在職全職

跳至

首頁

尾頁

男爵府

而家呢度搞到產前抑鬱,可能真係唔識防人,又唔識搞埋啲小動作,大住個肚又情緒低落。仲要頂多兩個月先放產假,點算? 日日喊,又訓唔到,就死嫁喇。

複式洋房

回覆:想生完轉工

放鬆一點,生完你都可能無心做野了

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

仲有2個月, 好快過, 放完產假成個世界就會不一樣了

大宅

畀面勳章

唉~ 我都想生完轉工... 唔想再做c.s 呀! 日日皮質"純"偏高lor

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

下, 唔係呀, 我公司d cs日日都上淘寶fb架:;pppp:

子爵府

想生完轉工

我都係cs,不過我仲有五個月先生得!我慘過你!

我叫葉比比,英文名叫Tristin Ip!

禁止訪問

引用:而家呢度搞到產前抑鬱,可能真係唔識防人,

男爵府

想生完轉工

支持你生完轉工

子爵府

轉做FTM

男爵府

畀面勳章

樓主要為肚入面的bb放鬆d. 你大肚返工覺辛苦咪請病假囉。

工作唔係唔做,但可以放慢手腳做,大肚在公司大曬,無人咁gu你的,串你咪話大肚婆唔駡得的,搞到你大小有咩事,佢要負責。公司又唔夠膽炒你,等生完就直頭揾過份工啦!

禁止訪問

hashtag影視迷勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

侯爵府

畀面勳章

引用:而家呢度搞到產前抑鬱,可能真係唔識防人,

原帖由 ivymeoow 於 12-06-25 發表
而家呢度搞到產前抑鬱,可能真係唔識防人,又唔識搞埋啲小動作,大住個肚又情緒低落。仲要頂多兩個月先放產 ...
去睇醫生話肚痛,攞幾日病假。你話肚痛,醫生實俾假紙你。加攞下無薪假,拖到9個月放產假。生完先返去辭職!我果時八個半月開始放,扣大假,唔夠扣就計無薪假,生完辭職。我果時我公司俾我生完唔洗返一個月先俾我走。結果我前後休息左5個月先再返新工

洋房

支持

複式洋房

我想問問大家:我公司雖然人工唔高,勝在準時收工。但最麻煩係我個POST要返大陸,依家仲講到明生完BB要返多啲大陸(補返呢几個月冇返)。但係生完BB我又想喂人奶,湊下B先,所以想唔做轉工。但係我8月生,產假之後已經係10月,好可能要到過咗年先揾到嘢做。。。
另外,想請問,如果我想放完產假之後唔再返工(因為公司要我一放完產假立刻返大陸一星期),咁我係几時通知公司先啱呢。。。。
_________________ 我們愛, 因為上帝先愛我們 :-D

首頁

尾頁

跳至