意見反饋
義工

嬰兒醫護 今日: 8|主題: 77869

如果調較飲奶粉時間

別墅

國民生產總值:940

如果調較飲奶粉時間

我想問係咪個個bb飲奶時間都好準時架? 例如 : 3 個鐘畏一次, 媽咪就會準時先比bb食奶?

我個bb, 通常3個鐘食一次 , 但有時又會2個鐘就大哭, 嘴仔"0育""0育", 又要食, 我試過唔比佢食, 一定要3個鐘後, 但佢不停哭, 好可憐...... :-(

有無方法分享下!

該用戶已被刪除

Re: 如果調較飲奶粉時間

大宅

國民生產總值:3003

2019新春慶豚圓 2019勳章

係啦, 可以俾水佢飲, 而家食幾多安? 可能要加多D份量啦

別墅

佢而加食5 oz (平均每3個鐘), 如要加多D份量, 應該點加?
(現在係 150ml add 5 殼奶粉)

大宅

國民生產總值:1076

我想份量係好睇bb要食幾多, 唔可以一概而論. 醫生話有d bb大食, 而有d bb胃仔淺唔可以食咁多, 你可以加多dd試下, 無話加幾多既. 姑娘話如果bb係食奶前1個鐘已叫肚餓, 我地都可以俾佢食. 我地大人都有時無胃口, 有時都會食多d啦

洋房

國民生產總值:145

Mrs_Yiu,
你bb幾大呀!我個女剛出生時至3個月都是這樣有時又會2個鐘就大哭,不過每次佢哭的都會比佢食.到佢大D,現在五個多月,巳可以每四小時一次.

別墅

肥豬包包 ,

我個bb而家 only 1個月零1 週, 上日星去醫生到打針, 醫生話佢熟於大碼bb....(有11 lbs)

洋房

國民生產總值:145

我個bb都是大碼b,滿月時都是成日哭要飲奶,佢哭時我就會比佢飲(最小2小時),當佢大D就會調節正常,不用刻意調效的

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.