母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Baby Sling到手喇!教學網址(有中文~)

邊條Baby Sling靚d?幫幫手擇擇~THX~<因為我想買>
[size=medium]A

[size=medium]B

[size=medium]C

[size=medium]D

請投票~(因為我心大心細唔知邊條靚)

男爵府

Re: 邊條Baby Sling靚d?幫幫手擇擇~THX

我鍾意A喎~~

男爵府

it seems that D quality is in sateen cotton, please not that if you are the 1st user, it is difficult for you to handle, because it is so slide..

男爵府

我 choose A, 因我覺得條花邊咁襯好 sharp & 條 sling 隻色襯衫好百搭.

其實我見好多 bk 媽咪都讚, 我都好想買條, 但我驚香港小人用, 出街會好怪, 而且我個人比較矮, 驚用咁大條 sling 會好累聚. 唔知用緊o既人會唔會有同感?

複式洋房

我中意C, 清清地, 橫掂都就黎3月, 有春天feel. 呵呵!

我諗我都會買番條, 因為hk實在唔多地方有育嬰間. 出街方便d. 但我係其他topic睇過, 圖文並謀我都睇唔明....

大宅

畀面勳章

文里文靜
想問下幾錢條,初生用唔用得gar?thx

男爵府

[size=medium]B la!

I am using dark blue, $220(10% off). My husband often carries baby Hayes outdoor, he loves the sling so close to kiss Hayes !!

Hayes mama
Hayes had been breastfeeding for almost 3 years, then naturally weaned by himself!

Wish Hayes with Love, Peace & Joy!!

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 育兒性格勳章 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

文里文靜

i like B

tingwong

初生都用架.
俊曦網頁[url=http://hk.myblog.yahoo.com

男爵府

tingwong :
請按~~

男爵府

[size=medium]我想係咪一條可以用到BB 大??
(唔知可唔可以餵到呢?)

大宅

真的有用嗎??

大宅

I bought (D) in the colour of lilac/grey.
Okay wor. Not too slippery.

Hello 灰熊寶寶,
Yes. Quite useful.
Can also use it at home when BB wants to be close to mummy and your hands have become very tired already.
  Lulube was born weighing 3.2 kg

大宅

如果淨係計好睇的話, 當然是d! 但你初用, 我建議你用tropix質地的, 因為cotton初用者會覺得難索, 而sateen的話可能會"線"些, 可能會難掌握餵哺技巧!

大宅

嘩,要二百幾蚊一條呀,我家的印傭最近買了一條俾bb,佢話只花了六十多蚊喎。

男爵府

moominchan 寫道:
嘩,要二百幾蚊一條呀,我家的印傭最近買了一條俾bb,佢話只花了六十多蚊喎。

[size=small]It is totally different! very easy to handle and stylish!

Hayes mama
Hayes had been breastfeeding for almost 3 years, then naturally weaned by himself!

Wish Hayes with Love, Peace & Joy!!

大宅

文里文靜,

agree with gigiso! 如果我choose, 我會choose C or D!

不過, 我鍾意依條多d:
[img align=left]http://image.mkpc.net/product/f81bab214c05bb92247f3553a389dca6/500x500/506f06dfd352aec08d17e58f3a67e4b0.jpg[/img]

初生都用得, 仲好好用添, 有日我地全家去海洋公園玩, 我仲用條Sling黎同我細囡餵奶, 囡囡當時只係個半月大, 神不知鬼不覺! 無人知我係仲餵奶! 連我初黎步到既印傭都話我"勁"!

仲有, 其實我條sling係由我大仔用到依家細囡出世ga la, 條sling係可以用到去小朋友3歲都得, 有時去街去到好夜, 亞仔又要sleeping, 咁! 我就會用條sling幫我"些"咁d力, 等我抱亞仔都唔洗禁辛苦!

有時出街d人見我用條sling, 就會問我係咪好好用, 我當然回答:"係! 係非常好用!"

所以, 我非常推介用sling!

gigiso 寫道:
如果淨係計好睇的話, 當然是d! 但你初用, 我建議你用tropix質地的, 因為cotton初用者會覺得難索, 而sateen的話可能會"線"些, 可能會難掌握餵哺技巧!

Oscar's Studio Portrait影樓相
http://www.babydreamland.com/oscar/main.html

民房

Can anyone tell me where to buy sling? I don't know how to use it..
?-(

洋房

moominchan 寫道:

$60的是印尼傳統sling, 是一塊長布, $200的是改良的sling, 有圈環的, 方便索. 我都用緊, 易用過一塊布.

不過, 過年時, 我朋友將條$60的印尼巾加工, 變成可以好似$200的sling咁用, 是她的奶奶見過我用sling同她影的相片, 就搵番條以前印傭用過的一條, 加工後給她用. 省番200多元買sling, 我看見都大讚聰明.

男爵府

[size=xx-large]..........

大宅

畀面勳章

冰極
文里文靜
thx

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