自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

轟動香港的93年廣九鐵路廣告

轟動香港的93年廣九鐵路廣告!大概是最多人親眼見鬼的事情了~~

廣九鐵路廣告鬧鬼事件:導演深夜看電視重播舊片,發現九廣鐵路廣告出現
以下詭異的畫面:
7個小朋友肩搭肩玩火車游戲,隊伍中最後多了一人……
不久,被搭肩的小孩死了……
廣告馬上停播,但是媒體還是轟動了很久
氣氛實很陰的感覺 ……
睇你數到幾多個細佬~

http://galaxy.sun126.com/bbs/web/1/kcr.mpg

男爵府

畀面勳章

Re: 轟動香港的93年廣九鐵路廣告

我好記得lee個廣告!!!好驚 我一定唔會再睇
有幾多個小朋友我就唔記得,但係我好記得最後一個小朋友真係流緊鼻血!!!0個時我仲好細個,驚左好耐都唔敢訓覺
若要人不知,唔好太低B~~~

水晶宮

2023年兔年勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

still remember

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

[size=x-large]link 唔到

路遙知馬力,日久見人心!

水晶宮

畀面勳章

[size=x-large]你真係大膽
hehalady 寫道:
[size=x-large]link 唔到

男爵府

我睇到喎..無野呀...
有6個變左7個...應該係剪接問題...

男爵府

我依家睇返都打冷震
該用戶已被刪除

水晶宮

畀面勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

咁快又過左1x年~

公爵府

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

bowling2004 寫道:
[size=medium]你真係大膽
[size=x-large]終於睇到喇,不過 .....

[size=medium]反覆睇左好幾次,第一個鏡頭只係數到 6 個小朋友就 cut 左 .... 後尾果 d 剪剪貼貼 .... 都數唔到總共有幾多個小朋友

[size=x-large]我覺得【第三個小朋友】個樣就
路遙知馬力,日久見人心!

民房

我記得過時好熱鬧,攪到個個人心惶惶。但又好刺激,不過好似後來話個導演都死左定唔知點,我都唔係好記得啦。

男爵府

環保接龍勳章

應當一無罣慮,只要凡事藉著禱告、祈求,和感謝,將你們所要的告訴神。
神所賜、出人意外的平安必在基督耶穌裡保守你們的心懷意念。

水晶宮

畀面勳章

數唔到就叫貓貓黎數下啦!!!
[quote]

[size=medium]反覆睇左好幾次,第一個鏡頭只係數到 6 個小朋友就 cut 左 .... 後尾果 d 剪剪貼貼 .... 都數唔到總共有幾多個小朋友

[size=x-large]我覺得【第三個小朋友】個樣就 [/quote]

男爵府

好媽媽勳章

驚驚

別墅

係92下話?
當年澄清左係流料啦

伯爵府

好媽媽勳章

[quote]

[size=x-large]我覺得【第三個小朋友】個樣就 [/quote]

我唔敢睇呀,妳好犀利呀,仲要反覆睇 [img align=left]http://www.baby-kingdom.com/images/smilies/j_cold.gif[/img]

別墅

[size=x-large]唔夠胆睇..........

子爵府

我都記得係因為當時係流傳得好勁,,,,
所以重有d大約係咩大搜查去講,但最後係流o既,,,
m3d28 寫道:
係92下話?
當年澄清左係流料啦

大宅

個廣告拍得好溫馨,無問題呀!

首頁

尾頁