親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

想問吓swim with dolphin 係點樣架?因為都想比小朋友試吓!謝謝!

大宅

你去之前問清楚有冇, 我上次去到, 買埋飛入到去入面先有職員同我講: 對不起, 海豚要交配, 海豚區不開放!

買飛時職員完全不提, 門口冇告示, 網頁又冇講, 呃咗你買飛入到去先話你知冇得睇海豚! 小朋友極失望之餘, 飛又貴...

我見到个个行到去海豚區的遊客都 o 晒咀!

珍珠宮

我已onlinebook咗呀女同海豚swimming,我知道一個條件是識游水,但我呀女太懂swimming.即要掂地起身,但不怕水,請問啲水是否好深,穿上救生衣便不會沉嗎?另外再加一對游泳水袖可以嗎?我在旁邊拍照,看住呀女,好驚會浸親!

別墅

我地四月去過,阿仔(7歲)識游水,老公唔係好識。兩個都玩得好開心。佢地有救生衣(好浮水),唔會浸親。不過個池好深,我老公落水時都有啲驚。

珍珠宮

咁即喺唔太識游水,但不怕水都可以掛,如果見個細路不太憧或遇溺,啲訓練員會幫手救命掛,有冇救生員!

大宅

我都好想知 , 我個仔 7 歲 , 識少少游 , 但不是很叻 , 請問是否可以玩呢 ? 另外在那裡 book 架呢 ? 大人加小朋友是否可以一齊玩呢 ? 還有就是幾錢呢 ???

子爵府

回覆 Mattb 的帖子

可以係到BOOK:-
http://www.underwaterworld.com.sg/adventure/booking.asp?progName=Swim with the Dolphins

PRICE: S170
大人同小朋友都可以玩呀.

男爵府

引用:我已onlinebook咗呀女同海豚swimming,我知

原帖由 sabun 於 12-07-05 發表
我已onlinebook咗呀女同海豚swimming,我知道一個條件是識游水,但我呀女太懂swimming.即要掂地起身,但不 ...
要幾錢?

複式洋房

My daughter tried it last year (at 7 yr old). I think if your child does not scare of water, & could move forward by himself in the water, it should be ok. Or you could ask other participant to help and take care. However, you could not use any 水袖 or even goggle. I think it is worth to try.

複式洋房

謝謝你們的回應,我想知道是否真的可以同海豚一齊游泳架?可以直接接觸海豚?

cecilau  真的可以同海豚游水的. 佢仲會錫你, 帶你游一個圈的.  發表於 12-7-5 22:49

複式洋房

想問吓dolphin lagoon 係咪响underwater world裡面,因為我睇地圖時,好似有兩個唔同嘅站,分別寫dolphin lagoon同underwater world,所以我有啲混淆!

另外,係咪响網上book咗,就一定有得玩?

cecilau  Dolphin Lagoon 係underwater world 入面.
上WEB 登記左到時就有得玩.  發表於 12-7-5 22:48

別墅

如果大人識游水,就最好同小朋友一齊玩.佢地個心定啲都玩得開心啲啦.

另外,每日得8個quota(因為只有上午一個session),到時會有兩個trainers,一個trainer對四個人.所以每一個人都一定有機會同海豚玩同游水.

複式洋房

回覆 回覆:sheepmom的帖子

有一part係每人輪流捉住隻海豚喺個池游一個圈仔,有part係隻海豚kiss你,我諗呢兩part係最值錢,舊年我女七歲開頭有啲驚唔敢捉住隻海豚游水,後來個教練同其他人鼓勵佢先敢,其他係做吓指令,隻海豚劃吓畫咁,整體我個女覺得好好玩,我都覺得好值。

複式洋房

回覆 回覆:sheepmom的帖子

係喺underworld water裏面,上網book咗一定有得玩,因已比晒錢,除非個活動臨時取消。

cecilau  book 左不過無過數的, 到時要俾錢的.  發表於 12-7-6 10:12

大宅

回覆 wingwingcat 的帖子

hi,

我想問樓主, 要玩時間攪幾耐? 因我想book日子full, 得番走個日, 下午四點機, 我怕好趕? 重要好早check out, 拿住luggage走去玩 ? 謝謝

cecilau  你預1小時到, 9:45 開始, 10點幾就完, 11點有場SHOW, 可以坐VIP ROOM 睇同食CAKE.  發表於 12-7-6 13:11

複式洋房

回覆 wingwingcat 的帖子

Maybe my memory is wrong, seems last year I paid by credit card when I book it through Internet. At that time, they also said if my child scare and not willing go into the pool, could refund half of the amount.

cecilau  我仔仔剛在上星期日玩完, 即場俾錢的.  發表於 12-7-6 15:31

子爵府

開心吸收勳章 分享愛 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆 天使媽媽 的帖子

我和囝囝上年去過, 下午五點機返香港, 住Marina Bay Sands, 同海豚游完水, 睇埋場show, 買埋相 (因那裡的職員會幫每個參加者映相, 你覺得靚的話可以買來留念, 加錢仲有cd), 再坐的士返酒店check-out, 然後再到酒店對店的shopping mall食午餐, 再返酒店取回行李, 然後搭酒店的shuttle bus 出機場, 都仲有時間係機場買班蘭蛋糕. 所以係應該有足夠時間, 但要睇番你住邊間酒店.

男爵府

S$160, 加埋個大人入場, 要成hk$1000 over, 真係好貴

男爵府

引用:S$160,+加埋個大人入場,+要成hk$1000+over,

原帖由 KimB 於 12-07-06 發表
S$160, 加埋個大人入場, 要成hk$1000 over, 真係好貴
我覺得有四五歲可以考慮,我個仔未夠三歲可能嘥,因為第時未必記得!

大宅

有一part係每人輪流捉住隻海豚喺個池游一個

原帖由 wingwingcat 於 12-07-06 發表
有一part係每人輪流捉住隻海豚喺個池游一個圈仔,有part係隻海豚kiss你,我諗呢兩part係最值錢,舊年我女七 ...
想問下是否一定要識游水先玩得架呢?如不太懂得游水的7歲小衣衣朋友可以玩嗎? 有沒有救生衣著,有没有教練伴住架呢?
我個仔好想玩,但我擔心佢handle 唔到,因為佢游水只學到半桶水咋!請問可否給我一點意見呢?

首頁

尾頁

跳至