傾吓計呀?

annkwan,
舊男友D野我諗都係掉晒佢啦~
男人妒忌心都好重架~俾佢睇埋D內容呀~
嬲鬼死你都似~哈~^^
同埋而家買樓等於搵命博架喎~
我幾年前都心郁郁~果陣仲拎左表申請政府貸款添~
果陣見到一間唔使100萬既樓已經覺得好平~好抵~
點知而家竟然再跌到80萬唔夠~
好彩最後因為某D理由而無買~
如果唔係我都變埋負資產嚕~> <~
「我一直渴望擁有一雙新鞋子,直至我看到別人沒有一雙腳。」你有沒有聽過以上這個故事?我們常常埋怨自己沒有一些東西,卻不去看看自己已經擁有一些甚麼。人最難克服的,是妒忌心。

大宅

801026,
我老公都想陪產,佢仲話要剪臍帶添,不過.....佢好失望,覺得睇唔到我哋嘅bb出世有d可惜
你又真係幾快手喎,我催生o架,打針到生成8個鐘,一個人喺產房不知幾驚,好彩唔痛(用咗無痛分娩),如果唔係老公又唔喺度都唔知點頂,阿女都算錫我喇 :lol: :lol: :lol:

大宅

你地就好啦,老公肯陪產,我求左我老公半年呀,
最終都係失敗....不過我就唔係順產,我係揀日子
開刀o既,佢死口唔認自已驚.我都唔明佢驚乜,
人地會有塊布隔住,佢根本乜都睇唔到,唔通人地
會俾佢睇住醫生劏開我咩??!
佢只係係手術室門口等,手術完畢后,護士帶亞b
出黎俾屋企人見,個個都圍住亞b黎睇o個陣,
我老公突然大叫"嘩!!好多血呀~"跟住就走埋咗
一邊,嘿嘿...原來佢係怕血架~~

[url=http://www.baby-gaga.com/][/img]寶寶,願你身體健康,心靈快樂,向美麗前景踏出信心的步伐.</b>

複式洋房

Mrs.Tang:
我同我老公睇左你囡囡d初生相呀,好Q好清靈呀~~~
佢平時係咪好乖嫁哩,好多相都影到佢好靜咁....

我地一路睇一路諗我地個仔唔知會唔僧都咁可愛哩..嘻嘻...
我最愛我老公同埋岩岩出左世既bb~~嘻嘻~~~ 仲有最敬愛 耶和華我的上帝! 做人最緊要幸幸福福快快樂樂~~~~ :-D :-P BB相:http://baby.find-tutors.com/photo?

大宅

annkwan,
Thank you,佢一時時乖啦,影得唔好唔俾你哋睇咋,你幾時生呀,第時你記得影番d相俾我哋睇呀,祝你生個活潑可愛嘅bb

別墅

Mrs.Tang:
你老公連臍帶都剪埋...哈哈...勁wor..我老公就冇
咁大膽啦...本身我都要等多日催生架....因為我血壓高..
點知bb等唔切要出嚟..

:-P :-P

別墅

annkwan:
你都會有個咁可愛o既bb架...你生完一定要比
d相我o地睇呀,,,好心急tim... :-P :-P

大宅

801026,
佢想啫,後尾都因為SARS冇得陪產做唔到啦,你係咪住tin shui waio架,我以前都係呀,我呀媽住tin yiu

複式洋房

好丫,我生完一定會同bb影好多好多相嫁,都時send比你地睇啦∼∼

我都好心急bb 係咩樣,究竟似我多d定似我老公多d,哈哈∼∼不過我奶奶話發夢見到個bb似我多d!
應該係仔黎嫁,如果隻眼似我老公就好lu,因為我老公對眼好大好靚嫁...^^
我最愛我老公同埋岩岩出左世既bb~~嘻嘻~~~ 仲有最敬愛 耶和華我的上帝! 做人最緊要幸幸福福快快樂樂~~~~ :-D :-P BB相:http://baby.find-tutors.com/photo?

複式洋房

Mrs.Tang :
我預產期係7月24日呀,不過我成日覺得自己就快生,同埋隻腳好腫呀,好辛苦~~~
真係想快d生左佢好過~~~>.<"

同埋哩,我水腫得咁勁,生完係咪會自己 消腫嫁喇?!
我好驚消唔到,變左個大肥師奶呀...嗚嗚... :-x

別墅

Mrs.Tang:
我住天頌呀...你如果入嚟...
搵我tea一tea呀...

annkwan:
我生之前都腳腫架...大咗成個碼..
仲要返工tim...生完之後就冇事lu..我因為高血壓先腳腫..
檢查時冇話咩事ma...

