論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

家務助理

我遲D可能要請家務助理,主要是家頭細務,打掃,洗衫,清潔,請問時薪通常是多少?荔枝角區。

另,有無人試過家務通請人,OK嗎?

別墅

Re: 家務助理

請家務助理幾好嫁!時薪通常$50/時,要請有証書的,完成家務再培訓課程的,要睇下要請~有經驗/無經驗,有經驗時薪通常$50/時~$70/時不等,無經驗,但完成家務再培訓課程的大概都要$30/時~$50/時不等,請家務助理可打電話問過明白:26510734
Nicole MAMA

大宅

ritawa,謝謝你呀!

個電話乜唔係23174567 ?-(

別墅

hi~ricfa
23174567 呢個電話係錄音,要聽好耐,又要按制,煩!如果打26510734就有人解答,方便得多.

Nicole MAMA

大宅

ricfa,
please check PM

大宅

我之前都有請鐘點,係朋友介紹的師奶,都幾好,做野乾淨又快手,而且幫我慳錢!只是煮野好清淡,我時時同佢講我老公中意食濃味,佢就會講食太濃唔健康!

後來我請左個印印無用,過2個月印印滿約都係唔續約,因為無事比佢做,而且佢又浪費又無幫到手!我以前sugar、salt半年都唔買一次,而家就個個月都要買!最重要係什麼都係出聲就做,唔出聲就唔做,好勞氣!

我都想找回以前個鐘點,不過如果佢唔做!我都會找家務通,但係我擔心,因為我家沒有人,如果在家務通請一個唔識既人,可唔可以比key佢自己來清潔煮飯呢?而且我有朋友試過請家務通,預左佢天天來家做,點知有一天唔來又無出聲,等阿仔校車到左無人接放學!等d屋宛的security 打去太太才知道,再問那阿姐,佢話唔適服去左醫院看醫生,在醫院無tel打! 但係2nd day好精神再番工!

所以我都有點怕!最好有親戚做back up,有什麼事有人頂替

大宅

請介紹比我。因為我想搵一個本地鐘點工人, 一星期來我家兩次, 執屋和煮晚飯...大慨做四個鐘左右.....(我住係香港)
唔該哂

男爵府

大廚勳章

請問, 如果請家務助理, 你地一星期會叫佢黎做幾日? 做幾耐至做得晒D野? 同埋做乜野?

如果想叫佢買"送", 咁會唔會要用好多時間?

大宅

因為我係一個人住架, 所以我只需要家務助理來兩天, 幫我執吓屋(衫都唔駛洗, 因為我沒有洗衣機), 幫我買餸做晚飯煲湯....

首頁

尾頁

跳至