自由講場

跳至

首頁

尾頁

洋房

洪 朝 豐 基 吧 起 雙 飛

上 週 四 , 洪 朝 豐 帶 兩 俊 男 返 家 high 得 滯 , 騷 擾 到 鄰 居 , 結 果 驚 動 警 方 送 他 到 醫 院 , 不 過 穿 上 大 褸 棉 衲 的 他 卻 迴 避 醫 生 , 又 匿 埋 在 垃 圾 筒 旁 煲 煙 , 說 : 「 成 間 醫 院 人 都 想 我 死 ! 我 唔 可 以 , 一 就 中 佢 計 ! 」

早 年 證 實 患 上 「 兩 極 性 情 緒 錯 亂 」 的 洪 朝 豐 , 近 日 刮 光 頭 剃 去 眼 眉 「 復 出 」 , 揚 言 冬 眠 六 年 , 是 時 候 醒 番 。 他 又 高 調 約 見 傳 媒 , 表 示 要 為 國 際 傑 人 會 籌 一 億 善 款 , 又 要 將 《 紅 樓 夢 》 改 編 做 粵 劇 。
一 直 盛 傳 是 同 性 戀 者 的 洪 朝 豐 , 上 週 四 ( 2/2 ) 深 夜 在 中 環 仔 , 並 掂 兩 個 俊 男 返 家 , 實 行 起 雙 飛 , 期 間 洪 忽 然 在 屋 內 狂 性 大 發 , 驚 動 鄰 居 報 警 , 大 鬧 急 症 室 , 最 終 被 送 往 東 區 尤 德 醫 院 精 神 科 。
據 悉 46 歲 的 洪 朝 豐 再 踏 瘋 癲 之 路 , 全 因 近 年 為界仔 縱 慾 , 不 惜 停 服 導 致 他 不 舉 、 帶 有 強 烈 副 作 用 的 精 神 藥 物 逾 年 。

洪 朝 豐 翌 日 ( 上 週 五 ) 被 轉 介 往 東 區 尤 德 醫 院 精 神 科 , 送 院 時 神 情 呆 滯 。

洪 朝 豐 上 週 四 舉 行 記 招 , 宣 布 捐 出 有 六 百 年 歷 史 的 三 寶 佛 籌 款 。 他 一 到 達 便 怒 趕 一 名 記 者 離 場 , 指 對 方 在 電 話 中 喝 他 , 令 在 場 人 士 愕 然 。 記 招 期 間 說 話 急 速 、 狂 眨 眼 , 非 常 high , 而 且 經 常 無 故 停 下 來 , 一 臉 茫 然 用 雙 手 拍 打 頭 部 : 「 我 想 講 乜 呢 ! 」 與 當 年 發 病 , 聲 稱 一 隻 手 指 捽 死 寶 詠 琴 時 , 表 現 相 似 。

街 邊 魚 起 孖
當 晚 洪 朝 豐 到 了 中 環 基 吧 Propaganda 尋 歡 , 可 惜 該 店 週 五 、 六 才 有 得 跳 舞 , 他 失 望 而 回 , 但 卻 在 門 外 搭 上 兩 個 台 灣 男 子 , 洪 約 他 們 去 焗 桑 拿 , 期 間 有 兩 名 滿 口 英 語 的 ABC 經 過 , 洪 主 動 跟 他 們 說 話 , 之 後 提 議 : 「 Let's go to sauna ( 桑 拿 ) ! men's only ! 」 沿 途 談 笑 甚 歡 , 洪 情 緒 高 漲 , 後 來 發 現 有 記 者 影 相 , 兩 個 ABC 驚 呼 : 「 Oh my god ! You're Hung Chiu Fung ( 洪 朝 豐 ) !