禁止訪問

複式洋房

christycheng,

我覺得既然有左就當然要生佢出黎啦,話哂點都係一個小生命丫嘛~~
我同我老公都仲係學生,一樣無咩經濟能力,而家要靠老公既家人養住先,雖然生活尚算穩定,不過始終都有d擔心...

如果你地唔係真係山窮水盡兼失業既話,我覺得辛苦d都應該捱得住掛~~同埋落仔會有好大陰影同埋好好好傷身嫁!!!
你一定要諗清楚。

你同你男朋友有冇一份穩定既工呀?

複式洋房

801026:
我隻腳腫到連醫生都話好似象腿咁呀,唔止大一個碼...
不過我血壓正常,又冇其他唔舒服,所以都唔知點解會咁腫...
而家仲腫到,如果用手篤都會痛,尤其係腳背,唉。
仲有2個星期先到37週呀....救命呀~~ :-x :cry: :-(

大宅

christycheng,

你有無問過你男朋友點解唔想要個BB呀??!
你地拍咗拖幾耐呀??!感情穩唔穩定呢??!
其實你未結婚就有咗BB,真係要承受好多壓力,
屋企人,朋友,同事,你係咪會承受得到?
其實你可以同男朋友好好咁傾吓,講俾佢知你o既
感受,落咗個BB可能對男人黎講唔算得係D乜野,
因為佢地仲未對個BB有感情,但對女人黎講,
可能會內疚一世o架,始終佢都係你肚裡面,
有感情....
你真係要同男朋友好好咁傾吓呀,一個女人帶大一
個小朋友並唔容易.不過千其唔好勉強自己,你地仲
咁後生,而家唔生,都仲有大把機會嘛~~
[url=http://www.baby-gaga.com/][/img]寶寶,願你身體健康,心靈快樂,向美麗前景踏出信心的步伐.</b>

別墅

annkwan:
你訓覺時用衴頭"浪"高隻腳...唔好食鹹野咁多..
你係咪好小運動架...行多d..得閑按摩下..
第時生都生得快d...d肌肉有唔會緊晒... :-P :-P

別墅

christycheng:
始終都係1 個小生命...你要考慮你同男朋友感情穩定ma
經濟方面..你o地有冇份穩定o既工...平有平養
唔好比你男朋友有個藉口..如果要佢會唔會好努力咁做
野..我當初有咗時我老公做野間公司要執粒..佢冇咗份
工..簡直無奈..有埋bb都擔心..個時我仲有份工..
所以我都要咗bb..以家佢找到工..我都冇做野啦...
最梗要你同佢家人支唔支持你o地...
如果真係冇法o既話...你仲後生大把機會...唔好勉強
你有咩都上嚟bk同我o地傾呀,,,唔好鬱住..
你都可以add我icq架,,,
希望快d解決件事啦

大宅

annkwan,
你唔好咁心急啦,我足足遲咗13日呀,由放產假(前3後7)開始一路諗住囡囡幾時出世,成日諗自己係咪陣痛,直至過咗預產期第11日見紅入院,仲要過兩日先生得出,真係望到頸都長埋呀,不過生完bb又好懷念大肚,因bb喺肚入面嘅感覺好正,又好似大哂咁個個都就哂我,生咗有少少失落添呀,不過見到囡囡又好鬼開心喎,慢慢enjoy吓個過程啦,辛苦d都值得o架
801026,
好呀,不過我唔識去天頌喎,因我搬嗰時都好似未有嘅

複式洋房

Mrs.Tang ,
大肚又真係幾好既,起碼出街搭車實有位坐,有咩唔舒服又有好多人關心...
不過我覺得臨生0個個幾月真係好辛苦,個肚又,訓得又辛苦,而且個肚仲"孟"得好緊tim...勁多肚紋呀,勁搽肚紋膏都唔得...
我唔想入左院仲要生咁耐先攪掂呀~~

同埋哩,如果自己入院,咁拎住個袋邊個幫我睇住呀?

首頁
34567...61

尾頁

跳至