自由講場

跳至

首頁
12345...70

尾頁

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

Re: 我要做網頁!

唔知啊!呢排懶左,我去執個website,有d死link都懶去整。

唔係喎,佢入面d圖,應該唔會轉架bor!
雲師奶 該用戶已被刪除

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

haileymama 寫道:
唔知啊!呢排懶左,我去執個website,有d死link都懶去整。

唔係呀,除左我自己upload d 圖之外其他無晒呀,連背景圖都無埋. :-( :-( 會唔會我部機有事呢?我PM條LINK比您您幫我睇下好嗎?

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

阿FA:
好!PM黎啦!

公爵府

有番啦,嚇C我呀.阿盛出番黎啦.[img align=left]http://pics.taobao.com/wangwang/020.gif[/img]

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我都有諗到將d特別字型轉為圖,但同意太麻煩,所以我都係主要用番細明體算喇~ :mrgreen:

雲的孩子都在跳舞 寫道:
你個方法計仔得一個,就係用 photoshop 先將文字做成 gif 或 jpg,否則問題一定出現,因為未必部部機都有你想要既文字架嘛!

我覺得呢個方法好麻煩,而且太多唔同形既文字會令到版面好亂,所以多數我只會在標題先會咁做。

水晶宮

阿FA:
睇左喇,Please check PM!

公爵府

我CHECK番點解有D字得,有D唔得.
如: <font face = Times New Roman>出到黎D英文字就係Times New Roman,咁如娃娃字體,是否可咁做呢?

洋房

FA8866 寫道:
[quote]

唔係呀,除左我自己upload d 圖之外其他無晒呀,連背景圖都無埋. :-( :-( 會唔會我部機有事呢?我PM條LINK比您您幫我睇下好嗎? [/quote]

你直接link人地條link架?

水晶宮

阿FA:
得啊,我個網度d中文字係「華康娃娃體」架。
照打<font face="華康娃娃體">

公爵府

nsf 寫道:

你直接link人地條link架?[/quote]

我LINK入去然後攞圖入面內容條url 囉.而家佢無事我又無事啦.

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

o華! 你哋哩度好熱鬧喎! 可惜我插唔到咀, 因為我完全唔識整網頁, 唯有

子爵府

醒目開學勳章

呢期我地興"終身學習"

水晶宮

Do媽:
學啦,好好玩架!好易架咋!

洋房

[quote]
FA8866 寫道:
我LINK入去然後

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

winnie_sh 寫道:
呢期我地興"終身學習"

公爵府

DoReMi媽媽,
一齊學整,有問題可攞出黎,好開心架.我啱啱改左個公司網D野.我可慢慢執番靚個網.

其實呢D TOPIC可唔可以置頂呢?咁其他媽咪可以邊做邊參考.

象牙宮

Do媽:
學啦,好好玩架!好易架咋!

見你哋玩得咁開心, 我都要的起心肝好好學習, 不過可能有排學, 好似好複雜咁 諗諗下~我整嚟都唔知俾邊個睇喎!

公爵府

[quote]
nsf 寫道:
[quote]
FA8866 寫道:
我LINK入去然後

象牙宮

FA8866 寫道:
DoReMi媽媽,
一齊學整,有問題可攞出黎,好開心架.我啱啱改左個公司網D野.我可慢慢執番靚個網.
其實呢D TOPIC可唔可以置頂呢?咁其他媽咪可以邊做邊參考.

咁講真, 學識咗都冇壞 不過你哋唔好嫌我問o既問題白痴喎~因為我真係乜都未識ga.

首頁
12345...70

尾頁

跳至