論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

洋房

你既印印食豬肉嗎?

如題

男爵府

Re: 你既印印食豬肉嗎?

NO...

洋房

我自己0個個就唔食, 不過我識得好多個朋友既印印來左香港都食! (我都想佢食呀, 不過唔食都冇辦法啦!)

別墅

大宅

洋房

The present one - NO
The previous one - YES

侯爵府

唔食. 我都想佢食, 唔使下下就佢煮乜嘢.

洋房

唔食,所以好煩啊!

大宅

唔食
出街叫佢食野仲要次次問我 "有冇朱肉架", 都唔想啋佢呀

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

唔食
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珍珠宮

no, 不過唔會特別就佢,而唔買和食豬肉.如無野食咪叫佢煎蛋腸加菜.

子爵府

我個印尼公主都唔食ga, 佢仲要連牛, 羊, 咸蛋都話唔食, 好麻煩. even d方包, 排包, 隔一日都唔食你既. 不過佢25/2就完約走lak, 黎緊果個我就指明要食肉既. 因為真係幾麻煩, 之前都係請bun bun, 無諗過係甘麻煩.
該用戶已被刪除

伯爵府

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章 畀面勳章

agree !! 唔食豬肉, 吓吓要諗食乜都諗穿頭 !! ?-( ?-(
minimon 寫道:
唔食. 我都想佢食, 唔使下下就佢煮乜嘢.

洋房

我都覺得好煩,不過我99又好就佢,餐餐都冇煮豬肉,連soup都係齋湯。

大宅

No, she doesn't.

大宅

下, 唔使咁就佢呀o麻.
佢唔食佢可以食其他架o麻, 驚會餓親佢咩.
佢地d 工人唔好唔食架, 食雞實食件靚既

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 醒目開學勳章

佢地多數回家都話唔食架,你俾D叉燒佢食,佢食左你先同佢講豬肉係咁好味架,而且你同佢講香港D湯水大部分用豬肉煲,佢地又鍾意成日食甜野及次激性食物,咁好易病又傳染俾BB~
我工人話響TRAINING CENTRE D老師教佢地黎香港打工,要試下食豬肉,食左無嘔,就OK可以食架啦~(返到印尼先唔食囉)

別墅

我個工人最初都唔食,但有一次我o地用尖椒炒豬肉,佢景然話食尖椒唔食豬肉,咁既然佢一齊煮都無問題,我地就開始無就佢分開煮,有一次叫她試食之後就開始食啦.

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

我印印都唔食豬肉.
湯無特別唔整豬, 因為佢都唔飲湯.
就算有一味係豬, 佢都可以食其他送 (魚, 雞, 菜, 牛) 已經ok!
都唔駛特別就, 如果真係無送煎雞翼就可以.
有時會買d 豆角 / 青豆 / 勝瓜 + 蝦 / 雞什 / 田雞
左右配搭下.
最常煮既係 金針雲耳蒸雞 或 豉油雞.

成日要買送其實食黎食去, 其實都不離果幾樣送,
又時真係唔知買咩架!?

首頁

尾頁

跳至