嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

b仔終於不洗扶都識自己行喇..........

不過我尋晚去左睇戲見唔到, 我工人好開心咁打電話話比我知, b仔係個廳到行左差唔多半個鐘就休息左一陣, 工人好開心但係我地又唔係屋企無人知, 咁佢就帶左b仔過隔離契媽屋企話比佢地知, 又係契媽屋企同兩個小朋友玩(因為我地就係同契媽兩公婆去街), 好開心. 到我睇完戲返到屋企, 佢已經訓左覺喇, 但係工人仲未開心完呀.

大宅

Re: b仔終於不洗扶都識自己行喇..........

真係替你地開心啦, 我想問你BB而家幾大,
因為我BB仲係要扶住行架!!!

男爵府

大宅

佢而家已經15個月喇, 其實之前佢已經可以扶住野行得好好,但係就始終驚,唔肯自已行,我地係屋企佢又要我地抱,係工人平時屋企無其他人時教佢行架, 所以我工人好開心呀...

別墅

恭喜恭喜 ! 我個仔家下8個幾月, 最近好鐘意自己扶住野行, 仲好得戚咁....
該用戶已被刪除

禁止發言

大宅

真係登你開心﹐仔又識行﹐工人又好
我仔仔由9個月開始已扶住行﹐都係到依家(13個月)我開始俾佢推chair行或拉住佢隻手行﹐今日可以自己行8步啦。。。但係我B都係算lazy果隻﹐有時肯行有時唔肯 :tongue:

大宅

我小b由十一個月時開始扶住野行, 到而家十三個月才可放手自己行, 初頭跌跌撞撞咁行兩三步, 早幾天已可以好穩咁係廳同房行出行入, 這過程只是一兩天的事, 當時真的很興奮, 當中工人的工勞都很大, 再加上農曆年假期, 我倆公婆日日帶佢出街行,多左練習. 佢而家好鍾意行, 但就唔鍾意我地抱路.....

大宅

係呀, 佢而家好鍾意四圍行, 有時放工返去想抱下佢都唔制呀.

首頁

尾頁

跳至