跳至

首頁

尾頁

等待驗證會員

有無懷疑自己個bb既性別??

雖然我個bb係我大概4個月度0個陣,即係第一次照超聲波0個次,個醫生0係我威迫利誘下先話”我如果無睇錯的話都係仔黎gei!!??”
我好懷疑ga,加上呢排我有呢個朋友都同我講佢地有d朋友或親戚開頭都照到係仔,到就生0個陣又變左女...
雖然我仔女都鍾意,但乜真係咁兒嬉ga咩?

大宅

Re: 有無懷疑自己個bb既性別??

你照果隻係咪結構性照聲波呀

大宅

iloveoak,

my husband's colleague just reverse: upto 8 month still say girl but on 8th month said boy...

But, boy to girl seems not so professional

別墅

我聽護士們說 :[如果照到係女既就一定係女 ; 但照到係仔就未必係仔因為有機會係bb手指或臍帶影響視線.

大宅

sukilee 寫道:
我聽護士們說 :[如果照到係女既就一定係女 ; 但照到係仔就未必係仔因為有機會係bb手指或臍帶影響視線.

係呀!!!所以我都有問清楚醫生,會唔會係手指

等待驗證會員

但係佢好似無再幫我照wor!!!咁咪好多人會空歡喜一場lor!!!

等待驗證會員

gie_angie 寫道:

我都唔知呀,係政府醫院好common0個d係乜呀???

等待驗證會員

咁幾時可以再照呀!!!!???

大宅

好媽媽勳章

冇懷疑過!!
由有到照個個都話係仔仔!!!

好開心!!!仔女都好,好期待佢快d出世!!
無論世界點變都好~媽媽永遠都愛熹熹同楓楓
熹熹豬2006年4月10日出世.楓楓豬2008年2月4日.
健康才是財富~希望2隻豬身體健康^-^

大宅

iloveoak~
結構性照聲波係私家有得照架
gie_angie 寫道:

大宅

我係高齡產婦, 係廣華都有得照兩次結構性照聲波呀!
可以 double check 私家準唔準

大宅

有懷疑過,但其實是自己唔死心,希望有奇蹟出現,醫生一直都話我個係女。其實無人要我一定要生仔,包括我老公及奶奶,但自己覺得好似有個交代,何況我年紀唔輕,都唔知要唔要第二個。世事真係奇,好似專同你作對,自己想生仔,但結果醫生話係女,但個肚型及自己又有BB都健步如飛,搞到身邊的同事、朋友,連sales姐姐估係仔

複式洋房

Hi Cool_girl,

我同你一樣!

cool_girl 寫道:
有懷疑過,但其實是自己唔死心,希望有奇蹟出現,醫生一直都話我個係女。其實無人要我一定要生仔,包括我老公及奶奶,但自己覺得好似有個交代,何況我年紀唔輕,都唔知要唔要第二個。世事真係奇,好似專同你作對,自己想生仔,但結果醫生話係女,但個肚型及自己又有BB都健步如飛,搞到身邊的同事、朋友,連sales姐姐估係仔

等待驗證會員

我個肚就係一有0個陣又圓又大,仲大得好快tim!
我都一心諗係女,但我d男同事話我又惡又巴辣,第時一定生個仔0黎治我!!!
後來,醫生話係仔,我好開心,我覺得最少盡左做人老婆既責任,起碼生少個都唔會俾老人家炸型先!!!!
雖然從未無人話一定要有個仔,但我老公係獨子...有個仔好似好d!!!
但呢排聽得多又仔又女,都唔穩陣,好似要生出0黎0個下先係真咁,我就發左好幾晚惡夢lu!!! :-(

等待驗證會員

咁你個nose有無大到呀??
cool_girl 寫道:

等待驗證會員

私家我都想睇,但無錢呀!慳得就慳! :lol:

大宅

好媽媽勳章

哈哈,我都係照左一次話係仔,之後懶得去私家睇!!
令願慳返d錢!!

係仔女都好我都會開心,不過99就鐘意仔仔,但我老公唔係獨子,係佢哥哥個老婆唔肯生,而佢家姐又岩岩先結婚,努力緊喎!!

攪到我有小小壓力,不過講真,仔女係我既,我鐘意生咩都得,
人地唔鐘意都冇計!!
無論世界點變都好~媽媽永遠都愛熹熹同楓楓
熹熹豬2006年4月10日出世.楓楓豬2008年2月4日.
健康才是財富~希望2隻豬身體健康^-^

大宅

寶寶儀,

話時話, 你張相係影緊d咩: pet pet, 額頭?

等待驗證會員

好明顯應該係個肚下話??am i right?
reginefhk 寫道:
寶寶儀,

話時話, 你張相係影緊d咩: pet pet, 額頭?

等待驗證會員

如果可以control就好啦!!hah!
我早你一日wor預產期!!!
寶寶儀 寫道:
哈哈,我都係照左一次話係仔,之後懶得去私家睇!!
令願慳返d錢!!

係仔女都好我都會開心,不過99就鐘意仔仔,但我老公唔係獨子,係佢哥哥個老婆唔肯生,而佢家姐又岩岩先結婚,努力緊喎!!

攪到我有小小壓力,不過講真,仔女係我既,我鐘意生咩都得,
人地唔鐘意都冇計!!

首頁

尾頁

跳至