釣 台 灣 仔
當 晚 基 吧 無 得 跳 舞 , 穿 上 Salvatore Ferragamo 姣 紅 絨 褸 的 洪 朝 豐 , 卻 在 門 外 遇 到 兩 名 台 灣 同 志 , 豐 豐 當 街 仔 , 因 為 被 記 者 的 閃 光 燈 嚇 親 , 台 灣 同 志 即 撇 。

被 台 灣 仔 撇 甩 的 洪 朝 豐 , 掂 另 外 兩 名 ABC , 兩 名 ABC 認 出 他 是 洪 朝 豐 後 , 立 即 說 : 「 Oh my god ! 」 結 果 三 人 在 街 頭 拉 扯 半 粒 鐘 , 後 來 洪 朝 豐 兒 子 洪 葉 ( 右 一 ) 趕 到 , 他 為 免 父 親 在 街 頭 擾 嚷 , 加 把 口 游 說 , 結 果 兩 名 ABC 才 肯 跟 洪 返 家 !

3P 返 歸
帶 住 兩 個 ABC 回 家 , 三 個 男 人 邊 行 邊 望 有 冇 記 者 。

帶 ABC 回 家 玩 3P
兩 名 台 灣 男 子 趁 亂 走 先 , 洪 苦 纏 兩 個 ABC , 最 終 傾 掂 數 , 齊 齊 跟 洪 返 回 藍 田 德 田 住 所 。 回 家 後 , 有 人 不 斷 門 和 大 叫 , 鄰 居 報 警 , 洪 朝 豐 被 送 往 聯 合 醫 院 急 症 室 後 大 吵 大 鬧 , 翌 日 轉 送 東 區 尤 德 醫 院 精 神 科 。
見 到 父 親 的 癲 狂 , 其 子 洪 葉 ( 洪 與 前 妻 葉 桂 好 所 生 ) 對 記 者 苦 笑 : 「 我 真 係 搞 佢 唔 掂 ! 」 洪 葉 在 理 工 大 學 讀 書 , 現 與 父 親 同 住 , 他 表 示 父 親 已 一 年 無 食 藥 , 不 肯 去 看 醫 生 , 令 他 們 束 手 無 策 。 洪 朝 豐 亦 說 : 「 我 用 天 然 療 法 醫 自 己 , 焗 桑 拿 , 之 後 沖 凍 水 涼 , 重 複 幾 次 , 然 後 再 做 瑜 伽 。 以 前 睇 醫 生 , 食 埋 藥 , 搞 到 我 覺 得 自 己 黐 線 。 」

警 察 送 院
3P 太 開 心 , 嘈 到 鄰 居 報 警 , 洪 朝 豐 被 送 往 醫 院 時 , 手 拿 觀 音 像 及 佛 像 , 還 說 : 「 頭 先 我 同 師 姐 傾 佛 經 同 論 語 呀 ! 」

出 動 盾 牌
為 應 付 洪 朝 豐 , 警 方 竟 要 出 動 盾 牌 。

前 妻 探 病
前 妻 葉 桂 好 本 週 一 下 午 探 望 洪 朝 豐 , 逗 留 四 十 五 分 鐘 才 離 去 。

寶 詠 琴 未 病 逝 前 , 一 直 資 助 洪 到 收 費 高 昂 的 著 名 精 神 科 醫 生 葉 恩 明 醫 病 。

力 保 雄 風
事 實 上 , 洪 朝 豐 88 年 發 現 自 己 患 上 抑 鬱 症 , 當 時 更 想 自 殺 。 98 年 他 與 億 萬 富 婆 寶 詠 琴 拍 拖 後 , 洪 朝 豐 因 為 壓 抑 性 取 向 而 令 病 情 轉 趨 嚴 重 , 而 洪 亦 坦 承 與 寶 性 生 活 不 協 調 而 飽 受 不 舉 之 苦 。 寶 詠 琴 病 逝 前 , 一 直 資 助 洪 到 著 名 精 神 科 醫 生 葉 恩 明 醫 病 , 收 費 十 分 高 昂 , 每 15 分 鐘 為 港 幣 1,000 元 , 如 再 接 受 心 理 治 療 則 每 小 時 5,000 元 , 但 隨 寶 離 世 , 他 轉 到 政 府 轄 下 九 龍 醫 院 的 精 神 科 醫 生 陳 國 棟 就 診 。
洪 所 患 的 「 兩 極 性 情 緒 錯 亂 」 , 時 而 抑 鬱 時 而 躁 狂 , 惟 躁 狂 的 時 候 , 心 情 異 常 興 奮 , 會 不 停 說 話 , 性 慾 亦 會 高 漲 , 必 須 得 到 宣 洩 。 怪 不 得 當 晚 情 緒 高 漲 的 他 , 要 去 基 吧 尋 歡 。 如 今 為 保 雄 風 , 不 惜 停 服 精 神 藥 物 逾 年 , 瘟 仔 瘟 出 禍 !

