跳至

首頁

尾頁

大宅

大埔區邊位兒科醫生好?

BB一直都睇開昌運胡醫生,但覺得開葯過於保守,好多時BB食晒所有葯仍未好,近數天BB咳得好利害,吃光葯亦如是,有冇媽咪可推介附近的兒科好醫生給我,希望唔太遠同價錢合理,感激!

複式洋房

Re: 大埔區邊位兒科醫生好?

係宝湖李山河醫生,佢對小朋友GOOD. 價錢$150-250. :-P :-P :-P

大宅

李山河幾好, 平均一次 HKD 190
但係很多人看 , 要等

大宅

謝謝兩位媽咪的寶貴資料,一於帶BB去試試,唔知有冇聯絡電話和能否預約呢?如果其他媽咪有其他好介紹,都歡迎提供,謝謝!

複式洋房

李山河醫生 tel:26648778

民房

各位好!

我的小朋友都是看李醫生, 真的不錯, 但就真是要等很耐. 至於別的醫生, 昌運胡醫生和潘醫生都幾好.

別墅

我覺得康健醫務中心的李國章都幾好,我幾個小朋友都係去佢度睇;唔貴2-3日藥都係百幾蚊,有紫荊卡仲可以有8折添;醫務所由新達搬到大埔墟,仲可能係大埔唯一增設有24HRS服務,方便左好多,好過去急症室。

別墅

其實看醫生要看是否夾到, 因我大囝囝由細己看過好多個大埔醫生, 最後看了梁天明幾好, 夾到佢又不貴2天藥是hk$120, 過年後因家中很多人都腸胃不適看了幾個醫生也不好, 我叫他們轉去看梁醫生, 三位家人也覺得幾好.

男爵府

baby.baby,

請問康健醫務中心位置? thanks!

大宅

我d仔女睇開昌運果間子建,許醫生都幾好,我老公都話佢幾有耐性,d藥又幾夾我d細路.

別墅

康健綜合醫務中心
大埔鄉事會街49號福安樓地下6號A舖 (大埔新街市斜對面)
預約電話: 2656 8411

別墅

咁林少明醫生ok嗎? 我個仔由出生至十三個月都有咳都是睇佢, 有時是傷風, 但都唔斷尾。

複式洋房

我個子由出世到現在差不多一歲,
都係睇林少明,佢冇睇過其他醫生喇!
我覺得林少明都ok!
因為我自己都係睇佢,
我已經幫襯咗佢好幾年了!!!
價錢大約$200-$280.
http://www.babysfirstsite.org/newtickers/ticker/107951.birthday.png[/img][/link]  

別墅

因為囝囝都咳, 現在試睇中藥。

首頁

尾頁

跳至