跳至

首頁

尾頁

伯爵府

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

36週

34週至36週我無重過,但阿女就重左成磅
而家佢由中小碼變中大碼

男爵府

Re: 36週

恭喜晒呀!

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

hei....咁咪好lor...!
你阿b依家有幾重呀??
決定咗順產定開刀未呀?

伯爵府

tina,
而家6磅幾,預計出世時7-8磅.
我想順產,但我老公又驚我生唔出,唉 !有時男人仲煩過女人,成日驚呢驚路
上次咪話吉之島d 紗巾幾錢一打呀 ?
你屋企樓下間家品店叫乜名呀 ? 我想買 bb 車勾呀 !

洋房

白白豬:
你近排好嗎?
咁你即係未決定開唔開刀呀?
但係再遲d會唔會book唔到醫院呀?

你問o既紗巾,我o係吉之島大減價時,買$27/半打!
不過而家我再去已經唔見左個counter喇...
我都想再買多半打呀!

tina,你都幾好嗎?
[img align=right]http://www.snugglepie.com/ezb/453614.png[/img]

洋房

係woo,我想問下你地,
買bb床上o個set野 (床單,被仔...),去邊買好呢?
有無好介紹啊?
[img align=right]http://www.snugglepie.com/ezb/453614.png[/img]

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

三個白白豬 寫道:
tina,
而家6磅幾,預計出世時7-8磅.
我想順產,但我老公又驚我生唔出,唉 !有時男人仲煩過女人,成日驚呢驚路
上次咪話吉之島d 紗巾幾錢一打呀 ?
你屋企樓下間家品店叫乜名呀 ? 我想買 bb 車勾呀 !

你想買bb車勾呀?不過我幫你買之後寄比你啦~!
係蝴蝶村街市裡面0既家品舖之嗎...!!
你pm你地址比我啦~~

男爵府

mothercare classic pooh 做緊特價499.- 成set..幾靚架!
MILLI 寫道:
有無好介紹啊?

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

MILLI 寫道:
有無好介紹啊?

我幾好呀...!
你仲未買床上用品咩?
我買了set classic pool 睇相~
我0個時係吉之島買...好似$450倒....你等0下月尾"聽聞"好似吉之島有bb展....
另外平時有j card感謝日好似95折再95折...
詳情睇http://www.juscocityhk.com/forjuscoupdate/promotion/20021219/baby.htm

男爵府

lyctina,

hehe...見到你d相, 有set DHC bb套裝, 想8下..係d o羊黎架??? 係咪lotion呀..soap呀呢d呀???
該用戶已被刪除

洋房

tina,你地講o既bb車勾即係咩呢?
係咪即係s形o個d勾呀?
吉之島bb展~ 真架?係就好呀!

platium,你就好啦,有人送!
我其實一直都等緊人送,不過到而家都無人送,就要自己買定lu! 最怕我一買左就有人送,咁就搞笑喇!

我尋日去左醫院聽講座,越聽越驚,
唔聽都唔會去諗嘛,而家成日諗住,形住就黎生咁!

大宅

三個白白豬~~最近見你個肚真係大左好多呀...仲好似大過我個肚, 你隻b都幾吸收幾健康wor...咁諗住開刀定順產丫? 好似36週要走啦wor....

tina~~我都想要你地講果隻bb車勾呀~~可唔可以幫我買埋?

milly~~最近點丫? 個肚係咪大番d似番個大肚婆丫? 記住食多d野呀...我而家仲緊張過你啊...早過你生, 我生左話過你知點丫吓~~

伯爵府

hi all,
因我個 b 吸收大勁,而家要每期都去 c+ 到檢查,如果佢太大的話,就係法國開刀,可以的話我當然想自己係屯門到生啦

我星期五去健康院到檢查,同個醫生講開,佢竟然話屯門醫院係比較其他的醫院差些.
連佢地做醫生有左的話,都會去c+到檢查到生 !

tina,
個 bb 車勾我自己去買得了 , thanks !
因我都會成日去屯門接我家姐個仔放學 !

我而家仲欠個bb床套未買,因我家姐果個係黃色,唔適合我個女用,所以我要換套粉紅色,諗住20號去吉之島到格下價 !

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

hi all,
我大仔都係用classic pooh果set床圍,
d質地都幾好ga,用咗成年半,洗過無數次都無起毛粒
最好就係有2張被芯,天氣轉變時可自行加減~

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

Sailo 寫道:
lyctina,

hehe...見到你d相, 有set DHC bb套裝, 想8下..係d o羊黎架??? 係咪lotion呀..soap呀呢d呀???

係呀...!

1)嬰兒柔絲洗髮露
2)嬰兒柔膚呵護乳液
3)橄欖嬰兒油
4)嬰兒柔嫩潔膚皂
我見佢做discount咪買lor..!

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

Platinum 寫道:
lyctina,

我好鍾意你响日本訂番黎果張奶樽包被, 保溫袋同口水肩, 好得意呀!

早排吉之島大減價, 我都買左 1 set classic pool 床上用品, 不過係黃色; 最近有朋友又送左 1 set classic pool俾我, 係粉紅色, 加埋另一位朋友送左 1 set Hello Kitty, 而家一共有3套, 我諗住遲d攞套去老爺奶奶度, 因為佢地第日會幫我湊BB.

唔覺唔覺, 原來我個BB仲有4日就36周喇, 今朝同我老公講起, 我都開始有D緊張...

係呀...!我都好仲意係日本訂0個d0野...!
我係係依道(bk)見倒有個"日本媽咪"幫人訂0野...!同埋幫人寄返0黎...我計過條數...!都唔算好貴...!!!咪幫佢訂lor...!佢有單有據比返我...都ok啦~!寄air-mail返0黎都係4日...!!
我諗住比bb滿月時著一定可愛都爆呀....hahahaha....
http://www.akachan.jp/web_shopping/

係wor....你提醒我...要買套去我奶奶道wor...!因為我阿b遲d會比奶奶湊....!!!

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

MILLI 寫道:
tina,你地講o既bb車勾即係咩呢?
係咪即係s形o個d勾呀?
吉之島bb展~ 真架?係就好呀!

platium,你就好啦,有人送!
我其實一直都等緊人送,不過到而家都無人送,就要自己買定lu! 最怕我一買左就有人送,咁就搞笑喇!

我尋日去左醫院聽講座,越聽越驚,
唔聽都唔會去諗嘛,而家成日諗住,形住就黎生咁!

係呀...!喂...我24/2開始放產假...佢有bb展時,搵日一齊去行吉之島呀..!
bb車勾0即一個勾仔裝係bb車把手道...方便勾雜物...
bb車勾

白白豬...
咁你自己去買啦~!
不過我諗唔一定"蝴蝶"先有...好多家品舖都會有...!

洋房

TINA:
好呀~ 一齊去丫!我都想生之前再吹吹水呀~
恭喜你就黎唔洗返工喇!

白白豬,
決定左記得通知我地,
唔知可唔可以同你一齊o係屯門生呢?
屯門D惡評我已經聽唔少,有D姐妹一齊無咁驚嘛!

藍妹:
我而家已經重左好多,個肚又大左好多喇!
TOTAL重左25磅,算係咁啦... 唔洗擔心我WOO~
不過肚紋就一樣與日俱增呢度弊呢!
該用戶已被刪除

首頁

尾頁

跳至