意見反饋
義工

自由講場 今日: 4011|主題: 1023264

跳至
AE 黑card

大宅

國民生產總值:2162

醒目開學勳章

AE 黑card

如銀行 invite 你申請,你要唔要? 好像不是太流行.

大宅

國民生產總值:4868

Re: AE 黑card

AE invite you??

禁止訪問

國民生產總值:984

大宅

國民生產總值:4605

之前因為有nike coupon,所以都攞左,好易申請.

我指呢隻係DBS出既,如果真正AE出嗰隻應該好難攞.

[img align=left]http://www.dchome.net/emote/icon/548.gif[/img]

水晶宮

國民生產總值:55357

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章

我唔要,因年費一定好貴.
普通白金卡都好似$5000一年
金卡早幾年都要$650一年

我咁大個女只見個3次AE黑金卡.
3次都係o係豐澤,以前o係豐澤做promoter.
最難忘一次o係係海運大廈豐澤,因呢間分店平日好靜.
果日突然之間有一大班人約20人(我以為o係聾啞人士)入黎,個個都戴晒耳窒.原來o係保鏢.
點知原來個黑人埋單(唔幾得幾多十萬)時,個黑人
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

大宅

國民生產總值:1064

香港公司亞頭都有張, 聽說每月都要簽到最少某個金額的.
不過我都知他搵唔少, 有律師都唔做. (係自己唔做, 交比人做)
**Loving You**

版主

國民生產總值:141936

2019新春慶豚圓 2019勳章 夏天玩到顛 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我老闆有啦, $9800年費, 只有一張附屬黑card, 加2張白金附屬card
好似係本身有白金ae, 再加annual spending一百萬至可被invite, 如果唔係老闆個仔大駛(加上結婚駛大左), 佢拎鬼到黑card咩, 孤寒到死, 根本咩benefit都用唔到, 仲成日叫個sec打去問長問短想R著數, 覺得自己俾左咁多錢年費就大晒咁(例如覺得有d商舖要charge, 佢理應可以waive, 因為佢有交年費, 又例如運通travel老奉要俾最平&最好服務佢, 因為佢有交年費)

大宅

國民生產總值:4231

my boss also has AE black card. sure. The annual fee is very expensive but it has more benefits. I highly recommend my boss continuous to use. I also like it very much. But I can't..... :-( :-(
My Little Prince, Naoki Kam - 諱諾BB.

別墅

國民生產總值:692

你在豐澤做promoter果時係幾多年前?邊個係店經理呀?[quote]
patpat234 寫道:
我唔要,因年費一定好貴.
普通白金卡都好似$5000一年
金卡早幾年都要$650一年

我咁大個女只見個3次AE黑金卡.
3次都係o係豐澤,以前o係豐澤做promoter.
最難忘一次o係係海運大廈豐澤,因呢間分店平日好靜.
果日突然之間有一大班人約20人(我以為o係聾啞人士)入黎,個個都戴晒耳窒.原來o係保鏢.
點知原來個黑人埋單(唔幾得幾多十萬)時,個黑人

水晶宮

好多年lu,依家成個海運都唔同晒.
個時經理如果冇記錯係ANDY WONG,仲有陳先生.
你又係PROMOTER?
[quote]
TIFFANY68 寫道:
你在豐澤做promoter果時係幾多年前?邊個係店經理呀?[quote]

大宅

國民生產總值:4555

my friend has it. According to him, the annual fee has raised to over 10,000 per year already.
He can dine at many private clubs with AE black card. He once complained about the raised annual fee, and in return, AE sent him several thousand dollars of coupons.
If one enjoys going to the for members only clubhouse, it is worth it to own AE black card as it entitles you to several of them. But for dining only, not for other activities.
Esp. useful when you need to treat people to lunch or dinner. Bring them to clubhouse and only you can pay.

版主

國民生產總值:141936

2019新春慶豚圓 2019勳章 夏天玩到顛 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

聽我老公話(佢做card center, 都識好多朋友做呢行), ae係出名唔減年費既, 就算寄coupon或是其他補償都ok, 但一定唔會減年費
如果有客想cut card, 個cs又留到個客(一定唔可以waive年費), 係有好好既報酬架

大宅

醒目開學勳章

Sum up your opinions, if the black card is issued by AE, is good. But, I'm invited by DBS Bank. Is it worth to apply?

水晶宮

好似完全唔同級數喎
AE果隻係運通卡
而DBS呢隻係信用卡

大宅

醒目開學勳章

Sorry I don't know. What is the difference between 運通卡 and 信用卡?

禁止訪問

國民生產總值:16556

子爵府

國民生產總值:12365

AE運通咭(中間人頭)係要月月清數,無最低還款額,AE運通信用咭(大人頭)同普通visa &master card 無乜分別,其實AE運通咭(白金or黑)雖然年費貴d,但年費包晒成年旅行保險,另外仲有好多額外服務,同埋附屬咭唔駛再俾年費!

大宅

國民生產總值:4555

I have DBS black card. I think the good point about it is for many restaurants, the repayment period is longer than other cards.

男爵府

國民生產總值:6184

I know AE 黑card 好似$32800一年 la......

禁止訪問

國民生產總值:3143

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.