夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

回覆:Reema 的帖子

伯爵府

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 開心吸收勳章

回覆 mother904 的帖子

其實.. 佢同我得結婚..佢係知道唔可以用印度嗰套用係我身上!
一. 結婚的時候.. 大家一家親戚(包括C6親戚) 我地對待大家絕對跟國際社會一樣.. 唔好諗我係印度女人...
二. 佢好了解我性格.. 根本, 我係一個好簡單既人..唔係客易有脾氣...不過, 我要求要有自由
三. 如果佢視我係印度女人..佢一定唔會同我結婚...因為.. 我根本做唔到..印度女人的要求...

複式洋房

版主 的帖子

咁都發脾四唔通你食左佢幾千蚊野

大宅

Reema 的帖子

佢係咪有情緒病呀

大宅

若離不開他又處於弱勢,事後硬碰只會吃虧。試下不如事前避開先,變通少少就一就,知佢小家,例如同佢出街食飯扮商量但其實比佢揸晒主意食定唔食,邊間,食D麥,final confirm; 事後佢就算怨都只能心裡怨自己,但若仍賴皮樓主身上,樓主平靜地笑笑口(先和援氣氛)踢爆揸主意既係佢,之後認真地講出樓主既底線,有麥事都好發脾氣係解決唔到問題,所以今次明明係老公話食貴左,老婆係唔會發脾氣仲會原諒佢因為老婆愛老公。若相若情況發生在老婆身上,希望對方將心比己反應是一樣。(當然,甘咪次次食唔飽?無計,既然食左都背脊骨落,情願出街前/後自己躱埋一邊填飽佢!總之,大前題係:盡量唔好係佢面前消費,要買要食自己愛既野,自己出面攪掂,我估應該會仲開心自在掛!)

伯爵府

食唔晒果D係你叫架?

公爵府

伯爵府

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 開心吸收勳章

回覆 shpfamily 的帖子

係大家相 討之後叫的..都唔知..係我叫定佢叫..

大宅

回覆:天呀!食食下飯C6突然發脾氣。。

你點解可以頂得住佢?如果係我,我走左N年。

珊瑚宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

咁點過日子

子爵府

以後一人一碟碟頭飯,搭枱咁款

pinky30312    發表於 13-2-26 09:42

大宅

叻叻勳章 爸B勳章

印度男人係大男人d ga~ 睇電視都講過~ 成個社會都仲分低級..
我見過好多印度佬, 個個都係吹水唔抹咀.... 應該係國民personality~!
如果佢成日咁躁, 樓主你真係要小心~!

請問你c6 o係香港係做咩工??
LOVE LOVE LOVE

子爵府

同呢d男人一齊真係好收家
比著我應該會掉個$200 to his face
幾時先上到車.....

複式洋房

我ex都會突然發脾氣,不過吳係因為錢,為咩我到而家都吳知,不過如果你果個係大男人,真係要耐心d同佢傾下,甘落去吳係辦法

伯爵府

我真係唔知.. 點解可以忍.. 到而家!

大家都覺得我應該離開佢?
我其實都唔知自己想點..

伯爵府

好似昨天咁..佢無野喎..佢想飲酒..又走來問我好唔好..
我話唔好.. 星期六, 日或者假日飲我唔理..一至五..我就反對!

佢又好聽話咁唔飲喎..不過.. 小小野都可以令佢好嬲.. 佢嬲到連個女..佢都會怪埋一份...

大宅

醒目開學勳章

樓主自己有經濟能力,可以自己照顧到個女....全心對個女好就夠了... 呢個男人,,,, 對唔住,,,真係...掉得了...

食餐飯都要咁計較....
對一世既伴侶..... 漫漫長路.. 點一齊行呢...

禁止訪問

侯爵府

BK Milk勳章

我覺得你c6唔係大男人, 係小朋友喎
有事就問你, 有乜事就懶你, 好似對小朋友咁對佢啦
so far so good

子爵府

又係佢叫a叫b wow!

首頁

尾頁

跳至