產前產後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

你地會用咩姿勢瞓覺ga?

依家已經26weeks,次次瞓覺都要轉好多個姿勢先至瞓倒,唔知你地會點呢? ?-(

大宅

Re: 你地會用咩姿勢瞓覺ga?

我個時通常就打側瞓,因為如果打平瞓會有d抖唔到氣架. 如果太辛苦可以放個枕頭係個肚成著,咁會好d架.

別墅

我都係打側瞓, 醫生話一定要, 因為打平瞓bb會壓住動脈使到血液上唔到, 咁我就會好辛苦, 而bb亦得唔到足夠營養

大宅

我由4個月倒, 就已經係打側瞓, 但會用個側睡枕 sip 住, 但始終都係要兩邊轉來轉去, 因為壓住隻耳仔唔舒服, 無計啦, 對阿b好d呀...

別墅

我大多會打側,但訓左之後有時自己打平左都唔知

複式洋房

好多謝你地咁多位ge意見,Thanks a lot~

大宅

我都係, 而家想去買個長攬枕, 等自己可以攬住d野側訓唔會個肚向下跌...樹熊...

reginefhk 寫道:
我由4個月倒, 就已經係打側瞓, 但會用個側睡枕 sip 住, 但始終都係要兩邊轉來轉去, 因為壓住隻耳仔唔舒服, 無計啦, 對阿b好d呀...

別墅

Re: 你地會用咩姿勢?覺ga?

我本來係打側,但同你一樣訓醒打平左都唔知

大宅

momochan 寫道:
我本來係打側,但同你一樣訓醒打平左都唔知

我又係, 訓醒一定平睡
[嵐嵐寶貝豬][17/7/06(birth) --2.745kg ]   [ 22/1/0--6.44kg]

男爵府

打側訓好D~~

大宅

我一開始會打側瞓,跟住就會趴住左 (因為我大肚之前都係習慣趴0係度瞓 ),其實都會壓住左個肚,有時會醒一醒,再轉番身架!

男爵府

係要打側睡架, 重要最好睡向右邊, 但係我唔記得咩原因啦, 或都你地問下醫生

男爵府

我都是打側瞓.

大宅

大肚唔打側訓唔得架wow, 如果唔係訓唔著架

大宅

我都係習慣趴o係度訓, 仲要係趴o係度先至訓得著
你成32week都可以趴o係度訓

Mini-mummy 寫道:
我一開始會打側?,跟住就會趴住左 (因為我大肚之前都係習慣趴0係度? ),其實都會壓住左個肚,有時會醒一醒,再轉番身架!
3.315kg

大宅

我都係習慣趴o係度訓, 仲要係趴o係度先至訓得著
你成32week都可以趴o係度訓

Mini-mummy 寫道:
我一開始會打側?,跟住就會趴住左 (因為我大肚之前都係習慣趴0係度? ),其實都會壓住左個肚,有時會醒一醒,再轉番身架!
3.315kg

大宅

有冇人平睡會腰痛架?我都係側睡,但有時醒左平睡,條腰痛痛地。。。

洋房

I try to sleep on my side as well! But my baby is lying horizontally so I worry that I may hurt him when I sleep on the side. So for now, I still sleep on my back and try to sleep on sides sometimes.

大宅

其實我都要側睡架, 不過有時覺得平睡好似舒服d, 但係起身就會腰痛

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至