大 鬧 急 症 室
洪 朝 豐 得 知 醫 生 要 為 他 打 鎮 靜 劑 後 , 立 即 怒 氣 沖 沖 : 「 你 睇 住 , 你 呢 妖 魔 鬼 怪 , 行 假 基 督 之 名 ! 」

之 後 又 將 手 上 的 衣 物 及 經 書 拋 在 地 上 , 大 嗌 : 「 佢 想 用 鎮 靜 劑 殺 死 我 呀 , 我 好 嬲 呀 , 我 要 發 火 啦 ! 」

立 地 成 佛
說 畢 便 在 急 症 室 中 間 打 坐 , 又 拜 又 大 聲 頌 經 , 嚇 得 其 他 病 人 四 散 , 洪 說 : 「 我 要 立 地 成 佛 , 你 睇 住 ! 你 係 咪 我 護 法 , 夠 唔 夠 法 力 ? 」

押 去 睇 醫 生
最 後 要 勞 動 保 安 及 醫 務 人 員 押 送 下 , 始 肯 接 受 治 療 。

洪 朝 豐 的 電 話 簿 出 現 多 個 知 名 人 士 , 包 括 無 高 層 陳 志 雲 及 藝 員 敖 嘉 年 等 , 敖 表 示 雙 方 有 聯 絡 , 偶 然 亦 被 洪 的 失 常 舉 止 嚇 親 !
陳 志 雲 指 過 年 前 洪 曾 致 電 他 , 當 時 他 因 開 會 未 有 接 聽 , 其 後 致 電 洪 留 口 訊 , 但 洪 竟 然 留 口 訊 給 陳 , 叫 陳 不 用 再 找 他 。

撩 做 愛
上 週 四 完 成 記 招 後 , 洪 朝 豐 在 場 同 記 者 傾 足 六 個 鐘 , 一 時 唱 崑 曲 、 扮 郭 富 城 , 一 時 又 催 眠 女 記 者 , high 到 爆 。 他 說 自 己 和 在 場 記 者 都 是 佛 陀 後 人 , 因 為 佛 陀 是 印 度 王 子 , 所 以 大 家 都 是 皇 族 , 句 句 嚇 人 句 句 甘 :
「 我 送 佛 像 俾 你 , 想 睇 咪 去 你 屋 企 , 到 時 你 想 同 我 做 愛 咪 做 愛 。 我 係 皇 族 , 唔 能 夠 溝 雜 , 否 則 血 統 唔 純 正 。
「 我 個 身 有 粉 紅 玫 瑰 味 , 汗 都 香 , 我 間 房 香 到 死 呀 !
「 我 前 世 係 成 吉 斯 汗 , 又 係 媽 祖 化 身 , 我 同 可 蘭 經 又 有 關 係 。
「 我 一 唸 經 , 鎮 靜 劑 就 會 變 成 興 奮 劑 , 你 將 會 睇 到 最 大 奇 蹟 呀 ! 」

洪 朝 豐 聲 稱 催 眠 女 記 者 , 幫 她 治 療 腳 患 , 不 過 姿 勢 卻 頗 為 三 級 。

Dolce & Gabbana 過 季 衫
Versace 舊 褲
洪 朝 豐 勁 high , 不 停 打 電 話 約 朋 友 去 基 吧 跳 舞 , 包 括 羅 文 前 助 手 阿 東 。

瘋 癲 期

洪 朝 豐 88 年 已 有 抑 鬱 症 , 多 年 來 情 況 時 好 時 壞 。
潛 伏 期   96 年 4 月 -99 年 10 月
在 港 台 節 目 《 日 月 星 辰 》 中 , 跟 聽 眾 因 釣 魚 台 事 件 互 罵 , 同 年 10 月 傳 自 殺 不 遂 入 院 , 其 後 於 99 年 10 月 又 稱 遭 新 城 高 層 迫 害 , 遭 電 台 辭 退 。

