意見反饋
義工

想生BB 今日: 31|主題: 99785

想問問有無人抽過羊水?

別墅

國民生產總值:644

想問問有無人抽過羊水?

我Bingo啦!
但因上一次7個月無故小產,所以今次又驚又喜。
可能有上次嘅陰影,而家我已經3個月都無同人講。得老公一個知!父母、老爺奶奶、朋友同事都唔知。係咪過份d呢?
因為我已35歲,醫生問我做唔做抽羊水?我同老公都決定做,我地知道抽羊水都有一定嘅風險,所以我想做完結果ok先俾人知,不過唔知可唔可行?而家已經有肚仔,成日著衫都要就住就住咁!

想問問有無人做過抽羊水?痛唔痛?做完有無咩唔舒服?

複式洋房

國民生產總值:183

Re: 想問問有無人抽過陽水?

白綿綿,
我抽過呀, 因血報告話個bb可能有蒙古症(1/200), 故政府醫院幫我抽, 如果唔係我就唔會抽喇, 因有小產風險....
不過我覺得抽羊水唔多辛苦, 祝你生個人見人愛的小bb :lol:

複式洋房

國民生產總值:242

白綿綿,
恭喜你!
依家中大有早孕期篩選檢查, 比抽羊水安全, 在今年一月份親子雜誌有介紹, 可以參考吓.
:-P

大宅

國民生產總值:2447

Why don't you have Oscar Test first before 抽羊水? If Oscar test is ok, you don't need to 抽羊水.

別墅

Re: 想問問有無人抽過羊水?

咩喺 Oscar Test ??
其實我都知抽羊水有風險, 但我想要個准確d嘅結果.

別墅

"中大有早孕期篩選檢查" 係咪即係度脛皮?
上一胎我都有做, 不過只係測個機會律作參考, 我唔放心.

侯爵府

國民生產總值:23818

好媽媽勳章

白綿綿:
咁你今次真係要好好好小心喇.....
放心啦,抽羊水實質上係驚多過痛,我就真係唔覺得痛喇,抽完之後醫生叫我休息幾個字就走得喇.....

複式洋房

國民生產總值:141

白綿綿 寫道:
"中大有早孕期篩選檢查" 係咪即係度脛皮?
上一胎我都有做, 不過只係測個機會律作參考, 我唔放心.

請參考:
app.hkatvnews.com/content/2005/11/21/atvnews_82753.html

複式洋房

國民生產總值:141

子峰mama,
子峰很可愛啊! :-P

別墅

多謝大家嘅意見及資料!
子峰mama :
你上次抽係咪就係子峰?見佢咁可愛我都放心好多,多謝晒。

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.