自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: AE 黑card

梁朝偉都用AE 黑card,好似係冇限額但類似EPS咁
只不過係月結,買靚車,買遊艇,比得起買飛機都可以,
對極度有錢又經常周遊列國的人係好方便.

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

LuLuJoJo 寫道:
DBS果張只不過係普通信用咭, 只係佢係黑色而已~~
之前睇過佢 D promote好似去D&G, Versace 果 d 名店買野會有8倍積分, 對我黎講無乜意思, but 佢抽獎果部黑色法拉利確係吸引~~~

奇怪點解你會聯想到AE黑咭~~ ?-(
[quote]
卓衡父母 寫道:
Sum up your opinions, if the black card is issued by AE, is good. But, I'm invited by DBS Bank. Is it worth to apply?
[/quote]

民房

我Boss都有張AE黑卡, 前一年仲係9千幾年費,忽然今年一個double加到$19,800一年annual fee, 你都咪話唔得人驚,仲有最少要保持一個簽帳額先得,不過用得呢隻卡,AE provide既service緊係一流啦,連想買乜想安排行程一個電話AE會幫你諗幫你安排哂,我老細d積分儲到過千萬比我一早換晒couple啦。

水晶宮

好媽媽勳章

其實AE D 服務真係好好,當年我只係用佢一大一細頭o既金卡,佢地D職員都好NICE.
有D銀行,要你有張白金卡先會對你客客氣氣.

「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

子爵府

我覺得AE黑咭最'好', 就係lane crawford pre-sale前某一日定第1日, 你用AE買野簽賑就可以每買$6,000減$1,800, 可以倍數加上去用=$30,000就減$9,000. 我覺得呢個最實際好用.

其他就係買某些名牌有9折, eg Loewe等.

別墅

你地講到咁好.. 搞到我都好想有張添...

禁止訪問

大宅

醒目開學勳章

我不是聯想呀!係bank這樣說.

之前睇過佢 D promote好似去D&G, Versace 果 d 名店買野會有8倍積分, 對我黎講無乜意思, but 佢抽獎果部黑色法拉利確係吸引~~~

奇怪點解你會聯想到AE黑咭~~

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

DBS嗰張黑咭同AE嗰張係唔同級數, 不可同日而喻.

別墅

陳生係咪陳偉德?

別墅

陳生係咪陳偉德?
patpat234 寫道:
好多年lu,依家成個海運都唔同晒.
個時經理如果冇記錯係ANDY WONG,仲有陳先生.
你又係PROMOTER?
[quote]
TIFFANY68 寫道:
你在豐澤做promoter果時係幾多年前?邊個係店經理呀?[quote]

別墅

嘩,我好羨慕有AE黑金卡呀

水晶宮

好媽媽勳章

我唔記得佢全名,不過好似係.
陳生係咪陳偉德?[quote]
patpat234 寫道:
好多年lu,依家成個海運都唔同晒.
個時經理如果冇記錯係ANDY WONG,仲有陳先生.
你又係PROMOTER?
[quote]
你在豐澤做promoter果時係幾多年前?邊個係店經理呀?[quote]
[/quote]
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

水晶宮

唔通 DBS 同你講佢地張 黑咭 同 AE黑咭 一樣

卓衡父母 寫道:
我不是聯想呀!係bank這樣說.

奇怪點解你會聯想到AE黑咭~~

禁止訪問

男爵府

我老細以前都有張,貪佢買機票有得買一送一(要全程同行)。佢一年出好多次埠,計落有著數咁話。但果 d 送的機票要好似乞兒咁,等到臨出發先覆你 confirm 唔 confirm。結果搞到次次都好 lei hei。
仲有,好多地方唔收添。
所以,AE今年年費加到$19,800 (冇錯!您冇睇錯,係壹萬玖千捌),佢即時剪咭唔用。AE 嗌左佢好多次,又話送乜送野(但死都唔肯減年費),佢都企硬唔制。
所以,而家冇 lor。

首頁

尾頁

跳至