自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

覺唔覺情人節送花有d傻 ?

明明平時$300既花,嗰日要成仟,係咪食左仲實際,好過益左d商人.
[img align=left]http://www.dchome.net/emote/icon/548.gif[/img]

禁止訪問

Re: 覺唔覺情人節送花有d傻 ?

禁止訪問

禁止訪問

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

LuLuJoJo 寫道:
都幾架.... 但我覺得一世人點都要收返一次啦~

A little bit lor but I also agree with LuLuJoJo...

大宅

睛靈勳章

由拍拖到現在, 生埋個女, 都8年了, 但一次都未收過 :-(
以前好恨收, 現在想佢折現$$$$$多d
del

大宅

有次我同事講:

男人花係送比女人
唔係真係送比個女人
而係要送比個女人身邊的人睇
話比佢地知
個男人有幾愛個女人
個女人有幾幸福

個個女人都鍾意收花
但係鍾意係公司收

若送去屋企比佢
佢都冇咁開心啦"

又好似講得幾啱喎

大宅

我曾經做過接待處,喺情人節當日早上.係不停咁幫女同事收花,有一位女同事收既係佢男友親自送上黎既一個好細小,小到放喺掌心既盆栽,我覺得佢係最開心嗰個.當年既情人節花價只係比平時貴20%,同而家貴幾倍,就好似已經變左質咁,變成d商人搵錢既機會.而家情人節收既花可能已經喺雪櫃雪左成個星期既花.
[img align=left]http://www.dchome.net/emote/icon/548.gif[/img]

水晶宮

ManHin 寫道:

男人花係送比女人
唔係真係送比個女人
而係要送比個女人身邊的人睇
話比佢地知
個男人有幾愛個女人
個女人有幾幸福

冇錯~
我老公以前都係咁架
office 多 8掛人 嘛
老公唔想我冇花收囉~~

依家唔使 lu, site office 冇 8掛人~ haha

子爵府

直情無謂啦!
我份人好實際,花又放得唔耐,我鍾意有紀念價值既禮物.
我有收過花,不過唔係老公送既.
我仲開心,花就照收.

大宅

Mrssslui,

咁又真係幾開心喎,唔駛嘥老公錢.

別墅

我個人就覺得無謂,但有d人又真係鐘意果喎!

男爵府

我老公從來都無送花俾我, 連我地結婚果個花球都係我自己掏錢包買架. :evil:

我都好想老公送花俾我, 但係又肉赤, 好予盾. 最好花又有, $$又有啦.
:-P

子爵府

係呀!
面又有人比,但一D都唔肉痛.

複式洋房

唔只有d傻 , 仲有D貴, 早或遲一日送唔得咩?

別墅

IF 好有錢既就唔傻. 仲好浪漫TIM!
如果冇乜錢既都要送既,就真係好無謂.

大宅

唔覺...情人節收花真係好開心, 好sweet架....但當然男友唔好送完花後無$$同你去吃candle night dinner啦...
My Little Prince, Naoki Kam - 諱諾BB.

大宅

鬼叫d女咁鍾意d傻仔咩
咁精明做定王老五

男爵府

而家真是覺得好傻,
要佢用成700-1000元買花,仲要是d唔新鮮的花,
絕對傻!
不如買d首飾、買個手袋好過

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至