瘋 癲 期   99 年 11 月 -00 年 1 月
99 年 11 月 被 踢 爆 與 同 性 密 友 出 走 大 連 , 洪 朝 豐 遷 怒 寶 詠 琴 , 大 爆 兩 人 性 生 活 及 向 女 方 追 討 性 服 務 費 , 名 言 是 一 隻 手 指 捽 死 寶 詠 琴 。 其 後 洪 瘋 狂 消 費 , 買 珍 珠 食 鮑 翅 , 並 開 設 古 董 店 霎 東 門 , 最 後 蝕 本 執 笠 。 寶 詠 琴 既 往 不 咎 , 帶 洪 看 醫 生 , 證 實 他 患 上 「 兩 極 性 情 緒 錯 亂 」 。

正 常 期   2003 年 4 月 -05 年
寶 詠 琴 病 逝 , 洪 朝 豐 要 自 力 更 生 , 他 曾 在 前 妻 葉 桂 好 的 洪 葉 書 店 任 收 銀 , 又 在 美 國 洛 杉 磯 幫 人 電 台 做 節 目 , 可 惜 去 年 忽 然 在 節 目 中 唱 京 劇 , 被 炒 魷 。

埋 單 期   2006 年 2 月
停 服 精 神 病 藥 物 的 洪 朝 豐 深 夜 帶 兩 男 回 家 , 期 間 大 吵 大 鬧 , 驚 動 鄰 居 報 警 , 被 送 到 醫 院 後 大 鬧 急 症 室 , 最 後 被 送 到 東 區 尤 德 醫 院 精 神 科 。

【 DV 】
街 邊 溝 孖 仔
http://www.youtube.com/w/?v=W_mz694KGgk

大 鬧 急 症 室
http://www.youtube.com/?v=eCo_t8avyT4

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Re: 洪 朝 豐 基 吧 起 雙 飛

【 DV 】
大 鬧 急 症 室
http://www.youtube.com/?v=eCo_t8avyT4
[size=medium]睇完條片 ..... [size=xx-large] 好心
路遙知馬力,日久見人心!

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

好地地....變成咁....

洋房

:-( :-( :-( 好可憐!!!!

第一條片都影吾到咩野, 吾好屈人起雙飛咁難聽啦!!
佢可能只係sort sort 地搵人陪佢者

禁止訪問

侯爵府

子爵府

點解會short 成咁架?? :-|
我叫祉延, 係2004年4月18日出世啦~~2004年8月10日, 我第一次識反身啦!! 2004年12月25日, 我識坐啦!!2005年9月1日, 我有16 隻牙啦!!
18/4/04 2.675kgs 29/7/04 5.5 kgs 61cm23/1/05 9.55 kgs 70 cm28/3/05 10 kgs 72 cm6/5/05 10 kgs 74 cm26/10/05 11.1 kgs 79 cm

複式洋房

:tongue: :tongue:
該用戶已被刪除

公爵府

男爵府

子爵府

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

點解會攪成咁架
愛 我 就 別 傷 害 我

用戶要求終止服務

我以前好鍾意聽日月星晨,記得佢仲用佢個仔唱開場個幾句歌"太陽像拿大紅花......"好溫馨,佢俾我感覺有學識,修養,斯文,樂於助人,正常過正常,唔知點解佢會變成咁,好可惜,如果佢可以好番就好喇

子爵府

開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

hehalady 寫道:
[quote]
【 DV 】
大 鬧 急 症 室
[size=medium]睇完條片 ..... [size=xx-large] 好心
Cute﹗

子爵府

人見人愛皇帝仔BB入黎睇la 皇帝baby皇親國戚開心笑哈哈===>>>去片

男爵府

1 位咁有學識,修養,斯文的人, 點解會攪到如斯境況
好可憐!!!!
:-( :-( :-(

洪 朝 豐,
祝早你早日痊癒!!!

大宅

唉.................
睇完都唔知講咩好
:-( :-(
[img align=left]http://forum.bjcg.com/images/upload/2005/02/18/161709.gif[/img]

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

唔知佢係咪之前食丸仔食到禁

男爵府

點解佢會攪成咁?
***南無阿彌陀佛***

首頁

尾頁

跳至