懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問有冇媽媽同我一樣o係010大出血?

今日我去左010買o野(胸圍),之前見到bk媽咪話ok抵,入到去見到一隻粉紅色的bra只是$98個,ok啦,個sales就請我去度size和試,試試下試埋托腹褲,再試埋睡覺bra,再sell埋一件大肚衫,我都知大鑊la,點知埋單時才知要$6000大元,嘩,真係死得la,我同老公都呆左
我就每樣減少件數la,個sales就話 "大肚婆野係好貴ga,今朝有個太太都買左$8000幾",嘩,我寧願d$$$用係BB身上la,我最後都買左$3600,個心都好傷,覺得自己好浪費,對老公同bb唔住…
妳地係唔係都係咁o架? :-(

男爵府

Re: 請問有冇媽媽同我一樣o係010大出血?

你買左幾多個bra同底底呀?要6,000

男爵府

好媽媽勳章

I did not 大出血 at 010, but I 大出血 at Linea Negra and Genie (not sure about the spelling). However, they are quite comfortable, the quality is good and look good on me.

複式洋房

I also spent over $5000 there as I had a baby for three month and I also saw a woman spent $8000 too.
To me, I only bought bra and underwear. Most of them are good but you can't wear for the whole pregnancy period.

大宅

我淨係買左$2400已經覺得好肉痛.估唔到你地買得仲多.

男爵府

010既sales好勁架~~你只要係門口睇下, 佢地就會走出黎sell你, 如果你入去買野, 佢地會搬哂舖頭既貨比你試, 好似好好服務咁, 個sales將我所試既野全部放係table度等計數呀!到埋單時我嚇親呀! 如果你唔好意思話唔要, 咁佢地咪做得成生意囉~~~但我覺得唔需要用咁多錢買囉!!! 結果我只係揀左兩個睡覺bra, 兩個孕婦bra, 3條under, 兩條西褲, 一條拉架褲 (著左一次, 腰位走線呀), 一件短袖衫, 埋單差唔多要4000, 嚇到我以後都唔敢再去囉!!!

複式洋房

我都o係010買左唔係好多野都要二千幾,仲覺得個售貨員好煩,係咁sale呢樣sale果樣,到埋單果陣我都呆左...我就唔會再幫襯佢啦~

大宅

囄一間喺好貴, 佢地點減都要數佰元才落樓, 我因沒有時間出市區買bar, 只能在這間購買. 其他普通孕婦公司賣的bar我不合, 連妮妮個間都不合, 唯為在這間買, 由有咗都現在這間店子買了3個bar1個睡覺bar都已花了1100元了. 之後衫褲都不在這店子買太貴了. 所以入親去這間公司我就會表明來意, 等佢地冇得插入, "我上次買咗bar, 今次都喺囄都喺買bar". 我有咗後第一次入去, 已經見到佢衫好貴, sell我個果sales又好人, 比我猛試衣服, 我一見到個價錢已心裏有數, 最後買完bar就走人.
王菀之年度創作專輯《On Wings Of Time (CD+DVD) 》現已上市
請支持正版...請支持唱作女皇
(隻碟要煲架--不是放落個煲道煲...)
click入去試聽下..月亮說
飯婦人Blog

大宅

原來大家都有類似經驗,我就冇咁覺內疚,我由昨晚到現在都不停同老公講sorry,我老公都話我冇錯,但係我始終覺得d$$$可以用o係更好既地方…
我買左4 bra,2sleeping bra,4托腹褲,4 pairs of pad,total $3600
個sales話d bra成個懷孕期可以用 ,唔係咩?要再買ga?唔係呀嘛?

大宅

如果你的胸部升級程度不太大, 就可以不用轉bar. 要是乎個bar是否合身. 我生個仔時, 啲bar由我大肚, 帶到生完吃了9個月母乳, 才不用帶. 另有啲人會生完後買啲餵母乳bar, 以我經驗就不用, 因為大肚買bar時啲sales都會提意兩用bar, 除非有啲孕婦用著以前未大肚bar, 有需要餵母乳, 才買那些bar. 生完後不用餵母乳, 就不用買了.
王菀之年度創作專輯《On Wings Of Time (CD+DVD) 》現已上市
請支持正版...請支持唱作女皇
(隻碟要煲架--不是放落個煲道煲...)
click入去試聽下..月亮說
飯婦人Blog

大宅

我都係010買左成6000元, 都係bra呀, under同埋一0的衫
不過佢地0的sales真係好勁, 同您講乜鬼都要, 我就唔理佢
不過我覺得0的bra同under, 就算唔大肚, 都係幾百元件啦, 至不過依家一次謫過要買好幾件, 所以先咁多$$, 之但係可以著一半年至一年, 都ok啦
衫我就唔會再向買, 我新年既時候, 去曼谷買左好多又平又靚既大肚婆衫, 一年夏天t-shirt, 都係為hkd200, 又新潮, 褲又係$300到, 唔似010個0的成個阿嬸咁
唔知您地覺唔覺香港0的大肚婆衫好老土?

伯爵府

我生第一胎時都買咗6XXX蚊,真係冇咩用!到生第二胎發現有D Bra & Underwear 都仲未開,死未!真係浪費!

大宅

我好憎人 hardsell, 我剩係去買左要買的野, bra x 2 + 防幅射底衫 + 托腹帶, 2次加埋 ttl 唔過 1000. 我話到明俾個 sales 聽 你地d 野貴, 等佢唔好係度亂 sell.

其它面衫唔係只係價錢問題, 真係唔係幾合意 lo.. 又好鬼貴, 唔抵.

男爵府

我生完要買修身內衣、餵奶衫、bra...都洗左 三千幾啦。 :-(

唔係只係陀緊既時候要洗錢呢。

別墅

我都覺得這些名牌公司貨品幾貴. 我覺得餵母乳bra不用早買, 因為第一胎未知是否能順產, 可以餵母乳. 好似我朋友都希望餵母乳, 但最後開刀不能餵母乳, d bra未沒用??
上次我在Geneis都買了抬腹帶, 我都後悔.

男爵府

我有咗起初都冇買到BRA, 之但係後初中期既時候覺得唔舒服, 所以先至買咋, 發覺原來真係好貴, 我情願留番啲$$$比BB, 所以我唔捨得買名牌, 我都係去MOTHER WORLD買咋, 嗰度啲內衣衭平好多呀! 而且啲料都OK啦! 再唔係去MOTHER CARE都唔貴呀!

大嗱嗱幾千蚊我留番嚟比BB同自己產後補身好過啦!

男爵府

可否告訴我MOTHER WORLD的地址? thanks

大宅

我都係有人介紹去010買才上檔…乜原來mother world平do架?但010d sales話佢地最平wow…我今日著托腹褲,次次去洗手間著番都有d麻煩(貼來貼去),睇o黎都麻麻地耐用,希望所有媽咪都精明d,唔好好似我咁耳仔軟…
:wink:

複式洋房

Laney

我都有o係010買左托腹褲呀,但係個sales話貼岩位,就唔駛貼黎貼去,照著返就得啦,不過我都覺得唔係咁好著~~

大宅

cat319,係呀,可能我要著褲返工,所以去完洗手間著返時就總有麻煩,又要再貼過,所以我覺得條褲會唔襟著…$395一條好唔抵… :cry:

首頁

尾頁

跳至