嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問:BB飲緊"能恩低敏"既媽咪,你地覺得好唔好呀?

因為之前飲A+有敏感..
我諗住今日開始轉能恩比囝囝飲..

不過有D媽咪話雀巢既野有機因改造,你地有冇聽過呀??但係醫生又介紹我囝飲能恩架 BOR..我諗如果醫生介紹得既,應該唔會有問題掛
?-(

別墅

Re: 請問:BB飲緊"能恩低敏"既媽咪,你地覺得好唔好呀?

Hi m4maggie,

我都聽過話雀巢既野有機因改造,但我bb 介人奶之後到現在都係飲佢,so far 都 ok. d 便便都ok.

:-P

大宅

Re: 請問:BB飲緊"能恩低敏"既媽咪,你地覺得好唔好呀?

我個女飲人奶+S26, 結果生到成面成身濕疹, 之後轉人奶+能恩, 唔知有無關, 皮膚真係好左好多啦.
其實依家好多野都有基因改造, 但係因為都係近年既事, 都未有咩證據証明真係有害, 所以我都無理啦!

大宅

Mrs_Yiu ecec

聽你地咁講都放心D... :-P
希望我囝囝飲左皮膚會好番返~ :-P

大宅

HELLO M4MAGGIE:

我個囡飲了4個月, 她每天都有便便(軟身)。

屬中碼。

放心啦, 這隻奶粉已有30多年了, 只是從沒賣過廣告, 所以很少人識。

男爵府

me2. 我囡囡之前飲人奶 + A+, 又係成身濕疹, 之後睇醫生, 醫生建議轉金裝能恩, 我都有疑問, 但同你唔同, 擔心低敏奶粉無咁好營養, 俾醫生話, 就算點有營養o既奶粉, 你 bb 飲咗有問題都無用, 家陣雖然 d 濕疹未好曬, 但情況有改善, 而且無 worse 到, 所以我會繼續俾囡囡飲.

大宅

maggie0930 寫道:
HELLO M4MAGGIE:

我個囡飲了4個月, 她每天都有便便(軟身)。

屬中碼。

放心啦, 這隻奶粉已有30多年了, 只是從沒賣過廣告, 所以很少人識。

hihi.maggie
多謝你既意見
:-P

大宅

nan_nan

我都有問過醫生低敏奶粉會唔會冇咁好營養,佢都係咁答我 :-P
咁你轉左幾耐呀?

男爵府

我轉咗兩個星期左右, ok ga, 放心啦, 其實最緊要 bb 身體健康, 飲邊隻奶粉都無咩所謂.

m4maggie 寫道:
nan_nan

我都有問過醫生低敏奶粉會唔會冇咁好營養,佢都係咁答我 :-P
咁你轉左幾耐呀?

大宅

我個仔一出世飲A+,飲到成身濕疹,後來兩個月在醫生建議轉了能恩低敏,飲左2個月,無改善但係就飲完成日嘔,唔係少少,而係機乎嘔番全部出來,後來先知原來低敏奶粉原來係苦ga,後來我試下,真係wor。陰公!!!!!〉而家飲明治,無事lu,濕疹都好番了。

複式洋房

能恩低敏=唔=金裝能恩呀?

複式洋房

我bb開始都係食雪印...因為又係出都成面都係濕疹..所以轉咗能恩低敏...但係塊面仍然係成面濕疹.. :-(

大宅

我呢幾日轉緊能恩比囝囝飲,佢塊面真係好番好多呀
D粒粒小左好多,白淨左,希望繼續 keep 住啦

首頁

尾頁

跳至