跳至

首頁

尾頁

複式洋房

如題. 我個b 轉用s size 無耐但好似已經有d窄,但我仲有3包. 應該幾時轉M size尿片?

侯爵府

Re: 你

me 2.果隻pampers S size乾爽好細條,但我都係仲有成3包,都唔知點攪!

大宅

睇包裝instruction6kgs先可以轉,我b2個月大時已4.9kgs,而家2個半月大,有漏cc漏到成身係的情況,但我仲有成5包半s碼呀陰公~~!

大宅

我個女用大碼啦

男爵府

腰位脾位窄就要轉 size, 小豬轉咗 m size 個幾月 la

dream_dream,
大碼咁勁 係咪 pampers 哩 pampers d size 細 d

大宅

嵐豬仔,
係pampers呀,其實中碼都ok架,不過因為佢d便便成日漏上個背到,所以要用大碼,但間唔中都照漏,煩c

伯爵府

各位,唔好睇個packing講個個kg黎衡量,因為一d都唔準。
要因應返bb個脾位,有d bb個脾仔大就會快d換,有d bb就唔洗咁快換•
如果大家仲有d片片著唔晒,我有s suggestion俾大家參考。
1. 如果諗著生第二個,可以留返俾第日個bb。
2.去其他topic度post平少少賣左佢,一係就同人地交換其他物品。
3.眕下有無朋友就黎生bb,當禮物送俾人地。

男爵府

我發覺 pampers d size 唔係好得 (棉柔都好 d, 超薄好唔掂), 腰位包得唔夠高, 而且脾位又太緊, 如果成日漏, 不如轉過第二隻, 橫掂 pampers 咁貴, 我都轉咗 fitti la

大宅

原來漏尿要換架啦! 佢早兩日都漏尿,漏到成床都係,肶肶己經有痕好耐,我就係諗住跟番包裝上的指示,所以無同佢換.

等我買包中碼試下先.

tweety

男爵府

嵐豬仔,

請問fitti好唔好用? 我用過pet pet就唔得, 濕左d棉就起一舊舊.

男爵府

Pampers 用左中碼好耐, 另外有用 merries 細碼同埋 goon 細碼. pampers 細碼太細, 阿一咁瘦都唔啱, 換左成個月.
[/url]

男爵府

henhen,
我覺得 fitti d size 都幾o岩小豬, 腰位可以包番高 d, 隻脾仔又冇痕, 之前用 pampers 都差不多要轉大碼, 但 fitti 就仲可以繼續用 m size 唔駛轉住
我有朋友用 pet pet, 佢話 ok 喎, 所以我諗係一個個人唔同

henhen 寫道:
嵐豬仔,

請問fitti好唔好用? 我用過pet pet就唔得, 濕左d棉就起一舊舊.

侯爵府

咁我d s size pampers都要益下d friend了!

大宅

嵐豬仔,
我之前早上都試過用pet pet,又試過用健力氏,夜晚就用番棉柔,兩隻都用到個女生粒粒,要成包掉哂,所以唔敢再試其他,怕怕,見到個女pet pet紅哂好內疚 :-( 不過棉柔真係好鬼貴,成$2.x一條,聽開goon好似幾好,但又唔敢再試

男爵府

所以用尿片我覺得最緊要 size ok 又唔生尿疹
其實之前都心郁郁想試下 goon, 但係一係自己訂要訂成箱, 一係大家一齊訂又要約時間攞, 尿片係必備用品所以我唔想咁麻煩, 咁o岩之前有人送 fitti 用落又 ok 又平 d, 所以轉咗, 可唔可以有辦法攞唔同嘅 sample 試下, 咁咪可以試完先決定

大宅

嵐豬仔,
sample最多咪2片,試唔真的.之前bb展都攞過好多,都試唔到有問題.

男爵府

唉~~~我隻b, s size 又太細, M size又有鬆!

男爵府

唔記得問你添, 你係咪用濕紙巾幫阿囡抺 pat pat 佢o地咁細用濕紙巾會容易起尿疹
sample 試唔真就冇計, 最多你下次試 fitti 時又唔得我幫你買起佢 (if size ok)

dream_dream 寫道:
嵐豬仔,
sample最多咪2片,試唔真的.之前bb展都攞過好多,都試唔到有問題.

複式洋房

想問係唔係脾位有橡根印就要換 m 碼 ?

大宅

嵐豬仔,
我唔用濕紙巾架,我係用滾水+棉花的.
哈哈~咁我考慮下用fitti先.

首頁

尾頁

跳至