樓市動向

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

睛靈勳章

奇怪點解鎖匙比agent, 要我在單位比而不在店比

我剛到地產放賣單位, 當時想順便交低支匙. 但只是填了放盤紙, 我跟隨給他鎖匙, 當時那位agent話有事在第間店做緊,叫我在單位等他, 之後在單位比了匙, 而距亦有給我公司收據.

但現在想起覺得不對路, 我擔心距收埋支匙不比公司同事, 間地產公司是很大間的,我先放匙, 心想快些賣出, 如果真是收埋支匙, 點算??

複式洋房

Re: 奇怪點解鎖匙比agent, 要我在單位比而不在店比

ying-yee 寫道:
我剛到地產放賣單位, 當時想順便交低支匙. 但只是填了放盤紙, 我跟隨給他鎖匙, 當時那位agent話有事在第間店做緊,叫我在單位等他, 之後在單位比了匙, 而距亦有給我公司收據.

但現在想起覺得不對路, 我擔心距收埋支匙不比公司同事, 間地產公司是很大間的,我先放匙, 心想快些賣出, 如果真是收埋支匙, 點算??

最簡單方法, 扮傻, 打去你個間agency, 問個電腦有無mark底你放底左條key, 你話唔記得左交俾邊個agent, 睇下其他agent點答囉

別墅

Re: 奇怪點解鎖匙比agent, 要我在單位比而不在店比

以我所知有d大公司d agent 會keep住條key比自己用住先.搶生意.唔比其他同事帶客看
[img align=right]http://www.imagestation.com/members/doreme04[/img]

首頁

尾頁

跳至