母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

請問邊隻奶泵好用????

男爵府

Re: 請問邊隻奶泵好用????

我家陣用緊 avent 手泵 & 電泵, 我覺得兩款都好好用 手泵$2xx, 電雙泵 $4,xxx, 電單泵我就唔清楚價錢, 電雙泵個價錢真係超貴, 相信都唔會有幾多人買, 我個電雙泵就係 BB Asia 到租, 其實我覺得手泵已經好好用, 好 work, 不過隻手就真係好 tired, 如果你唔係成日用o既, 手泵都 ok.
該用戶已被刪除

男爵府

Medela mini electric pump and Avent manual pump are great. I am using them.

Hayes mama

Hayes had been breastfeeding for almost 3 years, then naturally weaned by himself!

Wish Hayes with Love, Peace & Joy!!

複式洋房

Medela mini electric is good but noisy which distracted my bb when I direct feed him on the other side. I am now using Medela "ump-In-Style" double pump in the office. It is build-in in a backpack so it's convenient to carry. Very effective and silent but cost $3,900 to buy. If you are going to use long term(e.g. 1/2 year), it is more economical than rent one.

I use Avent hand pump at home if I am feeding my bb at the same time. Also good but got lots of parts. Therefore, quite trouble to assemble before using and dissemble for cleaning and sterilisation.

男爵府

嘩! 你係全泵型, 每日泵 4 次都夠 bb 飲, 好羡慕呀~~~

H&A 寫道:
我係全泵型, 每日泵4次, 用avent手泵, 非常好用

男爵府

chiuchristan 寫道:
Medela mini electric pump and Avent manual pump are great. I am using them.

Hayes mama

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

手泵一 d 都唔難泵, 反而仲好過我之前個 pigeon 電泵多多聲, 手係累 d, 所以我會泵吓停泵, 雖然泵吓停吓, 但需時都唔係太耐.

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章

pigeon電泵"嫲嫲",我泵到乳頭好痛,仲損左流血 :-( :-(

反而用Medela 電泵就舒服好多.
YOYO囡~~17/11/05沙田威爾斯醫院出世....重0.82kg係早產bb~~ Cindy BB~13/11/06 PWH出世...重3.1kg~~

洋房

我間鋪有賣 Avent 新出既單泵 (連1大1細 Avent 奶樽, 兼送$50 回贈.), 折實 $898.

另外我地都有賣 Medela Mini.

有興趣請 PM 我.

carolcat 寫道:
AVENT好唔好?是唔是有電泵???知唔知幾$$$? :lol:

大宅

AVENT手泵好正,真係越用越順.

子爵府

Avent 手泵 is good enough
不會用到手tired, 但要跟intruction做, 你就會發覺唔會tired
因為主必親自從天降臨,有呼叫的聲音、和天使長的聲音,又有 神的號吹響,那在基督裡死了的人必先復活。以後我們這活著還存留的人,必和他們一同被提到雲裡,在空中與主相遇,這樣,我們就要和主永遠同在。

別墅

pigeon電pump勁唔掂,簡直呃錢,
得把聲,pump好耐先得少少,又要side錢買
電蕊招呼佢,因為好食電,pigeon真係要檢討吓,
我用手都掂過佢

男爵府

100% AGREE!!!! 仲要奶量赿泵赿小, 未轉用其它牌字之前, 仲以為自己有問題.

anchalee 寫道:
pigeon電pump勁唔掂,簡直呃錢,
得把聲,pump好耐先得少少,又要side錢買
電蕊招呼佢,因為好食電,pigeon真係要檢討吓,
我用手都掂過佢

民房

簡直嘥錢,完全唔掂真係用手都好過佢,好彩有朋友介紹我去B.B Asxx到,佢哋好好有得試机,任可牌子都有得試,佢哋仲即時做咗個Test俾我睇,我先知市面上有好幾隻奶泵係完全唔掂,最後佢哋介紹咗我租用AVENT個新电泵,試過真係好正,真係天淵之別。

別墅

blueblue媽 寫道:
簡直嘥錢,完全唔掂真係用手都好過佢,好彩有朋友介紹我去B.B Asxx到,佢哋好好有得試机,任可牌子都有得試,佢哋仲即時做咗個Test俾我睇,我先知市面上有好幾隻奶泵係完全唔掂,最後佢哋介紹咗我租用AVENT個新电泵,試過真係好正,真係天淵之別。
但好貴喎

民房

我租咗半年呀!要$1,320,除番開都係$220一個月,貴唔貴就見人見智喇!最緊要好用喇。

男爵府

請咩有咩 instruction?

LLK 寫道:
Avent 手泵 is good enough
不會用到手tired, 但要跟intruction做, 你就會發覺唔會tired

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